SON DAKİKA

En Son Nokta

Esenyurt Belediyesi basın yayın birimine para yetiştiremiyor!

Esenyurt Belediyesi’nin Meclis bütçe görüşmelerine, belediyenin Basın Yayın biriminin harcamaları damga vurdu. 32 çalışanın bulunduğu birimin 3 ayda 7 buçuk milyon lira harcadığı ve yıl sonu için 5 milyon lira daha ödenek aldığı ortaya çıktı.

Esenyurt Belediyesi basın yayın birimine para yetiştiremiyor!
Kategori: Genel - Bu haber 11.788 kez okundu.

CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin Meclis bütçe görüşmelerine, belediyenin basın bürosunun harcamaları damga vurdu. Yusuf Doğan’ın başında olduğu 32 çalışanın bulunduğu büronun 3 ayda 7 buçuk milyon lira harcadığı ve yıl sonu için 5 milyon lira daha ödenek aldığı ortaya çıktı. Duruma isyan eden Ak Parti Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Togay Çoban “Allah’tan korkun” diye seslendi…

CHP’li Kemal Deniz Bozkurt’un belediye başkanlığı koltuğunda oturduğu Esenyurt Belediyesi‘nin bütçe görüşmelerine, kurumun basın bürosunun dudak uçuklatan harcamaları ve geniş kadrosu tartışma konusu oldu.

Esenyurt Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında, 2020 yılı Denetim Komisyon Raporu hakkında konuşan Ak Parti Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Togay Çoban, bütçedeki ‘çelişkilere’ dikkat çekti.

İstanbul’daki ilçe belediyelerinin kadrosunda ortalama 5-6 kişinin görev yaptığını hatırlatan Çoban “Bizim dönemimizde basın bürosunda 5 kişi çalışıyordu. Şu anda tamı tamına 32 kişi var. Ya siz Hürriyet gazetesi mi çıkarıyorsunuz? İnan ki şaşırdım.” dedi.

“Aldığımız bilgilere göre basındaki çalışan arkadaşlar korkuyormuş, kalktığımız anda başka kimse oturacak diye. Akşama kadar koltuklarından kalkmıyorlarmış” şeklinde konuşan Togay Çoban,
“Yazık günahtır. AK Parti döneminde beş kişiydi” dedi ve İstanbul’daki ilçe belediyelerinin kadrolarından örnekler verdi.

ÇOBAN: “İŞİNİZ, GÜCÜNÜZ FİLM”

Belediyenin basın biriminin 2020 yılında 4 milyon lira harcadığını, 2021 yılı için ise belirlenen 7 buçuk milyon lirayı 3 ayda tüketip, yıl onu için 5 milyon lira daha ek ödenek istediğini belirten Togay Çoban şunları söyledi: “Belediye başkanı 2021 yılı için yedi buçuk milyon bütçe ayırdı basın için. Geçen hafta encümendeyiz. Baktık, ‘yedek ödenekler aktarma süreciyle beş milyonluk basına aktarmak için yedek ödenekten para aktaracağız’ dedi. Bu nedir dedik? ‘Ya işte basına ihtiyaç var’ dediler. Ya arkadaşlar Allah’tan korkun dedik ya. Diyorsunuz ki garip gurebaya, fakire yardımcı olacağız. Yedi buçuk milyon bütçe yetmemiş daha Mart ayındayız, bitirmişsiniz, beş milyon da yedek ödenekten para alıp, reklam yapacaksınız. İşiniz, gücünüz film.”

KALEM KALEM AÇIKLADI

Doğrudan temin yoluyla basın bürosu tarafından yapılan ihaleleri tek tek okuyan Togay Çoban  “Beş bin metrekare bilboard hazırlanmış. Otuz bin metrekare, bez afiş hazırlanmış. Buna vicdanınız sızlamıyor mu?” diye seslendi.

