SON DAKİKA

En Son Nokta

Erdoğan’dan canlı yayında ‘Filistin’ açıklaması: Bir not geldi şu an, Amerika bir kez daha hüsrana uğradı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Yayın Danışmanı Ersoy Dede ile ‘Cumhurbaşkanı Özel Yayını’nda “Bir not geldi şu an elime” diyerek BM’deki zaferi açıkladı ve “Amerika bir kez daha hüsrana uğradı” dedi.

Erdoğan’dan canlı yayında ‘Filistin’ açıklaması: Bir not geldi şu an, Amerika bir kez daha hüsrana uğradı.
Kategori: Genel - Bu haber 4.851 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Yayın Danışmanı Ersoy Dede ile ‘Cumhurbaşkanı Özel Yayını’nda “Bir not geldi şu an elime” diyerek BM’deki Filistin kararını açıkladı ve “Amerika bir kez daha hüsrana uğradı” dedi.

FİLİSTİN TASARISI KABUL EDİLDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda, Filistin halkı için koruma talep eden karar tasarısı kabul edildi.

Türkiye’nin yoğun girişimlerinin ardından Cezayir’in de desteğiyle Filistin tasarısını görüşmek üzere BM Genel Kurulu, özel oturumda toplandı.

BM Genel Kurulunda düzenlenen oturumda, ABD tarafından BM Güvenlik Konseyinde veto edilen, Filistin halkı için koruma isteyen tasarı tekrar görüşüldü ve oylamaya sunuldu.

Tasarı 120 oyla BM Genel Kurulunda kabul edildi. Tasarıya 8 ülke karşı çıktı, 45 ülke ise çekimser kaldı.

Kararda, “BM Genel Sekreterinden, mevcut durumu inceleyip en kısa zamanda, söz konusu tasarının kabul edilmesinin ardından 60 gün içinde İsrail işgali altındaki Filistin’de sivillerin korunması, güvenliği ve refahı için yapılması gerekenlerin yanı sıra uluslararası koruma mekanizmalarıyla ilgili önerilerinin de bulunduğu yazılı rapor sunması” talep ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.