SON DAKİKA

En Son Nokta

BÜLENT KERİMOĞLU: ESENYURT’TAKİ ADAY SEMPATİYLE KARŞILANMADI

tv100’ün canlı yayınında Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı programına konuk olan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer’in ilçede sempatiyle karşılanmadığını söyledi.

Bilgileri Kopyala
BÜLENT KERİMOĞLU: ESENYURT’TAKİ ADAY SEMPATİYLE KARŞILANMADI
Kategori: Genel - Bu haber 92.992 kez okundu.

Orta Anadolu Türkmen Alevilerinin, Bulgaristan göçmenlerinin, laik ve seküler CHP seçmeninin Ahmet Özer’e karşı mesafeli durduğunu ve gönül kırgınlıklarının olduğunu belirten Kerimoğlu, CHP’nin Esenyurt’ta zorlanacağını ileri sürdü.
Ahmet Özer için, “Ayrılıkçı Kürt siyaseti ile ilgili olarak bayraktar bir siyasetçi” diyen Kerimoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi ile olan organik bağını, görüşlerinin zaman içinde değiştiğini iyi ifade edebilirse kazanabilir” ifadelerini kullandı.

“BU ADAYA KARŞI BİR MESAFELERİ VAR, GÖRÜYORUM”

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın, “2009’da Esenyurt’ta DEM Parti’nin o zamanki adayı Tuncer Bakırhan’la yarıştınız, kendisi şimdi Genel Başkan. CHP’nin Esenyurt’ta seçimi kazanabilmesi için DEM Parti’nin oyuna ihtiyacı var. Esenyurt’taki tabloyu nasıl görüyorsunuz?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Bülent Kerimoğlu, “Orta Anadolu Türkmen Alevilerinin gönül kırgınlığı var orada. Esenyurt’ta Bulgaristan’daki baskıdan dolayı gelen çok sayıda soydaşımız yaşar, Kıraç bölgesinde çok yoğundur. Geçmişte Cumhuriyet Halk Partisine çok kolaylıkla oy veriyorlardı fakat bu adaya karşı bir mesafeleri var, görüyorum. Klasik Cumhuriyet Halk Partililerin bir mesafesi var, görüyorum. Ayrılıkçı Kürt siyaseti ile ilgili olarak bayraktar bir siyasetçi. Esenyurt’ta birçok toplantıya katıldım, beni de davet ettiler. Ama gördüğüm şu; Esenyurt’taki adaylık ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partililer arasında çok sempatiyle karşılanmamış.” dedi.

“2009’DAKİ KOŞULLAR İLE CHP ADAYININ TUTUM VE TAVRI ARASINDA BİR FARK YOK”

Kerimoğlu, Barış Yarkadaş’ın “Görüşleri değişmiş olamaz mı Ahmet Özer’in? 37 kitap yazmış çünkü.” sorusu üzerine şunları söyledi: “Gördüğümü söylüyorum, yanılıyor olabilirim. Ahmet Özer’in görüşleri değişmiş midir bilmiyorum. Zaten sahada seçmenle buluştuğunda görüşlerinin değiştiği yönünde seçmeni ikna ederse oy alacaktır. Sizin söylediğiniz gibi o zaman görüşlerinin değiştiğini anlarız. Ben gördüğümü söylüyorum; 2009’daki koşullardan bugün Esenyurt’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının tutum ve tavrı arasında çok bir fark yok.”

“GÖRÜŞLERİNİN DEĞİŞTİĞİNİ İYİ İFADE EDEBİLİRSE KAZANABİLİR”

“Orta Anadolu Alevi Türk seçmende bir gönül kırgınlığı var orada. Bulgaristan’dan gelen soydaşlarımızın bir gönül kırgınlığı var. Laik, seküler seçmende de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin klasik seçmeninde de “başka bir aday olsaydı” şeklinde bir beklenti var ama bütün bunlara rağmen aday kendisi iyi ifade edebilirse, Cumhuriyet Halk Partisi ile olan organik bağını, görüşlerinin zaman içinde değiştiğini iyi ifade edebilirse kazanabilir. Ama gördüğüm biraz zorlanacak gibi.”

KAYNAK: tv100 – DİJİTALGASTE

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!