SON DAKİKA

En Son Nokta

Çin artık ekonomi alanında ABD’yi zorluyor!

Xiaomi’nin 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Verilere göre şirket bu dönemde karını ikiye katlamayı başardı. Çin’in atılımı ABD’li şirketleri de kıskandıracak cinsten.

Bilgileri Kopyala
Çin artık ekonomi alanında ABD’yi zorluyor!
Kategori: Genel - Bu haber 62.408 kez okundu.

Xiaomi, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, bu dönemde düzeltilmiş net kârını bir önceki yıla göre yüzde 100,8 oranında artırarak 896 milyon dolar dolara yükseltti ve yeni bir rekora imza attı. İşte tüm detaylar… Xiaomi’nin toplam geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 10.4 milyar dolara ulaştı. Bu sonuçla birlikte şirket, iki çeyrek üst üste çift haneli gelir artışı kaydetmiş oldu. Xiaomi’nin brüt kâr marjı da 2024’ün ilk çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre 2,8 puan artarak yüzde 22,3’e yükseldi.

Foto - Çin artık ekonomi alanında ABD'yi zorluyor! Xiaomi'den şaşırtan başarı

Şirketin bu başarısında, akıllı telefon, IoT ve yaşam tarzı ürünleri ve internet hizmetleri olmak üzere üç ana iş kolunda da elde edilen çift haneli gelir artışının büyük payı bulunuyor. Özellikle akıllı elektrikli araç sektöründeki güçlü performans Xiaomi’nin büyümesinde önemli rol oynadı ve sonuçların piyasa beklentilerini aşmasını sağladı.

Foto - Çin artık ekonomi alanında ABD'yi zorluyor! Xiaomi'den şaşırtan başarı

Şirket, 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla 17.5 milyar dolarlık nakit rezervine ulaştı. Şirket, ilk çeyrekte araştırma ve geliştirme faaliyetlerine bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25,4 artışla 717.5 milyon dolar yatırım yaptı. Küreselleşme ve premiumlaştırma stratejilerinin etkisiyle Xiaomi’nin küresel akıllı telefon satışları, ilk çeyrekte yüzde 33,7 artarak 40,6 milyon adede ulaştı. Şirket, böylece art arda üç çeyrek boyunca yıllık bazda büyüme kaydetti. Akıllı telefon gelirleri de, üst üste dördüncü çeyrekte artarak 6.4 milyar dolara ulaştı.

Foto - Çin artık ekonomi alanında ABD'yi zorluyor! Xiaomi'den şaşırtan başarı

Şirketin ilk akıllı elektrikli aracı olan Xiaomi SU7, 28 Mart 2024’te resmi olarak piyasaya sürdü. 30 Nisan itibarıyla Xiaomi SU7 Serisi için 88 bin 63 adet kesinleşmiş sipariş alındı. 15 Mayıs itibarıyla ise toplam 10 bin araç teslim edildi.

Foto - Çin artık ekonomi alanında ABD'yi zorluyor! Xiaomi'den şaşırtan başarı

Şirket 2024 yılı sonuna kadar 46 şehirde 219 satış mağazası ve 86 şehirde 143 servis merkezi açmayı planlıyor. Elektrikli araç üretim kapasitesine güvenen Xiaomi, 2024 yılı için 100 bin adetin üzerinde araç teslimatı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için Haziran ayında çift vardiya üretime başladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!