SON DAKİKA

En Son Nokta

AK PARTİ ADAY ADAYI DR. ABDULLAH SADIKSOY: ESENYURT’UN KURTULUŞ REÇETESİ AK PARTİ’DE

Esenyurt seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Abdullah Sadıksoy ‘5 yıl boyunca hem İstanbul hem de Esenyurt istediği hizmeti alamadı. Artık değişim vakti geldi. Esenyurt’u kurtaracak projelerin reçetesi bizde’ diyerek kentin AK Parti tarafından yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bilgileri Kopyala
AK PARTİ ADAY ADAYI DR. ABDULLAH SADIKSOY: ESENYURT’UN KURTULUŞ REÇETESİ AK PARTİ’DE
Kategori: Genel - Bu haber 79.118 kez okundu.

Ensonnokta’ya aday adaylığı ve siyasi görüşleri ile ilgili özel açıklamalar yapan Dr. Abdullah Sadıksoy, ‘Ben Muş doğumlu olduğum için Muşlular beni Muş’lu biliyorlar. Bitlis’te uzun müddet kaldığım için Bitlisliler beni Bitlis’li, 30 yılda Van’da ticaret yaptım, Bu nedenle de Vanlılar beni kendilerinden sayıyor. Dolayısıyla ben burada  üç ili temsil etmekteyim. Van, Muş ve Bitlis ilinin kannat önderleri ve vatandaşları her platformada sağolsunlar arkamızda olduklarını beyan ediyorlar ve gösteriyorlar’ diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü.

CHP’Lİ YÖNETİMLER SINIFTA KALDI

Beş yıl sonunda hem İstanbullu hem de Esenyurt’lu gördüki CHP’li yönetimler belediyecilikte yetersiz ve bir o kadar başarısız. İstanbul’la Esenyurt’u bir birine çok benzetiyorum. İki belediyeyi yöneten CHP’li başkanlar oldukça başarısız bir performans sergiledi. Algı ve ajans çalışmaları ile süreci bu noktaya kadar getirdiler. Lakin halk bunların ne kadar yetersiz olduğunu yaşayarak gördü.

AK PARTİ HEM İKTİDARDA HEM DE YEREL YÖNETİMLERDE HALKIN TAKDİRİNİ KAZANDI

AK Parti’nin belediyecilik anlayışının özünde şeffaflık, halka hizmet, değişim, gönüllere dokunma ve tevazunun öncelikli olduğunu belirten AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Sadıksoy, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde AK Parti’nin belediyecilik anlayışının özünde şeffaflık, halka hizmet, yatırım, gönüllere dokunma ve tevazu sahibi olmak önceliklidir. AK Parti her zaman olduğu gibi şimdi de vatandaşların talep ve beklentilerine hizmet üretmeye devam ediyor. AK Partili belediyelerde başkanlarımız yenilikçi olmaya, kentte kalkınmayı sağlayacak yatırımları teşvik etmeye devam ediyor. AK Parti’nin belediyecilik anlayışı halkın gönlünde taht kurdu.”

ESENYURT 20 YIL GERİYE GİTTİ

Belediye ne iş yapar? Belediye, ilçede gerçekleştirilen pek çok faaliyetten sorumludur. Belediyenin en önemli görevleri arasında imar, ulaşım, alt yapı, su ve kanalizasyon, çevre ve çevre sağlığı, gibi hizmetler gelir. Bu hizmetlerin yanı sıra temizlik, katı atık, zabıta, acil yardım, itfaiye, kurtarma ve ambulans, şehir içi trafik düzenlemesi sağlamak gibi görevleride vardır. Şimdi Esenyurt kamuoyuna soruyorum; Devasa bütçesi olan Esenyurt Belediyesi yöneticileri bu görevlerini 5 yıl boyunca sağlıklı ve eksiksizce yapabilsi mi? Kocaman bir hayır. Daha da ötesi var. Mevcut Belediye yönetimi kenti daha ileriyi götürmesi gerekirken Esenyurt 20 yıl geriye gitti.

