SON DAKİKA

En Son Nokta

ABD, hükümet kurumlarında Huawei ve ZTE’yi yasakladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı Güvenlik Yetkilendirme Yasası kapsamında Çin merkezli Huawei ve ZTE markaları hükümet kurumlarında ve hükümet kurumlarıyla çalışan şirketlerce satın alınamayacak ve kullanılamayacak. Durumun birçok kurumu etkilemesi ve teknolojilerini değiştirmeye zorlaması bekleniyor

ABD, hükümet kurumlarında Huawei ve ZTE’yi yasakladı
Kategori: TEKNOLOJİ - Bu haber 4.870 kez okundu.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının resmileşmesi öncesinde siber casusluk ve İran ile ambargoyu kırdığı gerekçesiyle ZTE benzer bir yasağa maruz kalmıştı. ZTE gibi Çin merkezli olan ve onun gibi akıllı telefon ve telekom ürünleri üreten Huawei de yasaklanmasa dahi, yasaklama haberlerine konu olmuştu. Kısa süre önce ZTE üst yönetimini değiştirmeyi ve ceza ödemeyi kabul ederek, ABD’li üreticilerle iş yapabilmeye başlamış, ABD hükümet kurumlarındaki yasak kalkmıştı.

Yasak sonrasında Federal İletişim Komisyonu da dahil birçok hükümet kurumundaki altyapı ve sistemlerin değişmesi bekleniyor.

Huawei, yaptığı açıklamayla savunma yasasına yapılan bu “rastgele eklentinin verimsiz, yanlış yönlendirilmiş ve anayasaya aykırı” olduğunu söylerken, yasağın tüketiciler ve kurumlar için maliyetleri artıracağını, “gerçek güvenlik risklerini tanımlamayı ya da tedarik zinciri güvenliğini artırmayacağını” belirtti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.