SON DAKİKA

En Son Nokta

ABDURRAHMAN ADA NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI?

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada görevinden alındı. Peki, Ada’yı görevden alınmaya götüren olayların perde arkasında neler yaşandı..!

Bilgileri Kopyala
ABDURRAHMAN ADA NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI?
Kategori: Genel - Bu haber 11.268 kez okundu.

Kendisini iyi tanıdığım için bu soruyla günlerdir muhatap oldum.

Görevden alınmasının tek bir nedeni var. O neden de Süleyman Soylu.

Açıklayalım; Abdurrahman Ada geçtiğimiz 1 ay içerisinde 2 defa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ilçeye getirerek program düzenledi. Özellikle Hamsi ve Horon Festivali hayli ses getirdi.

CHP’nin yönettiği Esenyurt Belediyesinde bir başkan yardımcısı olarak bu etkinlikleri düzenlemesi, CHP’nin en çok eleştirdiği bakanların başında gelen Süleyman Soylu’nun üst üste Esenyurt’ta davet edilerek Karadenizlilerle buluş(TURUL)ması CHP yönetimini oldukça rahatsız etti. Bu durumu hazmedemeyen belediye başkanı beklenen operasyonu gerçekleştirdi. Fakat Abdurrahman Ada bu organizasyonları gerçekleştirirken yalnız değildi. Karadeniz Dernekler Federasyonu olarak bu etkinlikler yapıldı. Bu nedenle Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un almış olduğu bu karar ve tavır tüm KARADENİZLİLERE karşı alınmış bir karar ve tavırdır.

CHP’li başkan, CHP’nin HDP ile yakınlaşmasından dolayı ortaklarının rahatsızlığını bahane ederek İçişleri Bakanının kendi başkan yardımcısı tarafından sürekli Esenyurt’a davet edilmesini kabul etmeyerek bu kararı aldı. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Bu karar öncesinde düzenlenen Karadeniz Hamsi ve Horon Festivaline destek vermedi. Hatta bir ara Abdurrahman Ada’ya dedi ki, ‘Bizden ol, sana görev vereyim.’ Tabi Abdurrahman Ada nezdinde bu talep makbul görülmedi. Bu nedenle Bozkurt çareyi onu görevden almakta buldu.

Şu bir gerçek; CHP ve HDP gibi partiler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı acımasızca eleştiren partiler.

Cemal Güneysu Esenyurt Belediyesi’nde Karadenizli bir başka başkan yardımcısı. Kamuoyuna yansıyan videosunda Ordulu hemşerilerine seslenerek, ‘Bugün Ekrem İmamoğlu’na ve Kemal Deniz Bozkurt’a oy verin şerefim üzerine ilk seçimde sizlerle Tayyip Erdoğan’a oy vereceğim’ açıklaması yapıyor. Madem Abdurrahman Ada’nın Süleyman Soylu’yu Esenyurt’a getirmesinden rahatsız oldunuz aynı muameleyi neden Cemal Güneysu’ya yapmadınız? Süleyman Soylu’dan ne kadar nefret ediyorsanız Erdoğan’dan da o kadar nefret ediyorsunuz. Süleyman Soylu’yu ne kadar seviyorsanız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da o kadar seviyorsunuz.

ESOF bünyesinde ki birkaç dernek dışında Karadenizlilerin desteğini aldığını söylemenin mümkün olmadığını bildiğimiz ve Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini açıklayan Cemal Güneysu’ya neden görevde tutuyorsunuz?

Bir sözümde CHP ilçe başkanı Hüseyin Ergin’e. Silik bir performans sergiliyorsunuz. İlçede muhalefet olan partinin çıkışlarına ve açıklamalarına dahi cevap veremiyorsunuz. Sizin için ‘Kemal Deniz Bozkurt ne derse onu yapar, onun sözünden çıkamaz’ diyorlar. Cumhuriyet Halk Partisini en az sizin kadar iyi bilen ve analiz eden biriyim. CHP’de ilçe başkanlarının belediye başkanlarının yanlışlıklarına nasıl dur dediklerini ve onlara nasıl ayar verdiğini yaşayarak gözlemleyen biriyim. Bu söylediklerimin ne Abdurrahman Ada ile nede Cemal Güneysu ile alakası var. İfade ettiklerim Belediye Başkanınızın yanlışlarıyla alakalı. Ne zaman belediyenizin yaptığı yanlışlıklar, hatalar, eksikliklerden dolayı YUMRUĞUNUZU MASAYA vuracaksınız. Şayet böyle bir duruş sergilemez yada gösteremezseniz isminiz bundan önce anılmayan diğer ilçe başkanlarının yanında yer alacak…

ÖZEL HABER: EMİN BEYAZ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!