SON DAKİKA

En Son Nokta

Ulaş ve Barış’a Kaymakamlık ve Samyeli Vakfı sahip çıktı

İstanbul Esenyurt’ta karton toplayarak hayatını kazanan Samet, Ulaş ve Barış kardeşler babaların hapse girmesi ve annelerinin terk etmesi onları okulu bırakarak karton toplamaya yönlendirdi. Belediyenin sırt çevirdiği kaymakamlık ve vakfın sahip çıktığı çocuklar hem okula gidecekler hem de yaşanılabilir bir evde yaşamanın mutluluğunu yaşayacaklar.

Bilgileri Kopyala
Ulaş ve Barış’a Kaymakamlık ve Samyeli Vakfı sahip çıktı
Kategori: Genel - Bu haber 78.918 kez okundu.

Geçtiğimiz günlerde ayrı olan anne ve babalarının tekrar eski günlerdeki gibi barışmalarını isteyen kağıt toplayıcısı 3 kardeşin göz yaşartan hikâyesi üzerine harekete geçen Esenyurt belediyesi okula gitmeyen çocuklara göstermelik okul çantası hediye ederek adette çocuklarla alay ederken, Esenyurt Kaymakamlığı ve Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Vakfı’nın daha köklü çözümleri sayesinde çocukların hayatı değişti, bu girişimler sonucunda çocukların hem yeniden okula gitmeleri sağlandı, hem de yaşadıkları ev yeniden onarılarak yaşanılabilir hale getirildi. Eve yeniden boya badana yapıldı. Tüm eşyalar çöpe atılarak yeniden beyaz eşya, koltuk, halı ve evin içi diğer sıfır eşyalarla donatıldı.

Hayatını karton toplayarak kazanan Barış (10) , Ulaş (13) ve Samet (16) kardeşler, yuvalarının dağılması üzerine sokağa düşmüşler. SABAH’a konuşan çocuklar “Baba, anne lütfen barışın artık” diyerek eski mutlu günlerini aradıklarını söylemiştiler. Ulaş ve Barış ,” evimiz saray gibi oldu, eskide çöplüğün içinde yaşıyormuşuz haberimiz yokmuş. İnşallah annemiz gelir evin bu yeni halini görür de tekrar eve döner bundan sonra tek dileğimiz bu “dediler. Haberleri Turkuvaz Medyanın gazete ve televizyonlarında gördüklerinde çok etkilendiklerini belirten Samyeli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir ise, “Ulaş ve Barış’a ait haberleri görünce aileyle irtibata geçtik. Eve girince çok üzüldük, ev demeye bin şahit lazım. Çok kötü bir manzara ile karşılaştık çocukları o halde görünce dünyam yıkıldı sabaha kadar yatamadım. Bu çocuklar için birşey yapmamız gerekiyor dedim sabaha kadar bunu düşündüm ve karar aldım bu evi yeniden içinde insan gibi yaşanabilir bir hale getirmemiz gerekiyor dedim. Ve başladık evi A’dan Z’ye yeniledik ve çocuklar artık okula da gidecekler. Bizde “Samyeli” vakfı olarak kolları sıvadık ve çok şükür Ulaş ve Barış kardeşlerin evlerini yeniden inşa ederek teslim etmiş bulunmaktayız. Güle güle mutlu huzurlu bir şekilde oturmak nasip etsin Allah.” dedi.

DEVLET YARDIM ETTİ

Kaymakamlık ve Vakfın yakın ilgisi ve yardımları sayesinde artık insan gibi bir evde yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan babaanne Nafiye Karakuş ,”Oğlum ceza evinde 1 buçuk yıldır, anneleri terk edip gidince çocuklarla yaşlı halimle baş başa kaldık, onlar bana ben onlara bakmaya çalıştım hep. Başımızı soktuğumuz bir harabe vardı şimdi oldu bizim için saray. Allah devletimize zeval vermesin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmada ve Samyeli Vakfı görevlileri sayesinde artık hayatımız daha güzel hale geldi. Çocuklar okula gidemiyordu devletimizin memurları geldiler onları okula yazdırdılar, artık gidecekler. Üstlerine giyecek temiz kıyafetleri yoktu artık var. Banyo yapacak halimiz bile yoktu artık tertemiz yıkanacak çocuklarım. Ben kendim için birşey istemiyorum yaşım epey ilerledi ama çocuklar için çok sevindim sıcak bir evleri var artık daha çok yüzleri gülecek. Samyeli başkanı Bahattin bey el attı bizimde insan gibi bir evde yaşama imkanı verdi sevinç gözyaşları döktüm bugün. Allah ondan razı olsun kaç kişi geldi gitti geleceğiz deyip bir daha gelmediler biz bu harabeyle baş başa bıraktılar ama başkan söz verdi kimse destek olmasa bile kendi imkanlarımla ellerimle bu evi yeni baştan yapacağım dedi ve yaptı da. Kimler geldi gitti bir kaç aile geldi kimi 3-4 koli gıda bıraktı kaymakamlıktan geldiler evi temizlemeye Sonra belediye başkanı geldi Ahmet bey çocuklara çanta verip her akşam bize sıcak yemek gönderiyor. Ama ev için onlarda destek olmak istemediler. Yani anlayacağın oğlum Bahattin başkan olmasa biz halen çöpün içinde yaşıyor olacaktık. Kimseler bilinmedik kimselerden destek gelmedi biz bölgemizde bazı iş insanlarını zenginleri ve siyasetçilerini aradık bu çocuklara hep birlikte destek olalım istedik ama bir ama onlardan her hangi bir destek olmadı maalesef. Kendi tanıdık merhametli arkadaşlarımızı aradık 3-5 kişi ellerinden geldiğince destek oldular. Bir iş insanı da harçlıklarına destek oldu. Allah hepsinden razı olsun.

PEKİ BELEDİYE TARAFINDAN HER HANGİ BİR DESTEK GELMEDİ Mİ?

“Evet Belediye Başkanı Ahmet Özer aileye bir sizi ziyarette bulunmuş olmayan evde okula gitsinler diye okul çantası vermişler birde akşamlar yatacak yerleri yok sıcak yemek gönderiyorlarmış. Gelen giden bir sürü insan olmuş ama yarayı sadece pansuman etmişler oysa bu evin bir onarıma ihtiyacı vardı kimse bu harabeye dönmüş onarmak istemedi. Bizde “Samyeli” vakfı olarak kolları sıvadık ve çok şükür Ulaş ve Barış kardeşlerin evlerini yeniden inşa ederek teslim etmiş bulunmaktayız. Güle güle mutlu huzurlu bir şekilde oturmak nasip etsin Allah.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!