SON DAKİKA

En Son Nokta

17 İHALEDE NE VAR! NEYİ SAKLIYORSUNUZ?

Esenyurt Belediyesi Denetim Komisyonu raporu belediyenin skandallarını gün yüzüne çıkardı. Komisyon başkanı Togay Çoban 17 ihale dosyasının kendilerine ulaştırılmadığı belirtirken ‘Bu ihalelerde ne var, bizden neyi saklıyorsunuz?’ soruları yöneltti.

17 İHALEDE NE VAR! NEYİ SAKLIYORSUNUZ?
Kategori: Genel - Bu haber 32.203 kez okundu.

Esenyurt Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu bir kez daha belediye yönetiminin skandallarını ortaya çıkardı. Komisyon başkanı Togay Çoban yaklaşık 1,5 saatlik konuşmasında belediyenin kötü yönetildiğini rakamlarla ve belgelerle ortaya serdi.

17 İHALE DOSYASI SAKLANMIŞ!

Komisyon raporunun can alıcı tespitlerinden biri 17 ihale dosyasının Denetim Komisyonuna teslim edilmediği gerçeğiydi. Bu konunun mecliste tartışıldığı dakikalarda Belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve başkan yardımcısı Selçuk Günerhan’ın sık sık komisyon başkanı Togay Çoban’a müdahale ettiği görüldü.

Konuyla alakalı tespitlerini kamuoyu ile paylaşan Denetim Komisyonu başkanı Togay Çoban, ‘Denetim Komisyonu raporunu hazırlarken 234 ihaleyi inceledik. Bunun 148 tanesi doğrudan temin, 86 tanesi de açık ihale. Mart’ın sonuna geldik, bugün komisyon raporunu paylaşıyoruz ama maalesef 17 ihalenin belgeleri bize daha ulaşmadı. Bu ulaşmayan ihalelerin bedeli 351 milyon TL. Bizden neyi saklıyorsunuz. Suç işlediğinizin farkında değil misiniz?

Başkan sık sık biz şeffaf olacağız şeklinde açıklamalar yapıyordu. Bir müdürlük bir alım yapacaksa diğeri yapmayacak. Ama bir bakıyorsunuz her müdürlük aynı alımdan yapmış.

234’e yakın ihale yapılmış. 17 dosya bize gelmedi. Ne saklıyorlar?

KOMİK KIRIMLAR GÖRÜLDÜ

Müdürlükler bazında şöyle bir ihaleleri kontrol ettiğimizde en büyük bütçeye sahip olan Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı ihaleler dikkat çekiyor.

Fen İşleri Müdürlüğü 4-5 önemli ihaleye imza atmış. Esenyurt sınırları genelinde muhtelif cadde ve sokak parke, yol bakım ve tadilat işi 105 milyonluk ihale 102 milyona verilmiş ve kırım oranı 3,7.

Hepimiz bu ilçede yaşıyoruz ve sokaklarında geziyoruz. Ben şahsım olarak onlarca şikayet alıyorum. Yolların çökmesi, asfaltın bozuk olması, parke taşlarının sökülüp aynı yere bir daha takılması. Bu paraları siz nereye kullandınız? Ana arterleri zaten İBB yapıyor.

KIRIM YOK 5 MİLYON FAZLAYA İHALE VAR!

Yine Esenyurt ilçesi 1688 ada 2 parselde mahalle konakları. 4 yıldır söyleniyor ama ortada yok. Nihayet ihalesini gördük. Yaklaşık maliyeti 74 milyon 308 bin TL. Yaklaşık maliyeti 74 milyon, sözleşme bedeli 78 milyon. Tek firma giriyor, açık ihale. İhaleye giren firmaya ‘Ayıp oldu, sen az kazanıyorsun’ diyerek sanırım 4 milyon fazlaya veriliyor. Yaptığım tespitlerin ve konuşmaların tamamı Denetim Komisyonu olarak belediyeden aldığımız evraklar üzerinden yapılan konuşmalar ve tespitlerdir. Soruyoruz; 74 milyonluk ihale kırımlarla çok daha aşağıya inmesi gerekirken nasıl oluyor da 5 milyon fazlaya veriliyor? Bunu kimseye anlatamazsınız. Bizde bunları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz’ diyerek ihalelerde yaşanan sıkıntıları kamuoyu ile paylaştı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.