SON DAKİKA

En Son Nokta

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN DERNEKLERE GÜNDÜZ BASKINI!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un Van ve Sinop Kültür Evlerini usulsüzce kapatmak istemesi Polis ve Zabıtayı karşı karşıya getirdi.

Bilgileri Kopyala
ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN DERNEKLERE GÜNDÜZ BASKINI!
Kategori: Genel - Bu haber 11.034 kez okundu.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un ‘Ben açtırmam’ dediği ama Vanlıların açılışını gerçekleştirdiği ve Sinoplularında açılış hazırlığı yaptığı iki kültür evine Esenyurt Belediyesi dün gündüz saatlerinde baskın yaparak dernek merkezlerini kapatmaya çalıştı.

Sinopluların ve Vanlıların engellediği mühürleme işleminin usulsüzce yapılmak istendiği, ilçe Kaymakamı Vural Karagül’ün bu duruma DUR dediği öğrenildi.

Polis ve Zabıta ekiplerinin karşı karşıya geldiği kapatma olayı sonrasında Sinop Kültür Evi Derneği Başkanı Erdem Ekşioğlu ve Van Kültür Evi Derneği Başkanı Ferhat Kıyak gibi isimlerin hukuksal açıdan belediyeye ve evrakları tanzim eden yöneticilerle alakalı suç duyurusu hazırlığında bulunduğu öğrenildi.

ERDEM, ‘BELEDİYE NE YAPTIĞINI BİLMİYOR’

Esenyurt meclis üyesi Sinop’lu Tarık Erdem Ensonnokta.com’a yaptığı açıklamada Esenyurt Belediyesi’nin bu girişiminin hukuka aykırı olduğunu ve belediye yönetiminin suç işlediğini belirtirken, ‘Kolektör çalışması nedeniyle can ve mal güvenliğini bahane ederek dernek merkezlerini kapatmak istediler. Ama bu girişimin yasal bir dayanağı yok. Mühürleyin videoya alacağız dedik. Sonra geri adım attılar. Suçlu olacaklardı. Yasal evrakları yok. Zabıtaların elinde emlak istimlak müdürlüğünün yazısı vardı. Emlak müdürü izinde. Fen İşleri Müdürü geldi evraktan haberi yok. ‘Ben bu evrakı göndermedim’ dedi. Saçma sapan bir durum. Gelen personel ne yaptığını bilmiyor’ diyerek belediyenin dernekleri kapatmak istemesinin hukuka aykırı olduğunun altını çizdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!