Başkan Bozkurt’u “reklamını yaptırmayı sevmekle” suçlayan Çoban “Kırk yıldır Esenyurt’un evladısınız. Umudun şehri diyerek zaten çıktınız yola. Herkes sizi tanıyor. Ancak ‘benimle yol yürüyen arkadaşlara da biraz para kazandırmamız lazım’ demiş” dedi ve ajandadan, masa takvimine kadar doğrudan temin yoluyla alınan malzemeleri kalem kalem anlattı.  Alınan malzemelerin fiyatının şişirme ve fahiş olduğunu savunan Togay Çoban, “Bu kalemler, takvimler bizim binaya gelmedi… Bilmiyorum sizin binaya gelen var mı? Bizim masa takvimler nerede başkanım? Yani baktığın zaman yok.” diye seslendi.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN ALINAN TELEFONLAR

Basın bütçesinden alınan 19 adet cep telefonunu esprili bir dille eleştiren Togay Çoban “On dokuz tane de cep telefonu almışsınız. Ya bu cep telefonu baktığımda neymiş, başkan çıkarken dışarıya gezerken dolaşırken başkanın yakışıklı resmini çekmek içinmiş. Biri de iphone. ‘Niye’ diye sorduğumuzda ‘Başkan daha net çıksın veyahut da iyi gözüksün’ diye, dediler. Ya başkan halkın gözüne böyle yakışıklı resimlerle giremezsiniz. Hizmetlerle halkın gönlüne gireceksiniz hizmetlerle” diye konuştu.

2020’DE 4 MİLYON 2021’DE 12 BUÇUK MİLYONLUK BÜTÇE!

Belediyenin basın bürosunun 2020 yılında 4 milyon lira harcadığını, 2021 yılı için ise belirlenen 7 buçuk milyon lirayı 3 ayda tüketip, yılsonu için 5 milyon lira daha ek ödenek istediğini belirten Togay Çoban şunları söyledi:

‘Bizim gerçekten basın müdürü arkadaşımızın, ismini biz biliyoruz bu konularla ilgili alımlarla ilgili haberinin olup olmadığını da bilmiyorum. Yetmemiş arkadaşlar belediye başkan 2021 yılı için yedi buçuk milyon bütçe ayırdı basın için. Yani pandemi döneminde bu yıl için yedi buçuk milyon bütçe ayırdı. Geçen hafta encümendeyiz. Baktık, ‘yedek ödenekler aktarma süreciyle beş milyonluk basına aktarmak için yedek ödenekten para aktaracağız’ dedi. ‘Bu nedir dedik? ‘Ya işte basına ihtiyaç var’ dediler. Ya arkadaşlar Allah’tan korkun dedik. Diyorsunuz ki garip gurebaya, fakire yardımcı olacağız. Yedi buçuk milyon bütçe yetmemiş daha Mart ayındayız, bitirmişsiniz, beş milyon da yedek ödenekten para alıp, reklam yapacaksınız. İşiniz, gücünüz film.

“DAHA MART AYINDA 7 BUÇUK MİLYON UÇTU GİTTİ”

Daha Mart ayındayız. Yedi buçuk milyonu bitirmişsiniz. Beş milyon da yedek ödenekten on iki buçuk milyon para uçtu gitti. Kimin cebine gittiğini de bilmiyorum. Havalandı gitti. Onun da hesabını veremiyorlar.  Yani bu arkadaş geldi burada anlattı. On iki buçuk milyon ne ihtiyacımız vardı? Pandemide insanlar dışarıya çıkamıyor zaten. Pandeminin ikinci pik yaptığı dönemdeki herkes evinde sosyal medyada sadece görüntü anlamında çalışmalar yaptık diyerek komik gerekçeler anlattı’ şeklinde konuşarak Denetim Komisyonu olarak sadece Basın Müdürlüğünde tespit ettikleri usulsüzlükleri tek tek açıkladı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.