SON DAKİKA

En Son Nokta

AK PARTİ DERNEKLERİ KURTARDI

Derneklerin ellerinden yerlerini almak isteyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a AK Parti dur dedi. AK Parti grubu mecliste verdiği önergede dernek merkezlerinin, metrekaresi aylık 1 TL bedelle tahsisi yapılan kurumlara verilmesini talep etti. Karar oy çokluğuyla geçerken CHP grubu karara ret oyu kullandı.

Bilgileri Kopyala
AK PARTİ DERNEKLERİ KURTARDI
Kategori: Genel - Bu haber 11.957 kez okundu.

Esenyurt’ta GEÇMİŞTE tahsisleri yapılan ‘DERNEK MERKEZLERİ’ni derneklerin ellerinden almaya çalışan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a AK PARTİ geçit vermedi.

AK PARTİ grubu meclis toplantısında verdiği önergede daha önce tahsisi yapılan yerlerin yine aynı DERNEKLERE (tahsisi yapılan yerlere) metrekaresi 1TL’den tahsisin yapılması teklifini sundu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. CHP’liler AK Parti’nin bu teklifine RET oyu verdi.

HARUN ÖZER; ‘DERNEKLERİN, VAKIFLARIN, STK’LARIN YANINDAYIZ’

Konuyla ilgili Ensonnokta’ya ve Anahtar Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer; ‘Konu, Belediyemiz mülkiyetinde ve tasarrufunda bulunan bazı taşınmazların muhtelif tarihli meclis kararlarıyla dernek, vakıf veya diğer kamu ve sivil toplum kurumlarına tahsis edilmesi. Bununla ilgili geçtiğimiz hafta ilçe binamızda dernek başkanlarımızla bir araya gelmiştik. Tamamı bu konuda partimizden destek istedi ve tahsislerin iptal edilmemesi ricasında bulundu. Onların bu talebi sonrasında TAHSİSİ geçmişte yapılan bu yerlerle alakalı aylık metrekaresi 1 TL’den tahsis yapılan yerlere, dernek merkezlerinin (binalarının) verilmesini önerdik. Önergemiz oy çokluğuyla meclisten geçti. Maalesef CHP grubu bu karara ret oyu kullandı. AK Parti olarak hemşeri kültürünü, dayanışmayı, paylaşmayı Esenyurt İlçemizde yaşatmayı hedefleyen derneklerimizin yanlarında olmayı geçmişte olduğu gibi sürdürmeye devam edeceğiz’ dedi.

İŞTE AK PARTİ’NİN VERDİĞİ TEKLİF

‘Belediyemiz mülkiyetinde ve tasarrufunda bulunan bazı taşınmazların muhtelif tarihli meclis kararlarıyla dernek, vakıf veya diğer kamu ve sivil toplum kurumlarında tahsis edildiğini, yapılan bu tahsis işlemlerinin bedelsiz olması sebebiyle Sayıştay Başkanlığınca mevzuata aykırı olduğu belirtilmiştir.

İlçemizde faaliyet gösteren ve kendilerine tahsis işlemi yapılan bu kuruluşlar hemşehriler arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve kültürel değerlerin korunması, kalkınmanın, çevreye duyarlılığın, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın geliştirilmesi konularında önemli faaliyetler sürdürmektedir.

Topluma faydalı olan bu faaliyetlerin kesintiye uğramaması amacıyla iş bu teklifimiz ekindeki listede belirtilen taşınmazların kullanılan net metrekaresi üzerinden hesaplama yapılarak m2 si aylık net 1 TL.(Bir Türk Lirası) bedelle halihazırda lehine tahsis edilen kurumlara tahsis edilmesi hususunda karar alınması için önergemizin gündeme alınarak teklif karar olarak görüşülmesini ve karar bağlanmasını arz ederiz’ denildi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!