SON DAKİKA

En Son Nokta

Cumhurbaşkanı Erdoğan dev MİT binasını açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Maslak’taki MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı) İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası’nın açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dev MİT binasını açtı!
Kategori: Genel - Bu haber 27.360 kez okundu.

İstanbul Maslak’ta kurulan Millî İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası’nın açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilginin ve bilgiyi kullanmanın en etkili silaha dönüştüğü dönemde istihbaratın değerinin çok daha yükseldiğini belirterek, Türkiye’nin bir süredir verdiği tarihî mücadelede ilk hedef alınan kurumlarının başında Millî İstihbarat Teşkilatı’nın geliyor olmasının tesadüf olmadığını söyledi.

1453 yılındaki İstanbul fethinin üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala İstanbul’un Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini vurgulayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin attığı her adımın, yaptığı her faaliyetin dünyanın tamamının ilgisini çektiğini bildirdi.

Ayasofya’nın ibadete açılması sürecinde İstanbul’un 1453 yılından bu tarafa devam eden Türk toprağı kimliğini sindirmekte zorlananların olduğuna şahit olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî İstihbarat Teşkilatımız kriptoloji, siber, uydu, sinyal istihbaratı alanlarında dünya ölçeğinde çalışmalara imza attığını; İstanbul’daki Millî İstihbarat Teşkilatı bölge başkanlığının terör örgütlerinin eylem arayışları ve yabancı istihbarat kuruluşlarının casusluk girişimleriyle etkin şekilde mücadele edecek kapasitede olmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Millî İstihbarat Teşkilatı’nın diğer güvenlik kurumlarıyla yakın iş birliği sayesinde İstanbul’da terör örgütlerinin eylem yapma kapasitelerinin ciddi şekilde sınırlandığını da kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT’in stratejik istihbarat, terörle mücadele, istihbarata karşı koyma gibi konularda da İstanbul’daki çalışmalarıyla ön plana çıktığını, MİT’in şimdiye kadar 100’ü aşkın FETÖ’cünün Türkiye’ye iadesini sağladığını hatırlattı.

Kaçırılan vatandaşlarının kurtarılması için Türkiye’den yardım talebinde bulunan ülke sayısının giderek arttığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin artık dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin soluğunun enselerinde olduğunu bildiklerini vurguladı.

Çatışma bölgelerinde Türkiye’nin elde ettiği kazanımlar, diplomatik alanda Türkiye’nin masaya daha güçlü oturmasını ve milli menfaatleri daha etkili savunabilmesini sağladığını belirten Erdoğan, büyük ve güçlü Türkiye yolunda verilen tarihî mücadelede istihbaratın Türkiye’nin kilit silahı olduğunu ve öyle olmaya da devam edeceğini bildirdi.

MİT’in hukuki mevzuatını da güçlendirerek istihbari ve operasyonel çalışmaları için gerekli altyapıyı oluşturduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı, istihbarat sahasında Türkiye’nin ihtiyacı olan teknolojilerin millî kaynaklarla üretildiğine dikkat çekti.

“İstihbaratı olmayan bir devlet, millet yok olmaya mahkumdur.” ifadelerini kullanan Erdoğan, Libya’da siyasi çözüm yerine askerî yolları benimseyen darbeci Halife Hafter’in ilerleyişinin durdurulmasında Millî İstihbarat Teşkilatı’nın sağladığı istihbari ve operasyonel desteğin oyun değiştirici role sahip olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış istihbaratta Türkiye’nin giderek genişleyen etki alanının, Türk milletinin tüm platformlarda bölgesel ve küresel bir güç olarak yerini almaya başladığını dile getirerek, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditleri bertaraf etmeye yönelik daha etkin ve daha iyi koordine edilen bir millî güvenlik sistemi geliştirildiğini söyledi.

MİT’in İstanbul’daki yeni binası

MİT İstanbul Bölge Başkanlığı binası, özellikle son yıllarda etkinliği iyice artan ve dünyanın sayısı istihbarat teşkilatları arasında yerini alan Millî İstihbarat Teşkilatı’nın en önemli ünitelerinden biri olacak.

MİT İstanbul Bölge Başkanlığı binası, giderek büyüyen personel kapasitesi ve artan faaliyet alanlarını karşılayacak düzeyde tasarlandı.

Bina, Millî İstihbarat Teşkilatı’nın fiziksel imkanlarını, istihbarı kapasitesiyle uyumlu hale getirme hedefi çerçevesinde Ocak 2020’de açılışı yapılan Ankara’daki ana karargah binasından sonra ikinci önemli bina konumunda bulunuyor.

Tarihin her döneminde stratejik öneme sahip olan İstanbul’un istihbarî çalışmalar açısından oynadığı rolü dikkate alınarak tasarlanan MİT İstanbul binası, başkent Ankara’daki “KALE” adlı binaya benzer şekilde yatay mimari ile inşa edildi.

Kompartımantasyon ve koordinasyon dengesi azami düzeyde dikkate alınarak, entegre çalışmalar maksadıyla çok sayıda toplantı salonu oluşturuldu. Modern ve akıllı bina olarak dikilen yapıda, yerleşke içinde geniş bir konferans salonu, atış poligonu ve spor merkezleri de yer alıyor.

Diğer taraftan Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası’nın maksimum güvenli olarak tasarlandığı. Bina her türlü kara ve hava saldırılarına karşı koyabilecek bir tahkimata sahip.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.