SERMAYEYİ KAÇIRDILAR

Özellikle emlak sektöründe sahibi olduğu şirketlerin ortadoğudan ve arap dünyasından ciddi müşterileri olduğunu belirten Dr. Abdullah Sadıksoy, ‘Lakin 3 yıldır kaçan yatırımcının haddi hesabı yok. Esenyurt’ta projeleri durduran bir belediye yönetimi var. Projeleri bekletiyorlar, ya ruhsatlar iptal oluyor, yada yapı denetimciler kaçıyor. Tapuları çıkmadığı için Arap yatırımcılar Esenyurt’tan uzaklaştı. Belediye herkesin belediyesi. Adil bir yönetici bekliyor Esenyurt.

TÜRKİYE DÜNYADA SAYGIN BİR KÜRESEL AKTÖR HALİNE GELMİŞTİR
2002’den beri Türkiye’nin en temel sorunlarının cesaret ve kararlılıkla çözüme kavuşturulduğunu vurgulayan Abdullah Sadıksoy, “Ekonomide istikrarlı ve büyüyen bir Türkiye inşa edilirken, demokratikleşme, insan hakları ve itibarlı dış politikayı tesis etme yolunda da tarihi adımlar atıldı. Sağlıktan eğitime, toplu konuttan ulaşıma, ekonomiden sosyal politikalara, enerjiden sanayiye, temel hak ve özgürlüklerden yargı sistemine, yerel yönetimlerden çevreye, sosyal güvenlik sisteminden yoksulluğun azaltılmasına kadar çok geniş bir alanda, birçok önemli reformlar başarı ile gerçekleştirildi. Son 21 yılda gerçekleştirilen siyasi, ekonomik ve kültürel dönüşüm, dış politika dönüşümü ile bütünleştirildi. Bugün Türkiye, kendi bölgesinde ve dünyada saygın bir küresel aktör haline geldi. Dış politikadaki duruşumuz, milletimizin duruşudur. Ülkemiz bu sayede fırsatlar ve tehditlerin iç içe geçtiği bu süreçte barış ve istikrara katkı yapan önemli bir aktör konumuna yükseldi.

TÜRKİYE İNSANLARIN GELECEĞE GÜVENLE BAKTIĞI BİR ÜLKEDİR
Türkiye, artık siyasi ve ekonomik kriz endişesi içinde olan değil, herkesin geleceğe güvenle baktığı bir ülkedir. Türkiye, artık sağlıktan eğitime, ulaşımdan konuta, adaletten emniyete kadar her alanda hizmetlerden mahrum olan insanların değil, kaliteli hizmet alan insanların ülkesidir. Türkiye, artık her sabah bir kriz veya darbe haberi alma korkusuyla yaşayanların değil, çocukları ve ülkesi için geleceğe güvenle bakan insanların ülkesidir. Türkiye, artık yardım alan değil, yardım eden bir ülkedir. Takip eden değil, takip edilen ülkedir. Türkiye, artık kıyafeti veya inancı yüzünden okul ve devlet dairesi kapılarından kovulanların değil, her kimliğin, her inancın, her yaşam tarzının serbestçe birlikte yaşadığı bir ülkedir. Artık vatandaşımız daha müreffeh, daha özgür, daha saygın, daha güvenli, daha ümitli” şeklinde konuştu.

