SON DAKİKA

En Son Nokta

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşı

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsayan 3600 ek gösterge çıkıyor, son karar 7 Aralık’ta yapılacak olan toplantıda verilecek peki maaşlar ne kadar artacak?

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşı
Kategori: Genel - Bu haber 255 kez okundu.

1.5 milyon öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, idareci ve emeklilerin beklediği 3600 ek göstergede artık sona gelindi. Kararı verecek olan Kamu Personeli Danışma Kurulu son toplantısını 7 Aralık’ta yapılacak. Milyonlarca memuru ilgilendiren bu toplantı da 3600 ek gösterge kararının sonuçlandırılması bekleniyor. Eğer karar çıkarsa maaşlar ve emekli ikramiyeleri bakın ne kadar olacak…

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşı3600 ek göstergeyle ilgili kritik toplantı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılacak. Toplantıya, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri ve hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları da katılacak. Bu toplantı Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun ikinci ve son toplantısı olacak. Haliyle olumlu ya da olumsuz bir karar çıkması bekleniyor.

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşıToplantıda, Memur-Sen’in 3600 ek gösterge talebi başta olmak üzere, enflasyon farkı da masaya yatırılacak. Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, “En önemli gündem maddemiz 3600 ek gösterge. Çünkü kamuoyu seçim döneminde gündeme getirilen bu vaadin geniş bir çerçevede bir an evvel karşılık bulmasını bekliyor” diye konuştu.

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşıAK Parti’nin seçim beyannamesinde de yer alan ek gösterge düzenlemesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dile getirmiş ve ‘Ek göstergeleri 3 bin 600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız.” demişti. Bu açıklamanın hemen sonrası hükümet konuyla ilgili taslak hazırlamış ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Polislerle ilgili biz 3600 konusunda söz verdik, bunu en kısa zamanda yerine getireceğiz. Bu bir sözdür. Bu sözün arkasındayız.” ifadelerini kullanmıştı.

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşıMAAŞLAR NE KADAR OLACAK? : Ek göstergede değişiklik yapılması ile hem maaşlar artacak hem de bu emekli ikramiyesine yansıyacak. Ek göstergenin 2200’den 3600’e çıkmasıyla öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emekli aylıkları 530 lira ile 650 lira arasında yükselecek.

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşıEk göstergenin 2200’den 3600’e çıkmasıyla emekli ikramiyesinde de çok önemli artış söz konusu olacak. 25 yıl hizmeti bulunanların emekli ikramiyesi 82 bin 345 liradan 103 bin 279 liraya çıkacak.

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşı3600 EK GÖSTERGE İLE TAHMİNİ MAAŞLAR : 3600 ek göstergeye geçilirse polisin emekli maaşı 530 lira , öğretmeninki 525 lira, hemşireninki 532 lira artacak. Din görevlilerinin artışı 530 lira ve şube müdürlerinin maaş artışı ise 600 lira olacak.

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşıTAHMİNİ EMEKLİ İKRAMİYESİ : 3600 ek göstergeye geçilmesi ile emekli ikramiyeleri de polis için 17 bin 100 lira, öğretmen ve din görevlisi için 17 bin lira, hemşire için 17 bin 50 lira, şube müdürü için 19 bin 300 lira artacak.

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşıŞU AN NE KADAR ALIYORLAR? : 2018 yılı verilerine göre öğretmen ve imamların emekli maaş ve ikramiye tutarları yıllara göre şöyle:

3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşı
3600 ek göstergede son karar çıkıyor memur, polis, öğretmen emekli maaşı
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.