SON DAKİKA

En Son Nokta

BALIKÇILAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DESTEK BEKLİYOR

AK Parti Kars Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, İstanbul’da yarım asrı deviren usta balıkçı Balıkçı Kenan’ın kazandırdığı Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti. Müze ile ilgili Balıkçı Kenan’dan övgüyle bahseden Kılıç: “Heyecanı ve o şevki ilk günkü gibi devam ediyor. Kendisine böyle bir müze kazandırdığı için teşekkür ederim’ dedi.

Bilgileri Kopyala
BALIKÇILAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DESTEK BEKLİYOR
Kategori: Genel - Bu haber 7.234 kez okundu.

İstanbul’un tanınmış balıkçısı Balıkçı Kenan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaptı. Balıkçı Kenan: “Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize çok teşekkür ederim. Balıkçılığı çaresizlikten kurtardılar. Çaresizlik neydi? Ağlarımızı denize atamıyorduk. Ağlarımızı çekemiyorduk. Müsilajı sezon başlamadan büyük bir özveriyle yok ettiler. Çok teşekkür ederim. Yine sayın Cumhurbaşkanımızdan balıkçı camiası olarak destek bekliyoruz. Önceden sağ olsunlar mazotu yüzde 50 azaltmışlardı. Balıkçılara biraz daha destek olursa çok güzel olur. Çünkü denizler bizim ekmeden biçtiğimiz tarlarımız. Denizler bizim madenlerimiz. Biz ağımızı atıp balık çekiyoruz. Oltamızı atıp balık çekiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, vekillerimizin bize destek vereceklerine eminim. Çok sıkıntılı ve zor dönemler geçirdik. Önümüzdeki seneler inşallah daha güzel olacak” dedi.

İSTANBUL’UN GÖBEĞİNDE ÇOK KIYMETLİ BİR İŞ YAPIYOR

Türkiye’de ilk ve tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ndeki balıkları da inceleyen Kılıç: “Kenan beye emeği için, balıkçılığı bu kadar sahiplendiği için teşekkür ederim. Bana anlatırken bile hala heyecanı ve o şevki ilk günkü gibi devam ediyor. Bir şeyi korumak yeni nesillere ulaştırmak, öğretmek. Öğretici olmak son derece önemli bir şey. İstanbul’un göbeğinde çok kıymetli ve güzel bir iş yapıyor. Balıkçılık ülkemizde son derece önemli. Dört tarafımız neredeyse tamamen denizlerle kaplı. Ama ülkemizde üreticilik daha yeni yeni gelişen bir alan. 2002 yılında bütün üretilen balık miktarı 60 bin tondu ve ihracat 95 milyon dolar civarıydı. Bugün geldiğimiz noktada yılda 470 bin ton balık üretiyoruz. Dünyada çupra ve levrekte üretici olarak birinci sıradayız. Alabalıkta ikinci sıradayız. Bu yıl 1.4 milyar dolarlık ihracat yapmışız. Müsilaj ülkemizde sıkıntıydı elbette ama devlet olarak bütün ülke insanı olarak bu durumunda aştık. Bütün kurumlar katlı verdi ve bu müsilaj olayını azalttık. Çalışmalar hala devam ediyor” diye konuştu.

KİTAPLARDA OLAN BALIKLAR BU MÜZEDE

Binlerce mumya balıktan oluşan Dünyada ilk olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni de Balıkçı Kenan vatandaşlara kazandırdı. Ülkemiz karasularında yakalanan balık türlerinin buluştuğu müze belgeselleri aratmıyor. Müzenin kurucusu Balıkçı Kenan, “Burada yılların emeği yatıyor. Yarım asırdan bu yana büyük bir uğraş verdik. Hepsi bizim kendi karasularımızda yakalanan balıklar. Müzeye girişler ücretsiz. Öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkanı buldukları balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebiliyorlar.’ ifadesini kullandı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!