SON DAKİKA

En Son Nokta

DENİZ HATLARI NE ZAMAN HİZMETE BAŞLIYOR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 7 yeni vapur hattı için harekete geçti. 7 yeni vapur hattı UKOME’de kabul edildi. Peki Avcılar-Kadıköy vapur hattı seferleri başlayacak mı, ne zaman açılacak?

DENİZ HATLARI NE ZAMAN HİZMETE BAŞLIYOR?
Kategori: Genel - Bu haber 15.244 kez okundu.

İstanbul’un en önemli problemi olan ulaşımın rahatlatılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede İBB, Avrupa ve Anadolu yakasındaki raylı sistemler ile İETT’ye entregre olacak 7 ayrı deniz hattının kurulması teklifini UKOME’ye verdi. Ulaşımda deniz araçlarının payını yükseltecek teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Başlatılacak yeni seferlerle deniz ulaşımının kent çapında yayılması, toplu ulaşımda deniz ve kara entegrasyonu sağlanarak erişilebilirliğin artırılması, çevreci, hızlı ve konforlu bir yolculuk hedefleniyor.

İstanbul’da 48 hatta gerçekleştirilen deniz yolu seferleriyle günlük ortalama 230 bin olan yolcu sayısının 7 yeni hattın aktif edilmesiyle yüzde 17 yükseltilerek 270 bine çıkartılması amaçlanıyor.

Hattın ne zaman açılacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Ekim ayının sonlarına doğru seferlerin başlayacağı düşünülüyor.

Deniz ulaşımında yeni kurulacak 7 hat şöyle:

> Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp

> Avcılar-Bakırköy-Kadıköy

> Avcılar-Bostancı

> Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalı Ada

> Çengelköy-Kabataş

> Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp

> Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.