SON DAKİKA

En Son Nokta

ESENYURT BELEDİYESİ’NİN EK BÜTÇE ALGISI ÇÖKTÜ..!

Esenyurt Belediyesi’nde başkan Kemal Deniz Bozkurt belediyenin kasasında milyonlar olmasına rağmen ek bütçe talep etti. Bu talebi kamuoyunda anlamsız bulunurken destek de görmedi.

Bilgileri Kopyala
ESENYURT BELEDİYESİ’NİN EK BÜTÇE ALGISI ÇÖKTÜ..!
Kategori: Genel - Bu haber 10.242 kez okundu.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim.

Bir daha ek bütçe meclise gelir ve AK Parti grubu buna EVET derse hakkımı helal etmem.

Cahil Cühelaya anlatır gibi anlatıyorum.

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta 2022 yılı itibariyle 1 milyar 306 milyon tahmini bütçe emanet edildi.

Esenyurt Belediyesi bugüne kadar 763 milyon para toplamış. Bunun 603 milyarını harcamış. Yani belediyenin kasasında ​ya da bankasında BUGÜN kullanacağı 160 milyon parası var. Ayrıca yılsonu itibarıyla 600 milyonda kullanma yetkisi söz konusu.

Sadece bu mu?.!

Esenyurt Belediyesi müdürlüklerinin neredeyse tamamı bütçelerinin yarısını kullanmış, diğer yarısı ise duruyor. Yani müdürlüklerin tamamında YÜKLÜ miktarda para var.

M E S E L A

-Fen İşleri Müdürlüğüne 298 milyon bütçe ayrılmış, Temmuz sonu itibariyle kullanılan 104 milyon, kasasında 194 milyon parası var.

-Basın Yayın Müdürlüğüne 14 milyon 82 bin TL bütçe ayrılmış. 2 milyon 800 bin lira kullanılmış. Basın Müdürlüğünün kasasında 11 milyon 282 bin lira daha para var.

– Park ve Bahçeler müdürlüğüne 115 milyon bütçe verilmiş. Temmuz ayı sonuna kadar 58 milyon harcama yapmış. Müdürlüğün bütçesinde 57 milyon daha var.

– Personel Müdürlüğüne 346 milyon TL personel giderleri için bütçe verilmiş. Şuana kadar 194 milyon kullanılmış. 152 milyon daha parası duruyor.

A N L A Y A C A Ğ I N I Z

Buradan da anlaşılıyor ki BELEDİYEMİZ ESENYURT Türkiye belediyeleri içerisinde zenginliğini koruyor. Kasasında 700 milyon (kullanma yetkisi) daha var.

Durum böyleyken Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt neden 720 milyon daha ek bütçe talep ediyor anlamış değilim.

Burada amaç ne? Ne hedeflenmek isteniyor?

Ayrıca, hemşeri dernekleri ve kendinize yakın medya mensupları üzerinden ALGI çalışması yapmak size hiç bir fayda sağlamadı.

Mağduriyet kisvesi üzerinden yaptığınız çalışmaların artık toplumda karşılığı yok.

Kasanızda para çok.

720 milyona ihtiyacınız yok.

Ayrıca devasa bütçe ile 3,5 yıllık süreçte yani 41 ayda bu ilçeye kazandırdığınız bir projeniz yok.

BU DURUMDA

Esenyurtlu bir seçmen olarak EK BÜTÇEYE onay vermeyi düşünen meclis üyelerine hakkımı helal etmem…

KENT MECLİSİ’NİN AÇIKLAMASI YAKIŞIKSIZ OLMUŞ

Esenyurt Kent Meclisi yönetimi ek bütçe konusunda Kemal Deniz Bozkurt’u kurtarmak adına saçma bir o kadar anlamsız bir açıklamaya imza atmış.

Kent Meclisi açıklamasının ek bütçeyi ilgilendiren bölümünde, ‘Bu kapsamda Esenyurt Belediye Meclisindeki muhalefet meclis üyelerinin çoğunlukta olmalarından yararlanarak, ülkenin gerçeklerini yok sayarak, Belediye Başkanının iki kez ek bütçe talebini reddetmeleri, bir tür hakkın kötüye kullanımı teşkil etmektedir. Ülkenin gerçeklerini ve kamu yararını gözeterek, muhalefet meclis üyelerinin kararlarını gözden geçirmelerini diliyoruz’ açıklamasında bulundu.

Bana göre, Esenyurt Kent Meclisi, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un 3,5 yılı aşkın süredir başarısızlığına kılıf bulmak adına yakışıksız bir açıklama yapmış.

Sadece bu yıl kullanılan 603 milyon paranın nereye harcandığı ile alakalı hesap sormayan Kent Meclisi yöneticileri haddini aşarak başkan BOZKURT TARAFINDAN DAYATILAN bir açıklamaya imza atmış.

Benim vergilerimle oluşan bütçenin nereye kullanıldığının hesabının sorulması yerine kasasında milyonlar olan belediyeye ‘neden ek bütçe vermiyorsunuz’ diyerek AK Partili meclis üyelerini hedef tahtasına oturtma gayreti içerisine girmiş.

Ülkenin gerçeklerini yok sayarak AK Partililerin çoğunlukta olmalarının gücünü kullandıklarını iddia eden zavallı Kent Meclisi yöneticilerine hatırlatmak isterim. Esenyurt Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ki (2021)bütçesi yaklaşık 800 milyondu. Ülkenin gerçekleri, ekonomide ki gelişmeler, sıkıntılar ve değişiklikler nedeniyle tahmini bütçe bu yıl (2022) 1 milyar 320 milyona çıkartıldı. Bu mu size göre öngörüsüzlük?

Bugüne kadar 3,5 yıllık süreç içerisinde kendisine 2 milyar 600 milyon para teslim edilen Kemal Deniz Bozkurt ve ekibinin bu ilçeye hangi projeleri kazandırdığını söyleyebilir misiniz?

Kasasında milyonlar varken hangi yatırım projeleri için ek bütçe talep ettiğini açıklayabilir misiniz?

Bu yüzden bilmediğiniz konularda ve haddiniz olmayan meselelerde günü kurtarmak için açıklamalar yapacağınıza HALKIN PARASININ BUHAR oluşuyla alakalı tutarlı bir duruşunuz ve amacınız olsun.

EMİN BEYAZ: ENSONNOKTA YAYIN YÖNETMENİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!