SON DAKİKA

En Son Nokta

BATMANLILARDAN, VAN VE SİNOP DERNEK BAŞKANLARINA DESTEK

Esenyurt Belediyesi’nin Sinop ve Van Kültür Evlerinin açılmayacağını açıklamasının ardından Van ve Sinop halkının yanı sıra kamuoyunun birçok kesiminden Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a tepki yağdı.

BATMANLILARDAN, VAN VE SİNOP DERNEK BAŞKANLARINA DESTEK
Kategori: Genel - Bu haber 8.949 kez okundu.

27 aydır derneklere verdiği sözleri tutmayan ve kendi imkanlarıyla dernek binalarını aktif hale getirmeye çalışan Vanlı ve Sinoplu dernek başkanları ve yöneticilerinin emeğini yok sayan Esenyurt Belediyesi ve Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta bir tepki de İstanbul Batman Kültür Evi Dernek Başkanı, iş insanı Burhan Şaşmaz’dan geldi.

Bu kararın yok hükmünde olduğunu belirten Şaşmaz, ‘Belediye Başkanı Sayın Kemal Deniz Bozkurt göreve geldiği ilk günden bu yana derneklere ‘yer tahsisi’ konusunda çeşitli sözler verdi. Aradan geçen 27 ayda maalesef bu noktada her hangi bir adım atmadı.

Vanlı ve Sinoplu kardeşlerimiz daha önce ki yönetim döneminde kendilerine tahsis edilen dernek merkezlerini baktılar belediyenin yapacağı yok kendi çabalarıyla bitirip, açılışa hazır hale getirmek istemektedirler.

Onların bu doğal hakkını ellerinden almak, belediyenin karizmasının çizildiğini düşünüp baskı altına alma isteği doğru bir tavır değildir.

Bizler İstanbul Batman Kültür Evi Derneği olarak Vanlı ve Sinoplu kardeşlerimizin her daim bu haklı davalarının yanınızdayız.

Belediye başkanına düşen, iki dernek başkanı ile istişare edip acil olarak bu derneklerin eksiklerini gidermek ve açılışa hazır hale getirmektir. Bu davranış, duruş ve herkese eşit bakış açısı belediye başkanına artı puan kazandıracaktır.

Belediye başkanından talebimiz geçmiş iktidar döneminde tahsisleri yapılan derneklerin tespit edilip yerlerinin bir an önce bitirilmesi ve toplumların hizmetine sunulmasıdır.

Şayet bu tutum ve davranış içerisinde olunmayacaksa Sayıştay’ın 2019 Denetim Raporunda belirttiği gibi tüm dernek binalarının tahsislerinin iptal edilmesi ve buraların acilen halkın ve kamuoyunun yararına olacak merkezlere dönüştürülmesidir.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.