SON DAKİKA

En Son Nokta

AK PARTİ KULİSLERİ HAREKETLENDİ

AK Parti kulislerinde gündemdeki isimler sızmaya başladı. Türkiye’nin gözü AK Parti’nin İstanbul adayına çevrilirken, İstanbul’da özellikle Esenyurt adayı en çok merak edilen isimler arasında yerini aldı. İstanbul’da Ergün Turan, Tevfik Göksu ve Murat Kurum isimleri ön plana çıkarken Esenyurt’ta ise Ahmet Aslan ve Saim Bahadır ismi gündemde konuşulan isimler.

Bilgileri Kopyala
AK PARTİ KULİSLERİ HAREKETLENDİ
Kategori: Genel - Bu haber 57.352 kez okundu.

AK Parti İstanbul’da 26 ve 30 Aralık ile 7 Ocak 2024 tarihinde 3 salonla alakalı hazırlık yaptı. Çünkü İstanbul adayı her an açıklanabilir.

Adayın gecikmesinin 2 nedeni olduğu iddia ediliyor. Birincisi İYİ Parti meselesi. Parti içi tartışmalar, istifalar,  Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti’nin iç işlerine karışması probleminden bahsediyorum. İkincisi HEDEP’in tavrı.

HEDEP’te şöyle bir görüş var. ‘Biz doğru düzgün adaylar gösterelim Kayyum politikası uygulanmasın. Yine Başak Demirtaş’ın İstanbul adayı olacağı iddiası gündemde.

AK Parti lideri Erdoğan geçtiğimiz günlerde bizzat il başkanlığına giderek temayüle katıldı. Ne yaptı sonra; Zarfları kendisi aldı arabasına koydu ve oradan ayrıldı.

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan çok iyi bir siyasetçi. İşini hiçbir zaman şansa bırakmıyor. İl Başkanlığına gidip temayül toplantısına katılma sebebi yeni hikayeler yazma nedenidir. Bazı isimlerin görevi tamamlandı artık. Onlara teşekkür edecek ve yeni hikayeler üzerinden isimler çıkaracak.

İstanbul’la alakalı en son finale 4 isim kaldı. Bunlardan biri Fahrettin Koca. Bir diğeri Murat Kurum. Diğer ikisi Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu. 4 aday içerisinde şu yüzde yüz olacak denilemiyor. Henüz AK Parti lideri Sayın Erdoğan karar vermiş değil. Temayül yoklamalarında ilk 3 belli. Bunlar Murat Kurum, Tevfik Göksu ve Ergün Turan. Sıralamaları değişiyor tabi. Burada önemli olan kazanılabilecek bir adayla yola çıkmak.

Ali Yerlikaya halen gündemde. Selçuk Bayraktar’da gündemde kalmayı sürdürüyor. Ama bu iki isimle alakalı şöyle bir görüş hakim. Ali Yerlikaya çok başarılı bir performans sergiliyor. Ama Ali Yerlikaya’nın Türkiye’yi gri listeden çıkarmak için çabasının hayati olduğu ifade ediliyor. Son dönemde yürüttüğü operasyonları sürdürmesi bekleniyor. Selçuk Bayraktar ise katıldığı bir toplantıda “Cumhur ittifakının adayı siz mi olacaksınız?” sorusu üzerine, ‘Bunlar tevatürden ibaret.  Ben de siyasette değilim yani. Niye böyle… Bir taraftan bana çok kızıyorlar. ‘Niye siyasete giriyorsun?’ diye. Girmiyoruz ki. Atılan iftiraya cevap veriyoruz. Bir taraftan da ‘illa gel’, ya niye geleyim. Yani işimi yapamıyor muyum onunla alakalı bir şikayet mi var? Genelde herkes memnun” ifadelerini kullandı.

Dolayısıyla AK Parti teşkilatları diyor ki ‘Aday profili mutlak süratle Karadenizli olması gerekiyor.’ Görüştüğüm, kulis bilgisi aldığım isimler bunu söylüyor. Neden diye sorduğumda Ekrem İmamoğlu karşısında Karadeniz lobisinin oradaki oy potansiyelinin gevşemesi ve bölünmesi lazım. Karadenizlilik bu anlamda önemli. Bu nedenle aday profili Karadenizli olmazsa bizim açımızdan problem olacaktır görüşü hakim.

ESENYURT’TA AHMET ASLAN VE SAİM BAHADIR KONUŞULUYOR

İstanbul’un en kritik ilçesi Esenyurt. Devasa bütçeye ve seçmene sahip olan Esenyurt’a son günlerde potaya eski ulaştırma bakanı Ahmet Aslan ve Esenyurtlu iş adamı İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Saim Bahadır’ın ismi konuşulmaya başlandı. Ahmet Aslan’ın Esenyurt’ta hemşeri bağlarının olduğu, iş adamı Saim Bahadır’ın da bu ilçede ciddi anlamda bağışları ve yardımları söz konusu. Aynı zamanda Esenyurt Vakfı Başkanı Olan Saim Bahadır özelikle ilçede cami, kuran kursu ve imam hatiplere yaptığı yardımlarla tanınıyor. Yatırımlarının büyük bir bölümü Esenyurt’ta olan Saim Bahadır istihdam sağlayan iş adamlarının başında geliyor.

Şayet Tevfik Göksu İstanbul’a aday gösterilmezse Başakşehir ve Arnavutköy için adı geçiyor. Yine Arnavutköy için eski Refah Partisi yani Milli Görüşçü isimler kulislerde konuşulan isimler.

Tüm bunlara rağmen DEP’in durumu merak ediliyor. Kayyumla alakalı bir söz verilirse yada toplumun kabul ettiği adayları çıkarlarsa CHP ciddi zarar görecektir. Ekrem İmamoğlu’nun işi oldukça zor gözüküyor. İYİ Parti’nin parçalanma sürecini millet Ekrem İmamoğlu oyunu olarak görüyor. Meral Akşener operasyon yapıldığını ve operasyonu İmamoğlu’nun yaptığını iddia etti. DEP’in İstanbul’da 4 ilçede (Esenyurt-Sancaktepe-Sultanbeyli-Adalar) aday göstermesi CHP adına ciddi problem.

Bu haftaki kulis bilgileri bu yönde. Türkiye siyasetinde 24 saat gerçekten çok değerli. Bugün bildikleriniz ve aldığınız istihbaratlar bir sonraki gün değişebiliyor. Bu nedenle kulisleri takip etmeye devam ederken kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğim…

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!