SON DAKİKA

En Son Nokta

Deva Esenyurt ‘Şiddete maruz kalan tüm kadınlarımızın yanındayız.’

Dünya çapında büyük önem arz eden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında Deva Partisi Esenyurt İlçe Teşkilatı Esenyurt Belediye Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Bilgileri Kopyala
Deva Esenyurt ‘Şiddete maruz kalan tüm kadınlarımızın yanındayız.’
Kategori: Genel - Bu haber 7.342 kez okundu.

Deva Partisi İlçe Sekreteri Havva Candan Deniz yaptığı açıklamada, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Bugünün, kadınlarla ilgili diğer günlerden önemli bir farkı vardır. O da dünyanın her yerinde kadınlara ve kız çocuklarımıza yönelik giderek artan, cinsiyete dayalı, şiddete odaklanılmış olmasıdır. Günümüzde, kadına yönelik şiddet olgusu, sadece bir kadın sorunu olarak değil, toplumsal ve çok yönlü bir sorun olarak ele alınmalıdır. Sosyoekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenler göz ardı edilerek bulunan çözümlerin sonuç alıcı olmadığı açık bir şekilde belli olmuştur.

Bizler, kadın-erkek eşitliğini savunuyor ve bu eşitliği yaşama geçirmekle yükümlü olan devletin görevini yapmasını bekliyoruz. Kadına yönelik şiddeti, sadece kaba dayak değil işyerlerinde mobing, sokakta taciz, boşanmalarda ölüm, çocuklarımızda istismar olarak görüyoruz. Kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, sanılanın aksine aile kurumunun yıpranmasına değil, iyi bireylerin yetiştiği aile ortamını sağlanması ile evlilik kurumunun güçlenmesine yol açar. Kadına yönelik şiddeti önlemek için, başta eğitim sistemimizin yeni bir anlayış ile düzenlenmesi, anaokullarından başlamak üzere, kadın-erkek eşitliğine sahip bilincin aşılanması gerekir. Biz, kadına yönelik şiddetin temelinde, kadın-erkek eşitliğine inanmayan düşünce ve kültürün yattığını biliyoruz.

Kadına yönelik şiddet, bir insan hakları ihlalidir. BM Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi ve İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için uluslararası alanda kabul edilmiş sözleşmelerdir. Yalnız, Türkiye, İstanbul Sözleşmesi gibi uluslararası bir sözleşmeye öncülük yaparken, siyasi nedenlerle bir gece yarısı kararnamesiyle bu sözleşmeden çekilmiştir. Bizler, DEVA Partisi mensupları olarak, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır!” sloganıyla İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükte kalmasını istiyor ve bunun siyasal mücadelesini veriyoruz. İktidarımızda, kadınların güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’ni, tekrar yürürlüğe koyacağımızı siz değerli basın mensupları aracılığıyla beyan ediyoruz’ denildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!