SON DAKİKA

En Son Nokta

Emine Erdoğan: ‘Ayrım yapmadan, umutsuzluk ve korkuyu bu topraklardan sileceğiz’

Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’nun açılışında konuşan Emine Erdoğan, “Devletimiz terörün kaynaklarını yok etmek, yaşamı korkudan arındırmak için tüm gücüyle mücadele ediyor. Terör örgütleri, buradan yükselen ışığı asla söndüremeyecekler. Bizler hep birlikte, Türk, Kürt, Arap ayrımı yapmadan, umutsuzluk ve korkuyu bu topraklardan sileceğiz. Bilimi ve sanatı burada, yeniden dirilteceğiz inşallah” dedi.

Emine Erdoğan: ‘Ayrım yapmadan, umutsuzluk ve korkuyu bu topraklardan sileceğiz’
Kategori: Genel - Bu haber 301 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Mardin Valiliği, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve ilgili kurumların iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’nun açılışına katıldı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ, BURADAN YÜKSELEN IŞIĞI ASLA SÖNDÜREMEYECEK”

“Bir Dünya Kadın” temasıyla yerli ve uluslararası isimleri buluşturan sempozyumda bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Mardin’i bir masalın ilk cümlesi olarak niteleyerek, “Işık nasıl doğudan yükseliyorsa, insana ilham veren her güzellik de bu topraklardan yükseliyor. Bu topraklar yüzyıllardır, şairlere, bilim insanlarına, kâşiflere mekân olmuştur. İşte tam da bu nedenle, terör örgütleri yıllardır, yükselen bu ışığın üzerini kalın bir perde ile örtmeye çalıştı” dedi.

Emine Erdoğan, “Devletimiz terörün kaynaklarını yok etmek, yaşamı korkudan arındırmak için tüm gücüyle mücadele ediyor. Terör örgütleri, buradan yükselen ışığı asla söndüremeyecekler. Bizler hep birlikte, Türk, Kürt, Arap ayrımı yapmadan, umutsuzluk ve korkuyu bu topraklardan sileceğiz. Bilimi ve sanatı burada, yeniden dirilteceğiz inşallah” dedi.

GENÇLİK MERKEZİ VE KASIMİYE MEDRESESİ ZİYARET

Emine Erdoğan, sempozyum açılışından sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gençlik Merkezi’ni gezdi. Resim, müzik, bilgisayar, satranç atölyeleri ve kütüphanenin yer aldığı merkezde gençlerle sohbet eden Emine Erdoğan, bir genç ile satranç oynadı.

Mardin’in tarihî mekânlarını da ziyaret eden Emine Erdoğan, ünlü Kasımiye Medresesi’ni gezdi; yerel STK’lar tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Emine Erdoğan’a Mardin ziyaretinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve milletvekilleri eşlik etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.