SON DAKİKA

En Son Nokta

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi’nin yapımı gece gündüz devam ediyor

2680 yatak kapasiteli Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi’nin yapımına gece gündüz demeden devam ediliyor. Yapımı tamamlandığında dünyanın en büyük hastanelerinden biri olacak

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi’nin yapımı gece gündüz devam ediyor
Kategori: Genel - Bu haber 359 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘hayalim’ dediği devrim niteliğindeki şehir hastaneleri, Türkiye’nin dört bir yanında yaygınlaştırılmaya devam ediliyor.

Bunlardan biri de yapımına gece gündüz demeden devam edilen dünyanın en büyük hastanelerinden biri olacak olan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki akşam katıldığı TRT 1 canlı yayınında dikkat çektiği İstanbul Başakşehir’deki Devlet Hastanesi’nin çalışmaları gece gündüz demeden devam ediyor…

2680 yatak kapasiteli şehir hastanesi, gece gündüz demeden inşa ediliyor. Halkalı Olimpiyat Stadı’nın yakınlarına kurulan şehir hastanesinin iskeletinin hemen hemen tamamlandığı görüldü.

İşte 01:00’de şehir hastanesinin inşaat çalışmalarından çekilen görüntü:

DÜNYANIN EN BÜYÜK HASTANESİ OLACAK, ÖZELLİKLERİYLE GÖZ DOLDURACAK

Dünyanın en büyük hastanesi olacak olan www.1xesports.com Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi, 790 bin metrekare alan üzerinde kuruluyor. Toplam 2 bin 680 yatak kapasiteli olacak. Birçok yeniliği bünyesinde barındıracak olan şehir hastanesi, teknik alt yapısıyla, inşaat standartları ve çevre dostu olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Depreme dayanıklılığıyla, tıbbi teknolojisinin yanında hastanenin yaklaşık 100 ameliyathanesi olacak.

Ana hastane binasına yerleştirilecek olan 2.040 sismik izolatörle, “Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası” unvanına sahip olacak.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi, dünyanın en ileri teknolojisine sahip deprem izolatörleri sayesinde, yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini, hiç bir aksama olmadan, yerine getirmeye devam edecek.

8 FARKLI HASTANEYİ BARINDIRACAK

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi 2.682 yatak kapasiteli 8 farklı hastaneyi bünyesinde barındıracak. Bu hastaneler:

– 443 yatak kapasiteli Genel Hastane

– 451 yatak kapasiteli Çocuk Hastanesi

– 451 yatak kapasiteli Kadın Doğum Hastanesi

– 359 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi

– 347 yatak kapasiteli Nörolojik ve Ortopedik Bilimler Hastanesi

– 303 yatak kapasiteli Kalp Hastalıkları Hastanesi

– 128 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi

– 200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’dir.

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ 14 AYDA 1,5 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERDİ

Kamu-özel sektör iş birliğiyle yaptırılarak geçen yıl mart ayında açılan Isparta Şehir Hastanesi, 14 ayda 1 milyon 446 bin 459 kişiye sağlık hizmeti verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın 24 Mart 2017’de açtığı Isparta Şehir Hastanesi, kentin yanı sıra çevre illerden de çok sayıda hastaya hizmet veriyor.

191 uzman doktor, 86 cerrah, 548 hemşire, 223 ebe, 285 sağlık memuru ve genel toplamda 2 bin 687 personelin görev yaptığı kurum, bölgede 3 boyutlu laparoskopik genel cerrahi ameliyatlarını yapabilen tek hastane olma özelliğine sahip.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.