SON DAKİKA

En Son Nokta

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN VANLILARI VE SİNOPLULARI ‘İSYAN’ ETTİREN KARAR!

Esenyurt Belediyesi resmi facebook, twitter ve instagram hesaplarından yaptığı açıklama ile açılışa hazırlanan Van ve Sinop Kültür Evlerinin kapatılması kararı verdiğini belirtti. Açıklamada gerekçe olarak ‘Haramidere Islah’ çalışmasında eksik imalat olduğu, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği bahane edildi. Resmi yazıda ise ‘binanın henüz tamamlanmadığı ve yer tesliminin yapılmadığı ifade edilirken kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğu ortaya çıktı.

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN VANLILARI VE SİNOPLULARI ‘İSYAN’ ETTİREN KARAR!
Kategori: Genel - Bu haber 12.856 kez okundu.

Esenyurt Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile açılışa hazırlanan Van ve Sinop Kültür Evleri ile alakalı iptal kararı aldığını duyurdu.

AYLARDIR AÇIK OLAN DERNEK BİNASININ BULUNDUĞU BÖLGEDE ‘İMALAT EKSİK’ DENİLDİ

Belediyenin resmi açıklamasında ‘’Haramidere Islah’ proje alanının, Battal Gazi Mahallesi Sinop ve Van Kültür Evlerinin bulunduğu mevkiinde eksik imalatların olması ve söz konusu yapılar ile Haramidere arasında herhangi bir koruma bandının bulunmaması, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmektedir. Bu nedenle Sinop ve Van Kültür Evleri eksik imalatlar tamamlanana kadar kapalı olacaktır’ denildi.

RESMİ YAZIDA KARARIN SİYASİ OLDUĞU ANLAŞILDI

Van Kültür Evine gönderilen resmi yazıda ise ’11.06.2021 tarihinde tarafımıza yapmış olduğunuz tebligatta binanın henüz tamamlanmadığı ve yer teslimi yapılmadığından dolayı kullanılmaması bildirilmiştir. Binada yapılacak işlemlerden dolayı anahtarın belediyemiz görevlilerine teslim etmenizi bilgilerinize rica ederim’ denildi.

Belediye Başkanı sosyal medya hesaplarından ‘Dere Islahı’ çalışmasını bahane ederken ancak resmi yazıda binanın bitmediğini ifade ediyor. Oysaki bina Vanlılar tarafından 5-6 aydır kullanılıyor. Her ne kadar belediye başkanı gerekçenin Dere Islahı olduğunu açıklasa da verilen kararın siyasi olduğu açıkça görülüyor.

DİĞER DERNEKLERE NASIL VERDİNİZ?

Van ve Sinop Derneğine yerlerini vermeyen belediye başkanı Sayın Kemal Deniz Bozkurt, Sayıştay’ın 2019 Denetim Raporunda açıkça eleştirilen dernek tahsislerinin iptal edilmesi istenirken bu güne kadar neden bir işlem yapmadınız? Tahsis edilen dernek yerlerini bugüne kadar neden iptal etmediniz?

Ardahan, Giresun, Ordu, Ağrı, Adıyaman, Kastamonu, Zonguldak ve benzeri derneklerle alakalı hiçbir işlem yapmazken Van ve Sinoplulara verilen yerlerle alakalı AÇILIŞLARI öncesinde neden böyle bir karar alma zorunluluğu doğmuştur. Bu karar hukuki bir karardan öte siyasi bir karar olarak karşımıza çıkmaktadır.

FERHAT KIYAK: BİZ AÇILIŞIMIZI YAPACAĞIZ

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 26 Haziran’da açılması planlanan Van Kültür Evi ve yine önünüzde ki günlerde açılışı planlanan Sinop Kültür Evi açılışlarının iptal edildiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklaması sonrasında Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak Ensonnokta’ya konuyla alakalı açıklamada bulundu.

Bu karar Esenyurtta Vanlılar ve Sinoplular arasında büyük infial yaratmıştır diyen Kıyak, ‘1 aydır davetiye dağıttıklarını, alınan kararın siyasi olduğunu ve her koşulda açılışı gerçekleştireceklerini” söyledi.

Ferhat Kıyak ayrıca Esenyurt Belediye meclisinin yer tahsisi ile alakalı aldığı karar olduğunu, Kemal Deniz Bozkurt’un bu kararı yok sayamayacağımız belirtti.

ERDEM EKŞİOĞLU: KEMAL DENİZ BOZKURT’UN KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR

Sinop Kültür Evi Başkanı Erdem Ekşioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Esenyurt Belediyesi resmi Facebook hesabından yayınlanan bu duyuru esenyurtta yaşayan Van ve Sinop halkını aptal yerine koymaktır. Esenyurt Belediyesi yetkililerine tavsiyemiz yaptıkları bu yanlıştan dönmeleri, eğer gerçekten açıklamada bulundukları bu saçma sebepler varsa bu sorunları bir perde beton inşaat ederek ortadan kaldırmalarıdır. Esenyurt Belediyesi yetkilileri şunu açıkça duysun ki Esenyurtta şuan aktif olarak duran kültür evleri oldukça kimsenin gücü Van ve Sinop kültür evini kapatmaya yetmez. Sinop ve Van Kültür evlerimiz bizim şerefimizdir. Sinop ve Van halkı bu olayda sessiz kalmayacaktır” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.