SON DAKİKA

En Son Nokta

Aytekin Çolak, ‘Herkesi bu iyilik çınarının altında birleştireceğiz’

Türk Kızılay’ı Esenyurt Şubesi kongresini gerçekleştirdi. Önemli isimlerin katıldığı kongrede Aytekin Çolak bir kez daha başkanlığa getirilirken katılımcılar Kızılay’ın dünyada ki önemine vurgu yaptı.

Bilgileri Kopyala
Aytekin Çolak, ‘Herkesi bu iyilik çınarının altında birleştireceğiz’
Kategori: Genel - Bu haber 11.834 kez okundu.

Divan Başkanlığını Eren Gültekin’in yaptığı kongrede Divan kâtipliklerini ise Cihan Topal, Fatih Aktaş ve Tayfun Yıldız üstlendi.

Kızılay’ın dünyanın en merhametli ve anlamlı kurumlarının başında geldiğinin altını çizen Kızılay Başkanı Aytekin Çolak, herkesi bu iyilik çınarının altında birleştirmeye davet etti.

NEREDE İHTİYAÇ VARSA ORADA OLACAĞIZ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Aytekin Çolak, ‘Bu hareket, insanlığın faydasına olan bir harekettir. Hem ülkemizde hem de dünyanın her bölgesinde güzel işler yapılıyor. Bu hareketin yıllarca önderlik yaptığını gördük. Pandemi ve beraberinde yaşanan doğal afetler neticesinde tüm gönüllülerimizin bir araya gelerek oluşturduğumuz tamamen gönüllü esasıyla faaliyette bulunduk. 154 yıldır faaliyette olan Kızılay’ımızın tüm dünyada etkileri ağır hissedilen, sınırlarımızın ötesine kadar ülkemizde yaşanan afetlerde de sizlerden aldığımız güçle ve bağışlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Herkesi bu iyilik çınarının altında birleştireceğiz. Nerede yardıma ihtiyacı olan varsa biz orada olacağız ” dedi.

KIZILAY BİR YOL, BİR YAŞAM BİÇİMİDİR

Kongrede konuşma Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç Kızılay’ın bir iyilik hareketi olduğunu söyleyerek, “Kızılaycılık bir yaşam biçimidir. Kızılaycılık bir yoldur. Kızılaycılık ruhunu içinde taşıyanlar, zaman zaman şubelerimizde yönetici olabilirler. Zaman zaman bir fakirin fukaranın evine gıda kolisi taşıyabilirler” dedi.

Kızılaycılığın aynı zamanda bir iyilik yarışı olduğunu da ifade eden Turunç, “Bu iyilik yarışında bayraklar elden ele geçer. Merdivenlerden çıkarken, inenlerin gözüne bakmayanlar, indikten sonra depresyona girebilirler. Biz komutan değiliz, biz zafer aramıyoruz. Biz, hamalız ve sırtımıza yük arıyoruz” diye konuştu.

EMANETLERİ SAHİPLERİNE ULAŞTIRMAK ÖNEMLİ

Kongreye katılan önemli isimlerden biri olan Milletvekili Tülay Kaynarca, ‘Emanetleri sahiplerine ulaştırmak önemli. Bütün mesele bu. Bugün, 81 milyon insan dünyada, bir başka insanın yardımı olmadan yaşayamamaktadır. Bugün, her gün 42 bin 500 kişi mülteci olmaktadır. Her 30 saniyede bir Suriyeli çocuk mülteci olmaktadır. Bugün Türkiye’de üç milyon mülteci kardeşimizi barındırıyoruz. Bu kişilerin dertleriyle uğraşmak zorundayız. Sur’da, Nusaybin’de, Dargeçit’te, Dağlıca’da, evlerini terör nedeniyle kaybetmiş insanlarımıza yardım etmek zorundayız. Kızılay’ın yanında durarak destekçisi olarak hem ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın hem de dünyada bizlerden destek bekleyen mazlumların yanında olmayı sürdürmeliyiz’ dedi.

KIZILAY’IN YANINDA OLUN

Kongreye katılan Milletvekillerinden biri olan Şamil Ayrım, ‘Kızılay hem Türkiye’de hem de uluslararası anlamda önemli görev ifa ediyor. 154 yıldır bu görevi başarıyla üstleniyor. Ben Kızılay’ın kan bağışçısıyım. Zaman zaman kan veriyorum. İnşallah ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu kanımızla can vermiş oluruz. Salgın nedeniyle stoklarda da bir azalma olmuş olabilir. Kan verin, Kızılay’ın her anlamda yanında olun” dedi.

KIZILAY GIPTA EDİLEN BİR KURUM

Kongrede konuşan AK Parti Esenyurt ilçe başkanı Harun Özer, “Son dönemde, öylesine derlendi, toparlandı ve öylesine bir şefkatle donandı, öylesine güçlü bir kudretle mücehhez hale geldi ki bugün artık dünyanın gıptayla takip ettiği bir Kızılayımız var” diye konuştu. Özer sözlerini şöyle sürdürdü;  “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücüne güç, şefkatine şefkat katıp Hilali Ahmer’den beri mazlum milletlerin umudu olan ve onlar tarafından desteklenmiş büyümüş olan Kızılay’a gerçek mahiyetini vermek gerekiyordu. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlayan AK Parti iktidarları, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kudret ve şefkat kattığı gibi, Kızılay’a da gerçek mahiyetini tanıttı ve Kızılay’ı asli misyonuna kavuşturdu. Kızılay, bir muhabbet hareketidir. Çünkü Allah’ın yarattıklarına muhabbet duyamayan, başını okşadığı çocuğun gözlerinin içine muhabbetle bakamayan, deprem enkazı altında elini uzattığı bir mağdurun elini muhabbetle sıkamayan birisi Kızılay mensubu olamaz’ dedi.

Kızılay’ın Yeni Yönetim Kurulu

Açılış konuşmalarının ardından delegeler oy kullandı. Buna göre Aytekin Çolak’ın başkanlığında Türk Kızılayı’nın yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. Engin Karaboz, Adem Öztürk, Sıraç Susuz, Murat Bulutoğlu, Hilmi Kaya, Mehmet Aksu, Resul Ekiz, Ramazan Koçoğlu.

Denetim Kurulu Üyeleri

Türk Kızılay’ı yeni Denetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Atila Yavuz, Gökhan Alnargun

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!