SON DAKİKA

En Son Nokta

Bakan Albayrak’tan KDV ve ÖTV müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Vergi Denetim Toplantısı’nda konuştu. Bakan Albayrak 6 başlıkta KDV ve ÖTV indirimi müjdesini verdi. Buna göre beyaz eşyada ÖTV yıl sonuna dek sıfırlanacak, mobilyada KDV yüzde 8’e inecek. 1600 cc ve altı motorlu araçlarda da ÖTV’de 15’er puan düşürülürken, ticari araçlarda kdv oranı yüzde 1’e çekildi.

Bakan Albayrak’tan KDV ve ÖTV müjdesi
Kategori: EKONOMİ - Bu haber 5.600 kez okundu.

Bakan Albayrak, yıl sonuna kadar 6 başlıkta kdv ve ötv indirimin devreye alıyoruz derken indirimlerin yapılacağı sektör ve ürünleri de açıkladı: Buna göre;

Beyaz eşya sektöründe ÖTV oranlarını yıl sonuna kadar sıfırlanacak.

1600 cc ve altı motorlu araçlarda ÖTV uygulaması 15’er puanlık indirime gidiliyor.

Ticari araçlarda KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e indiriliyor.

Mobilya sektöründe KDV yüzde 18’den 8’e inecek.

Konuttaki yüzde 18’den 8’e indirilen KDV uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek. Uygulama 31 Ekim’de sona eriyordu. Tapu harçlarındaki yüzde 3 uygulaması da yıl sonuna dek devam edecek.

Bakan Albayrak, “Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına destek veren firma sayısı 2 bin 500’ü aştı” derken Vergi Denetim Kurulunu’nun yeniden kurgulanacağını açıkladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.