SON DAKİKA

En Son Nokta

AVCILAR TAHSİN AĞABEYİNİ KAYBETTİ

Avcılar’ın 1992 yılında kurucu belediye başkanı olan Tahsin Salihoğlu, mücadele ettiği hastalığa yenik düştü.

Bilgileri Kopyala
AVCILAR TAHSİN AĞABEYİNİ KAYBETTİ
Kategori: Genel - Bu haber 12.010 kez okundu.

Avcılar ilçesi kurucu Belediye Başkanı Tahsin Salihoğlu, 2 yıldır mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. Dün sabah hayatını kaybeden Salihoğlu, sevenlerini yasa boğdu. Salihoğlu’nun cenaze namazı Sarıyer Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılındıktan sonra naaşı Sarıyer Merkez Mezarlığı’na defnedildi.

Avcılar İlçesinin aynı zamanda ilçe olarak ilk belediye başkanlığını yürüten Tahsin Salihoğlu görev sürecince;  Barış Manço Kültür Merkezi, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı,  Atatürk Evi, Paşaeli Piknik Alanının da içinde bulunduğu bir çok esere imza atmıştı.  Salioğlu 99 seçimlerinde kendi isteğiyle aday olmayarak aktif siyasetten çekilmişti.

Tahsin Salihoğlu’nun cenazesine eski bakanlardan Mehmet Müezzinoğlu, Milletvekili Hayati Arkaz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile sevenleri ve yakınları katıldı.

TAHSİN SALİHOĞLU KİMDİR?

Batı Trakya’daki Türk azınlığın ve mücadelesinin içinden geliyordu. İTÜ Makine Mühendisliği mezunuydu. Batı Trakya müftüsünün tutuklanması üzerine 1990’lerin başında Patrikhane’yi basarak dünyada olay yaratmış, Dışişleri Bakanlığı döneminde Batı Trakya sorununa yakın destek veren ve çok sevdiğini söylediği Mesut Yılmaz ile tanışmış ve bu tanışıklık onu aktif siyasete taşımıştı. 1992 Belediye Ara Seçiminde ve 1994 Yerel Seçimde ANAP’dan Avcılar adayı olmuş ve 6.5 yıl başarıyla sürdürdüğü belediye başkanlığında bir çok hizmetlerde bulunmuştu.

Türkiye’deki Batı Trakya Türklerinin çatı kuruluşu Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) eski Genel Başkanı Tahsin Salihoğlu vefat etti.

BTTDD’nde uzun yıllar yöneticilik ve başkanlık yapan Salihoğlu, İstanbul Avcılar Belediye Başkanlığı da yapmıştı. Bir süredir sağlık sorunları olan Tahsin Salihoğlu bu sabah (24 Ocak Pazartesi) hayata gözlerini yumdu.

1991 yılında Batı Trakya’da İskeçe Müftülüğündeki olaylar sırasında yaşananları protesto etmek amacıyla BTTDD tarafından Fener Rum Patrikhanesi önünde yapılan oturma eylemi ile hatırlanan başkan Tahsin Salihoğlu 81 yaşındaydı.

İki kız babası olan Tahsin Salihoğlu, 11 yıl önce de eşini kaybetmişti. İskeçe’nin Balabanlı köyünden olan Tahsin Salihoğlu, genç yaşta Türkiye’ye göç etmişti.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!