SON DAKİKA

En Son Nokta

DEVA’LI KADINLARDAN ANLAMLI 8 MART KUTLAMASI

İstanbul Deva Partisi Kadın kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Malatya’da depremzede kadınlarla birlikte geçirdi.

DEVA’LI KADINLARDAN ANLAMLI 8 MART KUTLAMASI
Kategori: Genel - Bu haber 16.112 kez okundu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul İl ve İlçe Kadın Çalışmaları Başkanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da ki depremzede kadınlarla birlikte geçirdi. DEVA Partisi İstanbul Kadın Çalışmaları İl Başkanı Bahar Kayserilioğlu öncülüğünde gerçekleşen destek ziyaretine, Esenyurt Kadın Çalışmaları Başkanı Seniha Tuzluca’da katılım sağladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında depremzede kadınlara “SİZLERLEYİZ, YANINIZDAYIZ. YALNIZ DEĞİLSİNİZ” mesajı verildi.

Çadır şartlarının yaşam koşullarını olumsuz yönde etkilediğini yerinde gözlemleyen DEVA Partisi Esenyurt İlçe Kadın Çalışmaları Başkanı Seniha Tuzluca, “Malatya’da beklediğimizin çok üzerinde bir yıkımla karşılaştık. Bu durum başta kadın ve çocuklarımızın yaşam koşullarının daha da zorlaşması neticesini doğurmuş. Özellikle hijyen konusunda büyük sorunlar gözlemledik. İldeki şebeke suyu sorunları da tüm bu olumsuzlukların üzerine eklenince endişemiz uyuz ya da farklı salgın hastalıkların baş göstermesi yönünde. Yetkilileri kadınların koşullarının iyileştirilmesi için daha büyük özen göstermeye davet ediyoruz.” dedi.

Seniha Tuzluca sözlerine, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Malatya’daki kız kardeşlerimizle birlikte geçirmek istedik. Onlara sizin yanınızdayız, BUGÜNLERİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ. YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ demek için geldik. Depremzede kadınlar özellikle çocuklarının beslenmesinde yeterli olamadıklarından yakınıyorlar. Tüm yetkilileri, kadın ve çocukların temel besin gereksinimlerinin karşılanmasında özen göstermeye davet ediyoruz. Ayrıca kadınların güvenliklerinin sağlanması gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte bu ziyaretlerimiz devam edecek. Kadınların eksiklerini hem kendi çabamızla tamamlamaya çalışacak hem de yetkililere kadınların ihtiyaçları konusunda sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi İstanbul Kadınları, Malatyalı depremzede kız kardeşlerine hazırladıkları hijyen setlerini hediye ederken çocuklar için özel armağanlar sundu. Saatlerce kadın kadına sohbet edip dertleşip birbirini sarıp sarmalandığı kadın dayanışmasında duygusal anlar yaşandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.