SON DAKİKA

En Son Nokta

EMİN BEYAZ YAZDI: YOLSUZLUĞUN NİRVANASI ‘AUTOPİA’

26 yıllık gazetecilik meslek hayatımda böyle yolsuzluk, talan, yağma ne gördüm nede duydum. Esenyurt’ta bulunan Autopia Araba Alışveriş Merkezi’nde ki yolsuzluklar ve kanunsuzluklar “yok artık” dedirtecek boyuta ulaştı.

Bilgileri Kopyala
EMİN BEYAZ YAZDI: YOLSUZLUĞUN NİRVANASI ‘AUTOPİA’
Kategori: Genel - Bu haber 82.170 kez okundu.

Günlerdir yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim. Devletin savcıları ve hakimleri olaya el atana kadar, yolsuzluklara ve kanunsuzluklara izin verenler YARGI karşısında hesap verene kadar yazmaya devam edeceğim.

Yazmaya başladığım ilk günden itibaren adeta BELGE fışkırıyor. Projenin mimarı olan Gül ve Keleş ailelerinin yakınları bile arayarak yolsuzlukları anlatıyor ve ‘dilediğiniz belgeyi size vermeye hazırız’ katkısı sunmaya hazır olduklarını belirtiyor.

YOLSUZLUĞUN, TALANIN ve YAĞMA’nın merkezinde 3 kurum ve AUTOPİA’nın sahipleri var. Tek tek anlatacağım.

Projeyi gerçekleştiren aileler arsanın sahibine (arap bir vatandaş) çöküyorlar. Bunun üzerine devreye Türkiye’nin yakından tanıdığı mafya lideri giriyor. Arap’ın hak ettiğinin çok daha fazlasını alarak ve isteyerek projeden çekiliyor. Bu konu tamamen başlı başına bir DİZİ senaryosu. Zamanı geldiğinde bunu takipçilerimle ve okuyucularımla paylaşacağım.                                          

                                               ***

Konuya dönersek yolsuzluğa, kanunsuzluğa, talana ve yağmaya bulaşan 3 kurum Belediye, Tapu ve İSKİ’den bahsedeceğim.

Tüylerinizi diken diken edecek kanunsuzlukların ana gündemini proje dışında yapılan, statiğe uymayan, imara aykırı kanunsuz MİLYON DOLARLIK galeriler oluşturuyor.

Yaklaşık 200 yeni galeriden bahsediliyor. Metrekaresi en küçüğünün 25 milyona satıldığı iddiası var. Metrekareleri farklı 200’e yakın galeri. Gül ve Keleş ailelerinin nasıl rant elde ettiğini siz düşünün. Bunlara izin veren kurumların bu ranttan pay almadan yargı karşısında hesap vereceklerini bile bile kanunsuzluklara neden izin verdiklerini anladınız mı?

Her hangi bir yerde 1 metrekare çıkma yapsanız, kaçak yapı inşa etseniz buna izin vermeyen belediye AUTOPİA’da onlarca dükkana kanunsuz olmalarına rağmen izin vermiş, ruhsat vermiş.

Haberlerimden sonra belediye ATEŞ düşmüş. Rusatları veren başkan yardımcısı Selçuk Günerhan ve imara ve projeye aykırı yapılara izin veren başkan yardımcısı Belgin Oflazoğlu Orkunoğlu yargılanacaklarını bildikleri için PANİK halindeler. Belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt yolsuzluğun kendisine sıçrayacağını düşünerek önlem alma peşinde. Şunu net olarak ifade edeyim YIRTMA şansları hiç yok. Çünkü kamu yetkililerinin bu projede özel çıkarlar için görevlerini kötüye kullandıkları aşikar…

Autopia planlanırken 450 civarında dükkanın yer aldığını bu sayının daha sonra İSKAN’da 542 olarak belirlendiği ortaya çıktı. Bugün ise bu rakamında çok daha yukarıya çıktığı bilgisi var. Köşe başları, merdiven altları, ortak kullanım alanları ve bir çok yere kaçak dükkanlar kondurulmuş. Stant alanı, reklam alanı, cep kafe alanları, oturma alanları, ortak dinlenme alanları, yangından kaçış alanları, deprem toplanma alanları adeta HİÇ edilmiş. Projede müzayede ve pist alanı olarak belirlenen bölümler ve YEMEK katı tamamen rant uğruna GALERİYE dönüştürülmüş.

İSKAN’da ‘Ortak Kullanım Alanı’ 80 bin 577 metrekare iken 2023 yılında yani bugün ortak kullanım alanı için resmiyette belirtilen METREKARE’den her hangi bir eser kalmadı.

Tabi tüm bunlar incelenecek. Suçluları yargı karşısında hesap verecek. Geçmişi incelendiğinde, projeye başlandığı dönem ve sonrasında yapımı devam ettiğinde kanunsuzluklar ortaya çıkacak ve önce projeye onay veren, sonra iskan veren ve daha sonra da KANUNSUZLUKLARIN zirveye çıktığı bu dönemde bunları görmemezlikten gelerek YASAL hale sokmaya çalışanlar YARGI karşısında hesabını ödeyecek.

Gül ve Keleş ailelerinin yöneticileri ‘Paramızla her şeyi çözeriz’ diyormuş. Yargının kılıcı başınıza indiğinde paranız sizi kurtaracak mı hep birlikte izleyip göreceğiz.

