SON DAKİKA

En Son Nokta

AK PARTİYİ İÇERİDEN VURMAYI HEDEFLEYEN BOZKURT BAŞARILI OLAMADI!

Esenyurt Belediye Başkanı CHP’li Kemal Deniz Bozkurt AK Partili Kadir Çakır’ın arkadaşları karşısında zor durumda kalmasını hedefleyerek ‘Kadir Çakır’la birlikte İBB imar komisyonu başkanına gidip görüştük’ açıklaması yaptı. AK Partili Kadir Çakır ise ‘Sizinle birlikte hiçbir zaman imar komisyonuna gidip imar komisyonu başkanıyla görüşmedik’ dedi. Çakır’ın bu çıkışı sonrasında iddiasını inkar eden Bozkurt, ‘ayak üstü mecliste görüştük’ diyerek kendisi ile çelişti.

Bilgileri Kopyala
AK PARTİYİ İÇERİDEN VURMAYI HEDEFLEYEN BOZKURT BAŞARILI OLAMADI!
Kategori: Genel - Bu haber 18.576 kez okundu.

Esenyurt meclisinin kasım ayı oturumları bir önce ki aylarda olduğu gibi tartışmalar ve suçlamalar eşliğinde devam etti. Meclis üyelerine ve grup başkan vekillerine gündem dışı söz vermek istemeyen Bozkurt’u protesto eden AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin kararlı tutumu meclise 30 dakika ara verilmesini sağladı. Ara sonrasında başkan Kemal Deniz Bozkurt meclis üyelerine ve grup sözcülerine söz verirken gündem dışı görüşülen İMAR PLANLARI konusunda sert tartışmalar yaşandı. AK Partili meclis üyeleri Esenyurt Belediyesi’nin 3,5 yıldır plan yapamadığını ve son gönderdikleri planlarda ciddi bir oranda EMSAL ARTIRIMI istendiğini ifade ederken belediye başkanı ile AK Partili Kadir Çakır arasında ilginç bir tartışma yaşandı.

İŞTE O KONUŞMA VE VİDEOSU

Kadir Çakır: Az önce konuşurken beraber İBB İmar Komisyonuna birlikte gittiğimizi, görüştüğümüzü söylediniz. Hayır birlikte gitmedik ve görüşmedik. Yanlış hatırlıyorsunuz.

Kemal Deniz Bozkurt: Görüşmedik mi? Beraber gitmedik mi?

Kadir Çakır: Hayır bizi sizinle hiçbir zaman gitmedik.

Kemal Deniz Bozkurt: Biz seninle imar komisyonu başkanıyla görüşmedik mi?

Kadir Çakır: Hayır başkanım görüşmedik. Çok yanlış hatırlıyorsunuz.

MECLİS ÜYELERİ: Duruma Gülüyor.

Kemal Deniz Bozkurt: Allah aşkına AK Parti imar komisyonu başkanına… Mecliste buranın planını bir an önce geçirin, biz burada yoğunluk istemiyoruz

Kadir Çakır: Hayır başkanım. Siz yaklaşık son 1 senedir İBB meclisine gelmiyorsunuz.

Kemal Deniz Bozkurt: Ben İBB meclisine sık sık gitmiyorum. Dolayısıyla ne zaman geldiğimi hatırlıyorum. Sizinle birlikte bu konuşmayı yaptım. Sizin de bana destek verdiğinizi hatırlıyorum.

Kadir Çakır: Sizinle böyle bir konuşmayı ayaküstü yapmış olabiliriz

Kemal Deniz Bozkurt: Ayaküstünden bahsediyorum. Başka bir şey daha söyleyeyim. Sizin gurubunuzu ‘arkadaşlar burada yoğunluk yapılıyor haberiniz olsun buna müsaade etmeyin diye söylediğimi hatırlamıyor musunuz?

Kadir Çakır: Anlatayım size de hatırlatma yapayım. Şimdi siz bizim İBB İmar komisyonunu ziyaret etmişsiniz. Gitmişsiniz beraberinizde Belgin hanım ve Selçuk beyle beraber gitmişsiniz. Ben sizinle hiçbir zaman İBB İmar Komisyonunu birlikte ziyaret etmedim ve görüşmedim.

Kemal Deniz Bozkurt: Doğru

Kadir Çakır: Ama az önce birlikte İmar Komisyonunu ziyaret ettiğimizi söylediniz.

Kemal Deniz Bozkurt: Başkana gittim dedim.

Kadir Çakır: Ben sizinle hiçbir zaman gitmedim ve görüşmedim. O yüzden bunu düzelteyim. Arkadaşlar yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyelim birincisi bu. İkincisi ben gittiğinizi duydum.

Kemal Deniz Bozkurt: İmar komisyon başkanına gittik, konuştuk. Ne var bunda.

Kadir Çakır: Benimle birlikte gitmediniz.

Kemal Deniz Bozkurt: Kadir beyle birlikte imar komisyonuna gittik bu planları hızlandırın dedik.

Kadir Çakır: Başkanım benimle birlikte gitmediniz.