HALKIMIZ YENİ TÜRKİYE’YE, BÜYÜK TÜRKİYE’YE İNANIYOR
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olan 2023’ün, millet için büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Abdullah Sadıksoy, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri milletin için ülkemiz için tarihi bir dönemeçti. Milletimiz, yapılan bütün tahriklere, komplolara ve saldırılara rağmen Meclis’te tecelli eden iradesine sahip çıkmış, yapılan reformları benimsemiş, dönüşüm ve değişimci hareketi kuvvetle desteklemiştir. Buna karşılık ne ülkemiz, ne de milletimiz için söyleyecek yeni bir şeyi olmayanları, statükocuları, değişime ve dönüşüme karşı çıkanları ve hatta onları tehdit olarak gören ve gösterenleri sandıkta sürekli reddetmiştir. Milletimiz, dönüşüm iradesini güçlendirerek devam ettirmektedir. Genel seçim, bu kararlılığın bir ifadesi olmuştur. Çünkü artık Türkiye kendi liderini seçen ve millete güvenenler, milletle beraber hep kazanmıştır. Biz, Yeni Türkiye’ye; Büyük Türkiye’ye ve onun aydınlık geleceğine inanıyoruz. Milletimizin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yeni ve büyük Türkiye davasının hem önderliğini hem de sorumluluğunu bir kez daha üstlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde güçlü liderliği, manevi değerleri önemseyen duruşuyla Türkiye’nin mevcut kazanımlarına vesile olan ‘Milletin Adamı’ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında tüm halkımızın durduğu gibi, bizler de maddi-manevi destekçisi ve duacısı olacağımızı ilan ediyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yolu açık olsun. Rabbim yar ve yardımcısı olsun.” açıklamalarında bulundu…

ABDULLAH SADIKSOY KİMDİR?

Abdullah Sadıksoy 1961 yılında Muş ilinin Bulanık ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Bitlis’in Ahlat İlçesinde, Ortaöğrenimini Bitlis İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Suudi Arabistan İmam Muhammed bin Saud İslam Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tefsir ana bilim dalında yaptı. Eğitim faaliyetleri kapsamında bir süre İngiltere’de bulunan Sadıksoy, England Language Studies International’da İngilizce eğitimi aldı.
1980 yılında üç yıl görev aldığı Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ayrılan Sadıksoy Van’da kurduğu Altın Mücevherat firmasıyla ticaret hayatına atıldı. Yatırımlarını çeşitlendiren ve büyüten Sadıksoy, İstanbul’da kurduğu ve hala yöneticiliğini yapmakta olduğu inşaat firmasıyla Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde birçok inşaat projesine imza atmıştır. 2012 yılında mütekabiliyet yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Körfez Arap ülkeleri yatırımcılarını Türkiye’ye davet ederek ülkeye önemli ölçüde yabancı yatırım girişine katkıda bulunmuştur. 2016 yılında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) organizasyonuyla gerçekleştirilen Türkiye – Suudi Arabistan İş Konseyi Toplantısı’nda, iki ülke ekonomi ve ticaret bakanları huzurunda Sadıksoy’un kurduğu Invest İstanbul firması ile Suudi Arabistan firması Al Bustan Co. yatırım protokolü imzalamıştır.
1994 yılında Refah Partisi Van İl Teşkilatı’nda Siyasi ve Hukuki İşler  Birim Başkanı olarak siyaset hayatına atılan Sadıksoy, AK Parti  Van İl teşkilatı kurucu  üyesi  olup 2002 – 2011 yılları arasında AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Sadıksoy 25. ve 26. dönem genel seçimlerinde AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı olmuştur.

Van Eğitim ve Hayra Hizmet Vakfı’nın Genel Başkanıdır. Ensar Vakfı yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatip Okulları Platformu Beylikdüzü ilçe temsilciliği görevinde de bulunmuştur.

Sadıksoy, Munafikun Suresi Tefsiri, ve Nahcivani’n Tefsir Metodu isimli iki eseri bulunmaktadır. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve makaleleri yayımlanmıştır.  İngiltere, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bulgaristan ve Azerbaycan’da çeşitli Akademik toplantılar ve seminerlerin yanı sıra, Van Tv ve TRT Arapça’da birçok programlara katılmıştır.

Evli ve 4 çocuk babası olan Sadıksoy Kürtçe’nin yanı sıra ileri düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!