Bir başka önemli bilgi şu; Yeni galerilerin birçoğu Kemal Deniz Bozkurt’un başkanlık süreci döneminde yapılmış. İddialardan biride Bozkurt’un birinci ve ikinci derecede ki yakınlarının da burada Galeri (dükkan) aldığı. Bunun her hangi bir araştırmayla ortaya çıkarılması çok basit. Yine önceki dönem belediye başkanlarından birinin çok sayıda dükkanı olduğu, bu dükkanların bazılarının farklı isimler üzerine tapulandırıldığı ve kısa süre önce 4 adetinin elden çıkarıldığı bilgisine ulaştım.

                                                 ***

Autopia’da ortaya çıkan skandallardan biri TAPU verilen alanlar. Aslında ‘TAPU VERİLEN ALANLAR’ TAPU verilmemesi gereken alanlar. Peki, nasıl olurda KANUNSUZ bu yerlere tapu verilmiş. Tapu müdürlüğü yetkilileri ‘Belediyeden bize şu yazı geldi, bu yazılara istinaden TAPU verilmesine yönelik her hangi bir probleme rastlamadık’ gibi bahanelerle bu işin içinden çıkamaz.

Kendilerine gerekli evraklar ulaştığında detaylı incelemeleri yapmak Tapu Müdürlüğü’nün sorumluluğunda. Autopia’da kanunsuz yapılan yani YOK hükmünde ki galeri inşaatlarına tapu VERMEK yolsuzluğun ve kanunsuzluğun NİRVANASIDIR.

Tapu müdürlüğü yöneticileri görevlerini kötüye kullanmış adeta HARAKİRİ yapmış. Projede olmayan yerlere Türkiye Cumhuriyetinde bugüne kadar TAPU verildiğini ne duydum ne de gördüm. Bir gazeteci olarak Türkiye Cumhuriyetinde çıkan kanunları takip ediyorum. Bunları okuyup analiz etmeye çalışıyorum. Projede olmayıp sonradan inşa edilen KANUNSUZ yerlere tapu verildiğine hiç rastlamadım. Bu yolsuzluğun, yağmanın ve talanın TAPU nezdinde bedeli ağır olacak.

                                                 ***

Autopia’da ki yolsuzlukların, kanunsuzlukların, yağma ve talanlardan bir diğeri ise İSKİ konusu.

Autopia’nın hale hazırda İSKİ ile abonelik anlaşması yok. Artezyen açıp, su çekip depolayıp satıyorlar. İSKİ gibi önemli bir kurumun yıllarca burada kaçak SU satan AVM’yi neden idare ettiği de önemli detaylardan biri.

AVM’nin kullandığı SU araştırmalar sonucu sağlıksız çıktı. İlçe Sağlık Müdürlüğü şikayet üzerine bir araştırma başlattı ve kanunsuz bir şekilde satılan suyun sağlıksız olduğu sonucunu elde etti. Kaçak olarak artezyen açıp depolanan su AVM sakinlerine fahiş fiyatlarla satılıyor. Elde edilen gelirin nereye kullanıldığı, kaç para toplandığının hesabı verilmiyor. Sağlıksız su ile alakalı ilçe sağlık müdürlüğünün DSİ ve İSKİ’ye yazılarak yazarak uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Kaçak olarak elde edilen sağlıksız su AVM sakinlerine satılırken İSKİ aboneliği olmadığı için devlet ciddi zarara uğratıldı.

                                                    ***

Varan 1 ve Varan 2’de bu konuların birçoğunu anlattım. Bundan sonra ki haberlerimde ve yazı dizisinde yaşananları, yolsuzlukları, kanunsuzlukları, talanı anlatmaya devam edeceğim.

Paraları ile devletin birçok kurumunu tabiri caizse köle yapan ve diledikleri usulsüzlükleri kendilerine RANT olarak devşiren bu ÇİRKİN YAPIYA tepkimi koymaya devam edeceğim.

Görevini layıkıyla yapmayan devletin kamu görevlilerini ifşa etmeye devam edeceğim.

Göreve çağırdığımız, dilekçelerimizle yolsuzluğun üzerin gitmelerini talep ettiğimiz devletimizin saygın YARGI mensuplarıyla bilgi alışverişine devam edeceğim.

Arkalarına PARA ve SİYASİ gücü aldıklarını birçok ortamda ifade eden GÜL VE KELEŞ ailelerinin bu projede ki yolsuzluklarınızı, kanunsuzluklarınızı anlatmaya devam ederken gerekli yaptırımların uygulanması adına mücadeleye devam edeceğim.

Autopia ile alakalı devletin hangi kurumuna el atsanız yolsuzluk kanalizasyonu patlıyor. Hiç utanmamışlar, hiç çekinmemişler. Bu devleti iliğine kemiğine kadar soymuşlar. Anladık yasalardan korkmuyorsunuz da Allah korkunuz da mı yok. Bu nasıl yağmacılıktır bu nasıl kul hakkı yemektir anlamak mümkün değil.

Devletimizin lideri RECEP TAYYİP ERDOĞAN açıklamasında şöyle demişti; ‘Biz yola çıkarken 3Y ile mücadele dedik; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Yolsuzluğa 22 yıl boyunca asla müsamaha göstermedik, göstermeyiz.’  AK Parti 22 yıl önce yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini söyleyerek iktidara geldi. Devletin İçişleri Bakanı, Valisi ve AK Parti il başkanı bu gerçeği görmeli ve bu YOLSUZLUĞA ve KANUNSUZLUĞA müdahale etmelidir…

Her kim olursa olsun, devletin kurumlarını, kamu yetkililerini AUTOPİA’da özel çıkarlar için görevlerini kötüye kullanmışsa HESABINI YARGI önünde verecek.

İşte o zaman güvendiğiniz SİYASİLER, elde ettiğiniz kanunsuz ve usulsüz elde ettiğiniz PARANIZDA sizi kurtaramayacak…

 

 

 

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!