SON DAKİKA

En Son Nokta

Bahçeli’nin davetine İYİ Partili Arkaz’dan yanıt geldi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ı partilerine davet etti. Arkaz, Bahçeli’nin bu davetine “Sayın Bahçeli, liderim, emri olur” sözleriyle yanıt verdi.

Bahçeli’nin davetine İYİ Partili Arkaz’dan yanıt geldi!
Kategori: Siyaset - Bu haber 4.883 kez okundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de milletvekili yemini ettikten sonra elini öptüğü için İYİ Parti içinde eleştirilen, son olarak İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu’ndan (GİK) çıkartılan İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ı MHP’ye davet etti. Arkaz, “Sayın Bahçeli’nin emri olur, bizim için de şeref olur. İYİ Parti’ye ilişkin yorum yapmak istemiyorum. Sayın Bahçeli, abim, dostum ve liderimdir” dedi.

“Saldırıya maruz kaldı, dışlandı”

Bahçeli, bazı gazetecilerin İYİ Parti’nin kongresinde daha önce Meclis’te elini öpen Arkaz’ın GİK dışında bırakılmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Bahçeli, “İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sayın Hayati Arkaz el öpme hadisesinden sonra sistemli bir şekilkde saldırılara maruz kalmış ve dışlanmıştır. En son olarak da İYİ Parti’nin 2. Olağanüstü kurultayında GİK listesinin dışında bırakılmıştır. Değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz ve benzeri durumdaki arkadaşlarımızı yakından takip ediyoruz. MHP olarak öncelikle değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz’ı partimize davet ediyoruz” dedi.

“GİK ve ‘el öpmeyle’ ilgisi yok”

Bahçeli, Arkaz’ı dün sabah telefonla arayarak MHP’ye davet etti. İYİ Parti’ten istifasına ilişkin süreçe dair yorum yapmayan Arkaz, Milliyet’e yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

“Sayın Bahçeli sabah telefonla arayarak davetini dile getirdi. Emri olur, bizim için de şeref olur. GİK’de yer almamam üzerine verdiğim bir karar değil. GİK ile ilgisi yok. Ben, MHP’nin tüm kademelerinde görev yapmış biriyim. Gerek ülkü ocakları gerek teşkilat… Doğduğum yer ve var olacağım yer. İYİ Parti’ye ilişkin yorum yapmak istemiyorum. Milletvekilliği yeminin ettikten sonra el öpme meselesi çok tartışıldı. Ama kararımın el öpmeyle ilgili alakası yok. Sayın Bahçeli, abim, dostum ve liderimdir. İlerleyen günlerde ayrıntılı açıklama yapacağım.”

Arkaz, Meclis’te Bahçeli’nin elini öpmüş ve bu hareketi İYİ Parti içinde tartışmalara neden olmuştu. Arkaz, bu eleştirilere, “İnsanların, abi-kardeş ilişkileri olur. Bahçeli ile bir dostluğumuz var. O an spontane gelişmiş bir olay. Aile terbiyesi gereğince böyle davrandım” yanıtını vermişti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Meclis’te MHP lideri Bahçeli’nin elini öpmüş ve bu hareketi İYİ Parti cephesinde tartışmalara sebep olmuştu.

“Milletvekili transfer borsası açıldı”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Arkaz’ın MHP’ye geçme kararına karşılık yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yıllar yılı milletvekili transferi yapmamayı ilke olarak benimseyen Sayın Bahçeli, bugün hem partimizin içişlerine karışmış, hem de ‘milletvekili transfer borsasını’ açmak suretiyle, kendi ilkelerini kendi eliyle yerle yeksan etmiştir. Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının birinci gündem maddesi olduğu böylesi bir dönemde, ‘milletvekili transfer borsasının’ Sayın Bahçeli tarafından açılmış olmasını son derece manidar bulduğumuzu da açıkça ifade ediyoruz. İYİ Parti’mizin 2. Olağanüstü Kurultayı’nda hem liderimiz yeniden güven tazelemiş, hem de partimizin yetkili organları seçilmiştir. Bu seçimler üzerinden partimizi karıştırmaya tevessül etmek hangi çarpık demokratik anlayışın ürünüdür?

Trajikomik nokta

Partimizden ayrılan Sayın Milletvekili de yaklaşık bir ay önce, ‘Benim partim İYİ Parti, Genel Başkanım Meral Akşener. Sonuna kadar da siyasetimi İYİ Parti’de yapacağım’ demişti. Şimdi soruyoruz: Bir ayda ne değişti? Gerek sayın milletvekilinin bu beyanını ve akabindeki davranışını, gerekse bugün katıldığı siyasi partinin genel başkanının bugün geldikleri çelişkili ve trajikomik noktayı, milli iradenin sahibi aziz milletimizin şaşmaz takdirlerine bırakıyoruz. Bu girilen kirli ve pis yolla netice alacaklarını zannedenler yanıldıklarını er ya da geç anlayacaklardır. Siyasi tarihimiz bu çarpık yollara tevessül edenlerin kötü akıbetlerinin hazin örnekleriyle doludur. Takdir milli iradenin sahibi aziz Türk milletinindir.”

Memnun olduk, mutluluklar dileriz

İYİ Parti TBMM Grubu’ndan yapılan açıklamada ise, “Parti tabanımızda ve kamuoyunda ciddi tepki toplayan İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ın partimizden ayrılması, tabanımızda memnuniyetle karşılanmıştır. Gittiği yerde mutluluklar dileriz” denildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.