SON DAKİKA

En Son Nokta

AVCILAR BELEDİYESİ’NDEN SKANDAL KARAR..!

Avcılar Belediye meclisinde ‘Avcılar Belediyesi ile ABD Diplomasi ve İnsan Hakları Enstitüsü (USIDHR) arasında işbirliği kapsamında protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi’ maddesi tartışıldı.

AVCILAR BELEDİYESİ’NDEN SKANDAL KARAR..!
Kategori: Genel - Bu haber 11.512 kez okundu.

Görüşmeye açılan bu madde komisyonuna sevk edildi ve cuma günü bir kez daha meclis gündemine gelecek.

Peki, kim bu USIDHR?

USIDHR homofobinin karşısında duran, yani eşcinselliğe, farklı cinsel yönelimlere sahip olanları destekleyen bir enstitü.

USIDHR

USIDHR isimli enstitünün twitter sayfasında homofobi, çeşitli cinsel yönelimlere sahip olanlar, LGBT’lilerle alakalı paylaşımlarını görebilirsiniz.

USIDHR paylaşımlarından birinde ‘Bugün Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün.

USIDHR’de homofobinin her türüne karşı duruyoruz, hiç kimse olduğu gibi olmaktan korkmamalı’ açıklaması yapıyor.

ERDAL NAS’A ÇAĞRI

CHP ilçe başkanı Erdal Nas’a buradan çağrı yapıyoruz. Beceriksiz ve başarısız belediye başkanınız toplumumuzun değerleriyle alay edercesine çirkin kararlar alınması için meclis üyelerinizi harekete geçirmeye çalışıyor. Lütfen buna dur deyin.

Toplumun değerlerini alaşağı edecek bu çirkin kararların alınmasına izin vermeyin, belediye başkanına yetki verilmesini meclisten onaylatmayın.

CHP’nin saygın meclis üyelerine buradan çağrı yapıyorum. Belediye başkanınızın bu kabul edilemeyecek teklifini sakın onaylamayın. Belediye başkanları gelir-geçer. Sokakta vatandaşlarla kucaklaşan, karşı karşıya gelen sizlersiniz.

HOMOFOBİ NEDİR..?

Homofobi nedir: Homofobi, eşcinsellere veya eşcinselliğe karşı duyulan nefret, önyargı, hoşnutsuzluk, korku veya ayrımcılıktır. Geniş manası ile diğer cinsel yönelimlere sahip olan LGBT kişileri de içerir. Sıfat olarak, homofobisi olan kişiler homofobik olarak anılır.

Etimolojik bir açıklamayla; Homo aynı demek, fobi de doğal olmayan, mantıksız ve güçlü bir korku veya nefret demek. Homofobi kelimesindeki homo ise aynı anlamında değil de eşcinseli çağrıştırması için kullanılmış. Yani Türkçe’ye bir şekilde çevrilecek olursa, “eşcinsel korkusu” denilebilir. Ya da bu tanımın içeriğine daha uygun bir biçimde “eşcinsel nefreti” denebilir.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.