MECLİS ÜYELERİ: Duruma gülmeye devam diyor

Kemal Deniz Bozkurt: Komisyon başkanına gittik. Bunun neresine itiraz ediyorsunuz? Gittik beraber konuştuk. Merdivenin yanında konuştuk.

Kadir Çakır: Hayır başkanım beraber gitmedik. Eğer meclis salonunda imar komisyon başkanına ‘bu işi hızlandıralım’ demişsek demişizdir.

Kemal Deniz Bozkurt: Ondan bahsediyorum

Kadir Çakır: Meclis Salonu dışında hususi olarak böyle bir şey yapmadık.

Kemal Deniz Bozkurt: Hayır öyle bir şey söylemedim.

Kadir Çakır: Ben diğer taraftan şunu ifade edeyim. Komisyona gittiğinizi hatta tartışmayla çıktığınızı. Komisyon toplantısını terk ettiğinizi duydum.

Kemal Deniz Bozkurt: Terk ettim doğru.

Kadir Çakır: 1/5000’lik imar planlarını yapma yetkisi İBB meclisindedir. Meclis bunu onaylar. Planlamanın getirdiğini. Yani icra organı olan sizin, CHP’li belediyenin çatısı altında çalışan planlama müdürlüğü bir planlamayı getirir ve komisyonumuzun önüne meclisimize sunar meclis komisyona havale eder.

Bizim komisyonumuzun önüne gelen planlamalarda sizin bize burada ki mecliste ifade ettiğiniz çok farklı şeyler intikal etti, çok farklı şeyler geldi. Ve biz İBB de siz de imar komisyonu kararlarına bakarsanız yoğunluk artırıcı tüm talepleri ret ettik. Sadece Esenyurt değil İstanbul genelinde ki tamamı yoğunluk artırıcı olan talepleri ret ediyor. Ve Esenyurtla alakalı yoğunluk artırıcı talepleri ret ettik. Hangisiydi yoğunluk artırıcı talepler. Emsal transferi vardı.

Kemal Deniz Bozkurt: Emsal transferi daha önceden de vardı.

Kadir Çakır: Yeni bir şey değil emsal transferi ama biz artık yoğunluk artmayacak ve yoğunluk artıracak eylemler yapılmayacak dedik ve biz buna karşı çıktık. Emsal transferi de yoğunluğu artıran etkenlerden.

Kemal Deniz Bozkurt: Emsal transferi yoğunluk artışını sağlamıyor.

Kadir Çakır: Siz diyorsunuz ki tel altında ki yerde zaten bir şey yapılmayacak. Orda ki parseli al getir başka yerde yap yoğunluğu artır diyorsunuz.

Kemal Deniz Bozkurt: O sizin bakışınız. Biz onu değiştirdik. Dedik ki imar olan yerlere getirelim. O sizin geçmişte tam ben imar plan notunu değiştirin dediğim kısım orası. O sizin geçmişte koyduğunuz plan notudur. Dedik ki bunu değiştirin. İmar izni olan bir yerde ki emsali alın oraya transfer edin dedik.

Kadir Çakır: Biz tamamen emsal transferine müsaade etmiyoruz. Çünkü yoğunluğu artıyor. Diğer taraftan E-5 kenarında ki parsellerle alakalı bir yoğunluk artışı getirdiniz. İBB’de ki komisyonumuzun önüne geldi. Komisyonumuz dedi ki burada hakikatten çok ciddi yoğunluk artışı var 16 Haziran 2022 tarihli 2021/379 dosya numaralı komisyon raporunda diyor ki, ‘plan sınırları içerisinde kalan Esenyurt’un 13 Nisan 2013 tasdik tarihli 1/5000’lik ölçekli plan koşulları üzerine o idare mahkemesinin kararında geçen hususların gereğini yapılarak, onaylı planların onay tarihinden sonra ki geçerli plan tadilatları eklenerek düzenlendikten sonra İBB’ye gönder diyor. İBB planlama bunu yeniden düzenledi ve Eylül ayında ki meclise sundu. Eylül ayında biz de bunu komisyonuna havale ettik. Şu an komisyon inceliyor.

Kemal Deniz Bozkurt: Hangi aydayız neyi bekliyor?

Kadir Çakır: İBB imar komisyonu Esenyurt Belediyesine görüş sordu.

Kemal Deniz Bozkurt: Neden soruyor ki bizim görüşümüz belli. Biz asla yoğunlaşma istemiyoruz. Mahkeme kararını onaylayın.

Kadir Çakır: Bizde istemiyoruz. Sizinle alakalı, kentimizle ilgili görüş sormak kadar daha doğal ne olabilir.

Kemal Deniz Bozkurt: İki ay bekletiliyorsa kötü niyet ararım. Maksat Esenyurt’un planları onaylanmasın, insanlar iş yapamazsın.

Kadir Çakır: Sizin söylediğinizle imar komisyonuna gelen planlar daha farklı. Komisyona imar artışlarıyla alakalı teklif geliyor. Parsel parsel inceleniyor. Bir iki günde sonuç elde edilecek konular değil ki.

ÖZEL HABER: EMİN BEYAZ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!