SON DAKİKA

En Son Nokta

ABD’nin Kudüs büyükelçiliği yolsuzluk üzerine kurulmuş!

ABD’nin, Tel Aviv’deki konsolosluğu Kudüs’e taşıması sürecinde İsrail başbakanı Netanyahu’nun ekibinin hukuk firmasına 150 bin dolar ödediği ortaya çıktı.

ABD’nin Kudüs büyükelçiliği yolsuzluk üzerine kurulmuş!
Kategori: Genel - Bu haber 174 kez okundu.

İsrail’in Haaretz gazetesi, ABD’nin, büyükelçiliğin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması sırasında hukuki hizmet aldığı gerekçesiyle İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun danışmanlarının hukuk firmasına 150 bin dolar ödediğini yazdı.
E.S. Shimron, I. Molho, Persky& Co isimli İsrailli hukuk firmasına yapılan 150 bin dolarlık ödemenin Amerikan hükümetinin federal harcamalarının yer aldığı USASpending.gov. sitesinde yayımlandığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Aralık’ta Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanımasının ardından Tel Aviv’deki büyükelçilik Kudüs’teki başkonsolosluğa taşınmış ve burası İsrail’in kuruluşunun 70. yıldönümü olan 14 Mayıs’ta ABD’nin Kudüs Büyükelçiliği olarak resman açılmıştı. Trump açılışa kızı-danışmanı Ivanka ile damadı-başdanışmanı Jared Kushner’i göndermişti.

9 NİSAN-14 MAYIS ARASI İÇİN

USASpending.gov. sitesine göre E.S. Shimron, I. Molho, Persky& Co’ya 9 Nisan-14 Mayıs arasında Kudüs’teki başkonsolosluğa verdiği hukuki hizmetlerden dolayı ödeme yapıldı.

AKRABA, AVUKAT, ARABULUCU…

Firmanın ortaklarından ikisi İsrail Başbakanı’na son derece yakın. David Shimron, Netanyahu’nun kuzeni ve ailesinin kişisel avukatı.

Shimron’un kayınbiraderi olan Isaac Molho da uzun yıllardır pek çok diplomatik görevde Netanyahu’nun kişisel temsilcisi olarak rol üstlendi.

BÜYÜKELÇİLİK İÇİN YASADIŞI İNŞAAT

ABD’nin Kudüs konsolosluğunun büyükelçiliğe çevrilmesi sırasında güvenlik önlemi olarak binada ve çevresinda altyapı çalışması gerektiği, 3.2 metre yüksekliğinde duvar ve yeni çıkış yolu inşa edilmesinin icap ettiği ortaya çıkmıştı.

İnşaat izninin Netanyahu’nun devreye girmesiyle E.S. Shimron, I. Molho, Persky& Co sayesinde alındığı söyleniyor. İsrail’in Haaretz gazetesi, buradaki çıkar çatışmasına dikkat çekti.

MAAİLE YOLSUZLUK SORUŞTURMASI KAPSAMINDALAR

İsrail’de telekom yolsuzluğu ve Almanya’dan denizaltı ve füze alımındaki yolsuzluk soruşturması kapsamına alınanlar arasında Shimron ve Molho da var. Soruşturma açılmasının ardından Molho diplomatik görevinden istifa etmişti.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.