SON DAKİKA

En Son Nokta

Dünya, yine topun çevresinde dönecek…

Futbolseverler için mübarek günler başlıyor. Dünya Kupası 2018, 14 Haziran’da ev sahibi Rusya’yla Suudi Arabistan arasında oynanacak mücadeleyle start alacak.

Dünya, yine topun çevresinde dönecek…
Kategori: Genel - Bu haber 176 kez okundu.

15 Temmuz’daki finale kadar sürecek futbolun bu en güzel şenliğine ilişkin 50 maddelik bir rehber hazırlarken Metin Tekin, İbrahim Altınsay, Jonathan Wilson, Enis Batur, Uğur Meleke, Mert Aydın, Kenan Başaran, Tan Morgül, Onur Ünlü, Aslı Barış ve Uğur Vardan gibi isimlerden de kupaya ilişkin yorum aldık.

1- A GRUBU : Rusya, Suudi Arabistan, Mısır, Uruguay

B GRUBU: Portekiz, İspanya, Fas, İran

C GRUBU: Fransa, Avustralya, Peru, Danimarka

D GRUBU: Arjantin, İzlanda, Hırvatistan, Nijerya

E GRUBU: Brezilya, İsviçre, Kosta Rika, Sırbistan

F GRUBU: Almanya, Meksika, İsveç, Güney Kore

G GRUBU: Belçika, Panama, Tunus, İngiltere

H GRUBU: Polonya, Senegal, Kolombiya, Japonya

2 – Luzhniki’de başlayacak Luzhniki’de bitecek


Turnuvadaki 64 karşılaşma 12 stadyumda oynanacak. Rusya’nın geniş coğrafyası nedeniyle mesafeler 3000 kilometreye kadar ulaşacak. 14 Haziran’daki açılış maçı Rusya-Suudi Arabistan ve 15 Temmuz’daki final maçı Luzhniki Stadyumu’nda oynanacak. Turnuvanın statları şöyle: Luzhniki, Spartak, Nizhny Novgorod, Mordovia Arena, Kazan Arena, Samara Arena, Yekaterinburg, St. Petersburg, Kaliningrad, Volgograd Arena, Rostov Arena, Fisht Stadyumu.

3 – Cüneyt Çakır da orada

36 orta, 63 yardımcı hakem görev alacak. Türkiye’yi temsilen Cüneyt Çakır ve yardımcıları Bahattin Duran ile Tarık Ongun kupada yer alacak. Avrupa kıtasını temsil edecek orta hakemler ise şöyle: Felix Brych, Sergey Karasev, Bjorn Kuipers, Szymon Marciniak, Antonio Miguel Mateu Lahoz, Milorad Mazic, Gianluca Rocchi, Damir Skomina, Clement Turpin.

4 – En yaşlı oyuncu

Mısır’ın kalecisi Essam El Hadari 45 yaşında. Eğer Dünya Kupası’nda forma giyerse eski Galatasaraylı Faryd Mondragon’un rekorunu kıracak. Mondi 43 yaş 3 günlükken Dünya Kupası’nda forma giyip bu unvanı almıştı. Turnuvanın en genç oyuncusu Avustralyalı Daniel Arzani. Arzani, 19 yıl 161 günlük olarak çıkacak maça.5 – Bizim buralardan 21 tanıdık yüz

Dünya Kupası’na Süper Lig’den 21 futbolcu gidiyor: Beto (Göztepe), Pepe (Beşiktaş), Ricardo Quaresma (Beşiktaş), Domagoj Vida (Beşiktaş), Fernando Muslera (Galatasaray), Younes Belhanda (Galatasaray), Lamine Gassama (Aytemiz Alanyaspor), Hassan Trezeguet (Kasımpaşa), Kenneth Omeruo (Kasımpaşa), William Troost-Ekong (Bursaspor), Abdullahi Shehu (Bursaspor), Moussa Sow (Bursaspor), Aziz Behich (Bursaspor), Ogenyi Onazi (Trabzonspor), Manuel da Costa (Medipol Başakşehir), Nabil Dirar (Fenerbahçe), Khalid Boutaib (Evkur Yeni Malatyaspor), Olafur Ingi Skulason (Kardemir Karabükspor), Yuto Nagatomo (Galatasaray), Syam Ben Youssef (Kasımpaşa), Johan Djourou (Antalyaspor).

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.