SON DAKİKA

En Son Nokta

Avcılar Yeşilkent Deresi’ndeki kötü koku ve kirlilik vatandaşı bıktırdı

Kirlilikten ve kötü kokudan dolayı sivrisineklerin oluşmasına ve hastalıklara sebep olan dere, çevre sakinlerini rahatsız ederken bölgede 6 yıldır esnaflık yapan Atakan Yıldız, yaptığı açıklamada derenin kirlilik nedeniyle kötü koku yaydığını anlattı.

Avcılar Yeşilkent Deresi’ndeki kötü koku ve kirlilik vatandaşı bıktırdı
Kategori: Genel - Bu haber 10.802 kez okundu.

Yeşilkent Mahallesi’nde yağmur suyunun aktığı Yeşilkent Deresi, kirliliği nedeniyle çevreye kötü koku yayıyor. Pet şişe, tek kullanımlık plastik, karton, lastik ve bez gibi çöplerin bulunduğu derede, suyun renginin de yeşile döndüğü görülüyor.

Dere nedeniyle sinek oluştuğunu da ifade eden Yıldız, bazı kişilerin dereye çöp attığını, yetkililerin gelip bu kişileri uyarmadığını ve herhangi bir ceza yazmadığını öne sürdü.

Birkaç senedir derenin temizlenmediğini anlatan Yıldız, “Bildiğim kadarıyla büyükşehir belediyesinin ilgilenmesi gerekiyor burayla veya Avcılar Belediyesi. Ne olursa olsun ya Avcılar’ın ya büyükşehir belediyesinin illa ilgilenmesi gerekiyor. Sinek oluyor. Bir de çok kötü, acayip koku oluyor. Rahatsız oluyor insanlar. Biz de rahatsız oluyoruz. Müşteri bile geliyor ‘bu ne koku’ diyor. Yetkililere buradan seslenelim ki, sesimizi duyuralım sizin sayenizde, temizlenir belki.” diye konuştu.

Derenin korkuluğuna iş makinesinin çarptığını ve korkuluğun kırıldığını aktaran Yıldız, çocukların dereye düşebileceğini ve durumu bildirmelerine rağmen yetkililerin gelip korkuluğu yapmadığını dile getirdi.

Mahalle sakini Tülay Sına da 28 senedir derenin kenarında oturduğunu ve derenin çöpünden, sivrisineğinden, pisliğinden rahatsız olduğunu söyledi.

Avcılar Belediyesinin dereyi temizlemediğini ve ilgilenmediğini savunan Sına, “Buranın pisliğinden, kokusundan yemin ederim gına geldi artık. Kapıda oturamıyoruz. Bir çay içelim diyoruz kapının, bacanın önünde gerçekten bir çay bile içemiyoruz, pislikten oturamıyoruz. Çöpçüyü arıyoruz çöpçü gelmiyor, sokağa çöpçü girmiyor. Hangi birini anlatayım ben, ne söyleyeyim bilmiyorum ki vallahi çok anlatılacak şeyler var…” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
1 ADET YORUM YAPILDI
Zehra çimen Ağustos 16, 2021 / 10:08 Cevapla

Chp demek çöplük demek.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.