SON DAKİKA

En Son Nokta

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanır. Özel ve seçilmiş mesajlarla birlikte basın bültenleriyle kadının önemine dikkat çekilir. Bölgemizde ki önemli siyasiler, iş adamları, bürokratlar, hastane yönetimleri, meclis üyeleri, STK başkanları, okul sahipleri, mahalle muhtarları açıklamalarıyla bu günün önemine dikkat çekti.

Bilgileri Kopyala
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Kategori: Genel - Bu haber 7.530 kez okundu.

Günümüzde Dünya Kadınlar Günü, kadınlar açısından önemli anlamlar taşımaktadır. Artık 8 Mart, kadın hakları açısından bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanmasını sağlayan özel bir gündür. Bölgemizde ki birçok önemli isim ensonnokta.com‘a gönderdikleri mesajlarıyla bugünün önemine dikkat çekti…

Harun ÖZER: Esenyurt AK PARTİ İlçe Başkanı: Tarihsel gelişimimizde ve bağımsızlık mücadelemizde önemli bir rol üstlenen, tarihte iz bırakan kadın emekçilerimiz ve kadın kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Bayram BUĞDAYCI-FIBA Harfiyat Nakliyat: Dünyaya sizin gözlerinizden bakabilseydik, dünya daha güzel bir yer olurdu. Tüm kadınlarımızın, Kadınlar Günü kutlu olsun!

Cavide KARAKÜLAH-Koza Mahalle Muhtarı: Hayatını ve geleceğini kendi elleriyle inşa eden tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun…

Abdullah KÜÇÜKOĞLU-Avcılar AK PARTİ İlçe Başkanı: Kim olduğuna ve kim olacağına bir başkasının değil,  kendisinin karar verdiği güçlü kadınlara… Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun!

Emin BATMAZOĞLU-HUKUKÇU: 8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.

Rasim EKMEKÇİ-İŞ İNSANI: Her zaman ne istediğini bilen, erkeğinin ardında ona destek veren, çocuklarının başında koruyup kollayan kadınlar… Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun…

Ferdi KILIÇ-FERD YAPI SAN. TİC. LTD. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı: 8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.

Gürbüz SÜLEYMANOĞLU-İŞ İNSANI: Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.

Abdurrahman ADA-Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı: Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Bülent ZEREN-Avcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.

Togay ÇOBAN-Esenyurt AK Parti Belediye Meclis Üyesi: 8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Dünya kadınlarının bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.

Aydın ŞENGEZER: AK Parti Esenyurt ilçe başkan yardımcısı: Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım.

Aytaç ÖZER-Esenyurt AK Parti Belediye Meclis Üyesi: Mücevher gibidir, bir kadının gözyaşları. Onlar damladıkça, sizin değeriniz düşer. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü canı gönülden kutlarım

Sıraç SUSUZ-AK Parti Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu Üyesi-Avukat: Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım.

Bahattin DEMİR-Samyeli Eğitim Kurumu: Hakkı ödenemeyecek olan kadınların 8 Mart kadınlar günü kutlu olsun.

Halis KAHRİMAN-DEVA Partisi Esenyurt ilçe başkanı: Hiç bir duygu, hiçbir anı bir kadın olmadan tamamlanamaz. Hayatı yaşanabilir kılan, dünyanın en güzel insanları kadınların günü kutlu olsun.

ESENCAN HASTANESİ: Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyoruz.

Evren PEHLİVAN-ORDU KUYUMCULUK: Kadına şiddetin olmadığı, kadınlarında erkekler kadar özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle.. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Hamdullah ARVAS-Esenyurt AK Parti Belediye Meclis Üyesi: Kadınlar bu dünyadaki mutluluğun tek sebebidir. Bize hayatı muhteşem kılan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

Harun ORUÇ- Esenyurt AK Parti Belediye Meclis Üyesi: 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.

Murat ÖZDEN-OSMANLI MİMARLIK Yönetim Kurulu Başkanı: Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Hayrettin BABAHAN-Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı: Bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Onur ŞİMŞİR-İŞ İNSANI: Sevgi, şefkat ve fedakarlığın sembolü, toplumun en önemli yapı taşı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Recep TETİK-Avcılar Hospital Yönetim Kurulu Başkanı: Bizlere en büyük desteği veren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Selami AYDIN-Esenyurt AK Parti Belediye Meclis Üyesi: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Tarık ERDEM- Esenyurt AK Parti Belediye Meclis Üyesi: Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Veysel KARATAY- Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı: Bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Timur AKÇİÇEK- İŞ İNSANI: Peygamberimizin (Cennet annelerin ayakları altındadır) sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

Yusuf KANCA-KANCA İNŞAAT: Kadına şiddetin olmadığı, kadınlarında erkekler kadar özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle.. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

KADINLAR GÜNÜ NEDEN KUTLANIR? KADINLAR GÜNÜNÜN TARİHÇESİ NEDİR?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bilgiler arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Birçok kişi Kadınlar Günü’nün tarihçesini, kutlanma sebebini ve mesajlarını araştırıyor. Yapılan sorgularda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları neler? ifadeleri de yer aldı. Detaylar haberimizde…

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDİR?

Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart’ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı.1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı.

1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak ilan edildi. Kadınlar Günü’nün geçmişi ise eskilere dayanmaktadır.

Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın başlangıcı, 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapması olarak kabul edilmektedir. Bu grevler sırasında çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can vermiş, bu olaylardan 52 yıl sonra (1910), Danimarka’nın Kopenhag kentinde düzenlenen II. Sosyalist Enternasyonal toplantısında Clara Zetkin’in önerisiyle, 1857’de başlayan, kadın haklarının kazanılması ve kadınların birlikteliği

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!