SON DAKİKA

En Son Nokta

45 YILLIK BELEDİYECİ ‘BAŞKANI’ TERLETEN SORULAR..!

Büyükçekmece AK Parti Belediye Meclis Üyesi Zerrin Çağlar belediye meclis oturumunda 45 yıllık belediyeciliği ile övünen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü zora sokacak sorular sordu.

Bilgileri Kopyala
45 YILLIK BELEDİYECİ ‘BAŞKANI’ TERLETEN SORULAR..!
Kategori: Genel - Bu haber 10.978 kez okundu.

Büyükçekmece AK Parti belediye meclis üyesi gazeteci Zerrin Çağlar Belediye Başkanı Hasan Akgün’e yönelik tek başına da kalsa muhalefetini sürdürmeye devam ediyor.

Meclisin son oturumunda Albatros Lokantacılık Turizm Sanayi, Ticaret ve Anonim Şirketi hakkında çeşitli soru önergeleri veren Çağlar, bu işletmeyi Hasan Akgün’ün akrabalarının ve belediye çalışanlarının yönettiğini belirterek yapılan tadilatların izinle yapılıp yapılmadığı, restorandı yönetenlerin yasal olarak belediye de çalışmalarının mümkün olup olmadığını, tadilatı yapılan yerin tadilatı sırasında belediye personelinin çalıştırılıp çalıştırılmadığını ve restaurantın sözleşmesinin yenilenip yenilenmediğini sorguladı.

HASAN AKGÜN’LE AKRABALIK BAĞLARI VAR MI?

AK Partili Zerrin Çağlar verdiği soru önergesi öncesinde Restorantın tarihini ve şirketin yöneticilerini kamuoyu ile paylaşarak durumun önemine dikkat çekti. Çağlar, ’Albatros mevkii albatros parkı karşısı sahil bandında denizden dolma yer üzerinde bulunan 359 metrekarelik alanda bulunan Albatros Lokantacılık Turizm Sanayi, Ticaret ve Anonim Şirketi hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.

Bahsettiğimiz bu alan 1986 yılından itibaren doldurularak deniz otobüsleri yanaşma yeri olarak yapılmış ve 1989 yılında ise inşaatı tamamlanmıştır. 3625 sayılı kıyı kanunundan önce yapılan bu yanaşma yeri öncesinde Büyükçekmece Spor Kulübüne tahsis edilmiş sonrasında da 17 Haziran 1993 tarihinde Albatros Lokantacılık Turizm Sanayi, Ticaret ve Anonim Şirketi tarafından kullanılmaya başlanmış. İlgili şirketin hale hazırda ki yönetim kurulu üyeleri Yönetim Kurulu Başkanı Arif Akgün, yönetim kurulu başkan yardımcısı Serkan Akyollu, yönetim kurulu üyesi Zafer Özsayın yer alıyor.

Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece Kaymakamlığı ve ilçe mal müdürlüğü arasında düzenlenen protokol gereğince dolgu alanı üzerinde inşa edilmiş olan yapı Albatros Lokantacılık Turizm Sanayi, Ticaret ve Anonim Şirketine 2886 sayılı devlet ihale kanununun 51 G maddesi uyarınca Ekim 1999 tarihinden başlamak üzere 10 yıllık süreyle kiraya verilmiştir. İlgili şirketin halen yönetim kurulu üyeliğini yapmakta olan Zafer Özsayın aynı zamanda Büyükçekmece Belediyesi’nde sözleşmeli statüde teknik koordinatör olarak kamu görevi ifa etmektedir.

HASAN AKGÜN’E ZOR SORULAR

Şimdi soruyorum; Kıyı kenar çizgisi içerisinde yer alan bu yapı ile ilgili olarak Büyükçekmece sahili kordon boyu rekreasyon projesi çalışmalarından ve pandemidende faydalanarak denizin içine beton çıkmalar yapılmak suretiyle ilgili restorandın ön ve arka tarafı genişletilmiş ve yükseltilmiştir. Bu genişletilme ve yükseltilme çalışmaları sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından her hangi bir izin alındı mı?

Ekim 199 tarihinden başlamak üzere 10 yıllık süreyle alakalı şirkete kiraya verilen alanın ilgili kira akdi 2019 yılında hukuki olarak sonlanmış durumdadır. Bu tarihten sonra Büyükçekmece Kaymakamlığı, ilçe mal müdürlüğü ile yeni bir protokol yapılmış mıdır? Yapıldıysa kaç yıllığına yapılmıştır?

Restorandın tadilat çalışmaları sırasında belediye personeli ve belediye araçları kullanılmış mıdır?

İlgili şirketin hale hazırda ki yönetim kurulu başkanı Arif Akgün ve yönetim kurulu başkan yardımcısı Serkan Akyollu’nun Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’le akrabalık bağı var mıdır? Akrabalık bağı var ise doğru mudur, etik midir, hukuki dayanağı var mıdır? İlgili şirketin hale hazırda ki yönetim kurulu üyesi Zafer Özsayın’ın aynı zamanda Büyükçekmece Belediyesinde teknik koordinatör olarak kamu görevlisi olduğu doğru mudur?’ diyerek 45 yıllık belediyeci Hasan Akgün’e zor sorular yöneltti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!