SON DAKİKA

En Son Nokta

ESENYURT BELEDİYESİ İFLASIN EŞİĞİNDE

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer belediyenin borcunun resmi olarak 4 milyar 151 milyon olduğunu açıkladı. Faiz ödemeleriyle birlikte bu rakamın 5 milyarı bulacağı ifade ediliyor.

Bilgileri Kopyala
ESENYURT BELEDİYESİ İFLASIN EŞİĞİNDE
Kategori: Genel - Bu haber 88.363 kez okundu.

‘CHP’li başkan Kemal Deniz Bozkurt bize enkaz ve borç batağında bir belediye bırakmış’ açıklaması ile dikkat çeken Esenyurt’un yeni belediye başkanı Ahmet Özer acı tabloyu itiraf etti.

Özer, basın toplantısında yaptığı açıklamada borcun 3,5 milyar olduğunu açıklasa da meclis oturumunda bu rakamın 4 milyar 151 milyon olduğunu belirtti. Bu rakam kayıtlara geçerken Özer ayrıca borcun faiz ödemeleriyle birlikte daha fazla olduğunun altını çizdi.

2019 yılında AK Partiden belediyeyi CHP’li yönetim devraldığında bu rakam 738 milyondu. 2009-2024 yılları arasında CHP’li başkan Kemal Deniz Bozkurt yönetiminde ki Esenyurt Belediyesi proje üretemediği gibi borcu neredeyse 6 katına çıkarmış.

AK PARTİ GRUBU SÜREKLİ UYARDI

O dönemin Plan Bütçe Komisyon ve aynı zamanda Denetim Komisyonu Başkanı Togay Çoban sık sık Kemal Deniz Bozkurt ve yönetimine verilen bütçenin hesabını sormuştu. Çoban meclis toplantılarında ‘bu yıl size bu kadar bütçe verdik bu bütçeyi nereye kullandınız, bu bütçe ile herhangi proje de kazandırmadınız. Ancak yandaşa, akrabaya ihale verdiniz. Hesabı mutlaka gün gelir sorulur’ şeklinde eleştirilerde bulunmuştu.

YARGI KARŞISINDA HESAP VERSİNLER

Kamuoyu, proje üretemeyen lakin devasa bütçeleri kullanan yetmezmiş gibi belediyeyi borç batağında bırakan 2019 ila 2024 yılları arasında belediyeyi yöneten yönetimin varsa suçları yargılanmasını umuyor. Ahmet Özer’in ve AK Parti grubunun en kısa sürede başta bütçe ve imar konuları olmak üzere birçok konuyu yargı taşıması beklenirken ‘devletin malı deniz yemiyen domuz’ atasözünün mübah görülmemesini arzuluyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!