SON DAKİKA

En Son Nokta

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI BOZKURT ESENYURT’TA Kİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA SAVAŞ AÇTI!

Geçtiğimiz hafta Van ve Sinop Kültür Evlerinin açılmayacağını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt AK Parti döneminde birçok derneğe tahsis edilen yerlerin ‘tahsis iptalini’ meclis gündemine taşıyor.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI BOZKURT ESENYURT’TA Kİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA SAVAŞ AÇTI!
Kategori: Genel - Bu haber 12.439 kez okundu.

Yarın yapılacak Esenyurt Belediye Meclis Toplantısının gündemi belli oldu.

Geçtiğimiz hafta Van ve Sinop Kültür Evlerinin açılışını iptal ettiğini duyuran Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Vanlıların açılışlarını gerçekleştirmesinden sonra karizmasını çizdirmişti.

AK PARTİ İLE HESAPLAŞIYOR MU?

Hızını alamayan Başkan Bozkurt Esenyurt ilçesinde AK Parti döneminde sivil toplum kuruluşlarına (derneklere) tahsisleri gerçekleştirilen binalarla alakalı yarın gerçekleşecek meclis toplantısında TAHSİSLERİN İPTALİNİ meclis gündemine taşıdı.

Gündemin 14 maddesinde yer alan ‘Esenyurt sınırları içerisinde vakıf ve derneklere yapılan mevzuya aykırı tahsislerin iptaline ilişkin Emlak İstimlak Müdürlüğünün’ teklifinin görüşüleceği meclis oturumuyla alakalı kamuoyunda ‘Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt AK Partiyle hesaplaşmak için derneklere verilen yerlerin tahsisin iptalini istiyor’ görüşü hakim.

AK PARTİ’NİN TUTUMU MERAK EDİLİYOR

Kemal Deniz Bozkurt’un derneklere verilen yerlerin tahsislerinin iptal edilmesini istemesine yönelik mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AK Partili meclis üyelerinin tutumu merak ediliyor.

AK Partililerin tahsislerin iptalinin yerine yasal hale getirilmesi ve makul bir kira ile derneklere yasal anlamda verilmesinin sağlanmasını isteyeceği öğrenildi.

AK Parti gurubunun ayrıca daha önce tahsisleri gerçekleşen derneklerin de yerlerinin yapılarak o derneklere tahsis edilmesini talep edeceği gelen bilgiler arasında.

USULSÜZ İHALER VERİLEN ŞİRKETE SERMAYE ARTIRIMI İSTİYOR

Ayrıca Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hukuka aykırı kurulan ve İç İşleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilen  ‘Derman Yaşam Alanları İnşaat Taahhüt ve Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine sermaye artırımı yapabilmesine ilişkin mali hizmetler müdürlüğünün teklifini’ de gündemin 16. Maddesiyle meclise taşıyor.

Hakkında soruşturma devam eden ve birçok usulsüz olarak ihale verilen Derman Şirketinin derneklerle birlikte aynı gün mecliste tartışmaya açması ve sermaye artırımı istemesi kafalarda çeşitli soru işaretleri uyandırdı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.