SON DAKİKA

En Son Nokta

Erdoğan talimatı verdi! Raflardaki temel ürünlerde 16 liranın 6 lirasını devlet ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında KDV indirimi konusunda talimat verdi. 20 kalem ürün fiyatının sene sonuna kadar sabit tutulması gündeme gelirken üretici ve tüketicinin mağdur edilmeyeceği yeni bir KDV düzenlemesi de uygulamaya girecek.

Bilgileri Kopyala
Erdoğan talimatı verdi! Raflardaki temel ürünlerde 16 liranın 6 lirasını devlet ödeyecek
Kategori: Genel - Bu haber 10.378 kez okundu.

AK Parti MKYK toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarına KDV indirimi konusunda talimat verdi. Bununla beraber 20 temel ürüne sabit fiyat önerisi geldi. Önerilerin hayata geçmesi durumunda, un, toz şeker sıvı yağ, çocuk bezi, temizlik ürünleri fiyatının, yıl sonuna kadar sabit tutulması bekleniyor.

16 LİRALIK ÜRÜN 10 LİRADAN SATILACAK, FARKI DEVLET ÖDEYECEK

Öneride üreticilerin zarar etmesinin önüne de geçilecek. Buna göre, devlet sübvansiyon uygulayacak. Buna göre 16 liraya olması gereken ürünün rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Aradaki 6 liralık fark ise devlet tarafından üreticiye ödenecek. Söz konusu öneri hayata geçerse hem ani fiyat artışları önlenecek hem de enflasyonla mücadele konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

20 TEMEL ÜRÜNE YIL SONUNA DEK SABİT FİYAT

Bunun sonucunda vatandaşa ağır gelen belli başlı tüketim ürünleri tespit edilerek, “20-25 adet temel tüketim kalemi belirlensin ve bunların fiyatı yıl sonuna kadar sabitlensin” önerisi sunuldu.

Önerilerin hayata geçmesi durumunda, un, toz şeker sıvı yağ, çocuk bezi, temizlik ürünleri fiyatının, yıl sonuna kadar sabit tutulması bekleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!