SON DAKİKA

En Son Nokta

AK PARTİ İSTANBUL ADAYLARI ÜZERİNE

AK Parti’nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları ile alakalı kirli ve doğru olmayan bilgiler kamuoyuna pompalanıyor. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dahi karar vermediği adaylığı bu insanlar nasıl ve neye göre elde ediyor..?

Bilgileri Kopyala
AK PARTİ İSTANBUL ADAYLARI ÜZERİNE
Kategori: Genel - Bu haber 92.536 kez okundu.

Yüzlerce telefon alıyorum. Özellikle ‘Esenyurt AK Parti adayı kim olacak’ sorusuyla çok sık karşılaşıyorum. Belirteceğim hususlar sadece Esenyurtla alakalı değil AK Parti’nin İstanbul’da ki çalışmalarıyla alakalı da olacak.

1-) Öncelikle bu hafta öncesinde yapılan hiçbir ankete inanmayın.

2-) AK Parti anketlerine geçen hafta başladı ve tamamladı

3-) Aday sempatizanlarının  ‘Esenyurt’un adayı kesin bu, Avcılar’ın adayı şu alacak’ gibi keskin ve net iddialarına kanmayın. Masada kesinlikle şuanda ADAYI belirlenmiş ne bir ilçe ne de bir isim var.

4-) Özellikle bölgemizde Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece gibi ilçelerde kafalar karışık.

5-) Esenyurt ve Küçükçekmece adayının tespitinde AK Parti zorlanıyor. Bu iki ilçede AK Parti rakibi CHP kadar HEDEP’in duruşunu merak ediyor. Bu nedenle bu iki ilçede ADAY açıklaması Ocak ayına kalabilir.

6-) Özellikle Esenyurt İlçesi’nde ‘Yerel Aday’ yani ilçeden birinin ADAY yapılacağı iddiası ilk günden itibaren GEÇERLİLİĞİNİ koruyor.

7-) Sadece Esenyurt özelinde değil AK Parti iktidar olmadığı diğer ilçelerde de karşılığı olan, ilçede yıllardır yaşamış ve emek vermiş, teşkilatın içinden gelmiş ADAYLAR üzerinde kafa yoruyor.

8- AK Parti bu dönem Adaylarda olduğu kadar meclis listelerine de özen gösterecek. İlçe başkanlarının ilçe dışından meclis üyesi gönderilmesi konusunda net görüşleri var. O görüş de şu: İlçelerine katkı sunmayan, meclis oturumlarına dahi katılmayan İTHAL meclis üyesi adayı istemiyoruz’

AK Parti iktidar olduğu ve 3 dönem kuralına takılmayan belediye başkanlarının ilçelerinde kısa sürede daha net kararlar verecek.

ÜÇ dönem kuralına takılan ve aday yapılmayacağı var sayılan ilçelerde mevcut belediye başkanlarının fikirleri dikkate alınacak. Bir ihtimal onların işaret ettiği isimler aday yapılacak.

Bu hafta değil bir sonraki hafta sonu yani Aralık aynının son haftası kesin açıklama yapılabilir, kulis bilgileri kamuoyuna düşebilir.

Önemli bir bilgi daha; Daha önceki dönemlerde bildiğimiz ve yaşadığımız gibi ilçelerdeki güçlü adayların Ankara’ya davetleri söz konusu olmayacak.

ADAY belirlenecek ve bu aday kamuoyuna İLAN EDİLECEK. Yani 3-4 adayın Ankara’ya davet edileceği şeklinde ki geleneksel bir bakış açısı rafa kaldırıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!