SON DAKİKA

En Son Nokta

HAKLARINI ARAYAN İŞÇİLERE KENT MECLİSİ’NDEN DESTEK

Esenyurt Belediyesi’nde çalışan 2022 yılında işten atılan işçiler Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ ve yönetim kurulu ile bir araya gelerek yapılan haksızlığa karşı destek istedi. Dağ, Kent Meclisi olarak işçilerin yanında duracaklarını belirtti.

Bilgileri Kopyala
HAKLARINI ARAYAN İŞÇİLERE KENT MECLİSİ’NDEN DESTEK
Kategori: Genel - Bu haber 79.261 kez okundu.

Esenyurt Beledyesi’nde görevlerinin başındayken önceki dönem belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından işten atılan işçiler haklarını aramaya devam ediyor. Uğradıkları haksızlığı mahkemelere taşıyan işçiler bu mahkemeleri kazanırken Esenyurt’un yeni belediye başkanı Ahmet Özer’den yeniden görevlerine iade edilmelerini talep ediyor.

Bu konuda girişimlerini sürdüren işçiler dün Kent Meclisini ziyaret ederek Tuncer Dağ ve kent meclisi yönetiminden haklı mücadelelerine destek istedi. Süreci Kent Meclisi yönetimiyle paylaşan ve yaşadıklarını detaylıca aktaran işçilere Tuncer Dağ ve ekibi her türlü desteği vereceklerini belirtti.

HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ

Durumlarıyla ilgili Kent Meclisi ziyaretlerinde konuşan işçiler, ‘2022 yılında Esenyurt Belediyesi tarafından, 26 arkadaşımızın haksız bir şekilde whatsapp yazışmaları nedeni ile işten çıkarılma süreci ile başlayan zaman diliminde, geldiğimiz noktada tüm arkadaşlarımıza mahkeme tarafından işe iade kararı verildi. Geçen Cuma günü ESPAŞ yetkilileri ile yaptığımız toplantıda bize sadece kıdem tazminatı seçeneği sunuldu. Bizler, tek seçeneğin mahkeme kararı olan işe iade kararının uygulanması olduğunu ortak karar olarak kendilerine beyan ettik. Yetkililer de bu teklifimizi Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’e ileteceklerini beyan ettiler.

Bugün ise, tüm bu gelişmeler ışığında, gelinen noktayı ve ilerleyen günlerde ne yapabilirizi görüşmek üzere Esenyurt Kent Konseyini ziyaret ettik. Sürecin ilk günden beri içinde olduklarını ve yakından takip ettiklerini, haksızlığıın farkında olduklarını ve tüm imkanları ile arkamızda olduklarını beyan ettiler. Bu akşam ki Yürütme Kurulu toplantısında konuyu tekrar masaya yatıracaklarını ve yarın ilk iş olarak bu gündem ile güne başlayacaklarının sözünü bizlere verdiler.

Son söz olarak diyoruz ki; her türlü demokratik eylem kararımız saklı kalmak kaydı ile son bir kez daha tüm olgunluğumuzla bekleme kararı aldığımızı tüm Esenyurt halkına, Belediye yetkililerine, basın mensuplarına bildiriyor ve Belediye Başkanımız Ahmet ÖZER’den bu tarihi fırsatı değerlendirmesini bekliyoruz. Geçmişin hatasını başka bir hata ile değil, doğru bir çözüm yolu ile bulacağınıza inanıyoruz. Sadece bizlerin nezdinde değil, Esenyurt halkının ve Belediye personellerinin de gözünde ADALETİN TARAFINDA olduğunuzu ispat etme şansını lütfen geri çevirmeyin’ açıklamasında bulundular.

TUNCER DAĞ: HER DAİM YANINIZDAYIZ

İşçilerin durumlarıyla alakalı ziyaret esnasında açıklama yapan Kent Meclisi Başkanı Tuncer Dağ, ‘Belediye Başkanımız Ahmet Özer’le konuyu görüşeceğiz. Kavgaya dövüşe gerek yok. Bizim göreviniz problemleri çözmek ve bizim gibi düşünmeyenlerinde problemlerini çözmek. İnşallah yanınızda duracağız. Çünkü ortada bir problem var. Belediye yetkilileriyle ve belediye başkanı ile görüşüp problem çözmek istiyoruz. Biz bu konuda sizden tarafız. Siyasi anlamda problem yaşayacağımızı sanmıyorum. Bürokratik engelleri de kaldıracağımızı düşünüyorum’ diyerek işçilere destek verdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!