SON DAKİKA

En Son Nokta

ESENYURT’UN ATEŞİ ADANA’YA SIÇRADI

İstanbul’da Arapça tabelaları ilk söken belediye olan Esenyurt Belediyesi’nden sonra Adana’da, bazı mahallelerdeki Arapça tabela, poster ve afişler, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince indirildi.

ESENYURT’UN ATEŞİ ADANA’YA SIÇRADI
Kategori: Genel - Bu haber 313 kez okundu.

Esenyurt Belediyesi şehrin merkezinde bulunan ve neredeyse tamamı Arapça yazılarla yazılan tabelaları geçtiğimiz haftalarda indirmişti.

Daha önce burada hizmet veren yabancı uyruklu esnafları tabelalarının yasa gereği yüzde 75’i Türkçe olması gerektiği şeklinde uyaran Esenyurt Belediyesi yöneticileri bu çağrıya uymayan yabancı uyruklu esnafların tabelalarını söktürmüştü.

Aynı uygulama bugün Adana’da da gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediyesi de TSE standartları gereği en az yüzde 75’i Türkçe olma zorunluluğu nedeniyle yasaya uymayan yabancı uyruklu esnafların tabelalarını zabıta personeliyle indirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri, merkez Yüreğir ilçesinde, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde tabela denetimi gerçekleştirdi.

Çoğunluğu Suriyelilere ait işletmelerde asılı olan tabela, poster ve afişler kaldırılarak görüntü kirliliğine son verildi.

Türk Standartları Enstitüsünün belirlediği standartlar ve ilgili yönetmelikler gereği tabelaların yüzde 75’inin Türkçe olmasının gerektiği bildirildi.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.