SON DAKİKA

En Son Nokta

ESENYURTLULAR HAMSİYE DOYDU, HORONLA COŞTU

Esenyurt’ta Karadeniz Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Hamsi ve Horon Festivali” renkli görüntülere sahne oldu. Festivale gelen binlerce vatandaş hamsiye doyarken, horon oynayarak doyasıya eğlendi. Siyasetin önemli isimleri de festivale katılarak vatandaşlara hamsi ikram etti.

Bilgileri Kopyala
ESENYURTLULAR HAMSİYE DOYDU, HORONLA COŞTU
Kategori: Genel - Bu haber 12.354 kez okundu.

Esenyurt Karadeniz Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Ada öncülüğünde düzenlenen “5. Hamsi ve Horon Festivali’inde horonların oynandığı, ünlü sanatçılarında sahne aldığı konserlerin verildiği, 3 ton hamsinin ikram edildiği festivalde Karadenizliler ve Esenyurt’lulara büyük bir moral oldu.

Esenyurt’ta son yılların en coşkulu festivali

Esenyurt Turgut Özal Stadyumunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festivalde, Mehteran Takımı, folklor ekiplerinin halk oyunları ve dans gösteriminin ardından yerel sanatçılardan sonra sahne alan Karadenizin sevilen sanatçısı Selçuk Balcı konseriyle coşan Esenyurtlular bol bol horon oynama fırsatı buldular.

Siyasilerden yoğun ilgi

Festivale İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, MHP milletvekili İsmail Faruk Aksu, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan,  Esenyurt Kaymakamı, Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, önceki dönem Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadığlu, yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruşlarının başkan ve yöneticileri, Mahalle muhtarları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Başkan Abdurrahman Ada teşekkür etti

Karadeniz Dernekler Federasyonu Başkanı ve Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada açılış konuşmasında, ‘Geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz Karadenizliler Hamsi Balık Festivali’ne katılan tüm hemşerilerimizi, birliğimizi ve kardeşliğimizi bir kez daha gösterdiğiniz için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim her zaman gönlümüzde yer alan desteklerini esirgemeyen paydaşlarımızdan Allah razı olsun. Bugün burada binlerce insan bir aradayız. Siyasi büyüklerimizde aramızda. Rabbim birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın” dedi. Abdurrahman Ada programın sloganı olan  “Şimdi Kardeşlik Vakti” diyerek başladığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.  KARDEF in Faaliyetlerini sıralarken gençlere müjde verdi yeni dönemde Spor kulübü kuracaklarını dile getirdi.

Başkan Bozkurt: “Esenyurt festivaller şehri olacak”

Karadeniz’in kültürünü yeşerttiğimiz kentimizde barış, kardeşlik ve birliğimizi güçlendirdik. Böylesine güzel bir festivali organize eden Karadenizli hemşehrilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ‘Esenyurt’tun özel ve önemli ilçe. Burada  yaşayan yerli ve yabancılarla ciddi bir nüfusa sahip  ve bu nüfus yoğunluğunu içerisinde Karadenizlerinde önemli bir potansiyeli var. Birlik Beraberlik kardeşlik çok önemli. Birbirimizi ötekileştirmeden yanlış yönlendirmeden huzur ve mutluluk içerinde yaşamamız gerekiyor. Bu Etkinliği gerçekleştiren Federasyon Başkanı Abdurrahman Ada ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarını tebrik ediyorum. Buradan müjdesini vereyim ilçemizde festivaller devam edecek. Esenyurt’un bir festival  ilçesi olmaya devam edecek’ diye konuştu.

Altay: Ülkemizin bu zor günlerinde barışa kardeşliğe ve birliğe ihtiyacımız var,

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili  Engin Altay konuşmasında, ‘Birlik ve beraberliğimiz daim olsun, vakit birlik vakti. Karadenizler gittikleri her yerde birlik ve dirlik içindedirler. Bugünde burada onu görüyoruz. Ülkemizin bu zor günlerinde barışa kardeşliğe ve de birliğe ihtiyacımız var. Yaklaşan Ramazan ayını şimdiden tebrik eder huzurlu bir şekilde geçirmenizi temenni ederim. Hamsi Festivalini gerçekleştiren federasyon başkamıza ve dernek başkanlarına dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerini tamamladı.

Bakan Soylu: “Hamsi ikramında bulundu”

Esenyurt Turgut Özal Stadyumu’nda Karadeniz Dernekler Federasyonu 5. Hamsi ve Horon Festivaline katılan, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenyurt’a özel bir ilgisi olduğunu ve bir süre ilçede oturduğunu söyledi.

Memleketin her karış toprağına hizmet borcu olduğunu dile getiren Soylu, Esenyurt’un güvenlik sorununu çözmenin boyunlarının borcu olduğunu belirtti. Bakan Soylu, “Esenyurt’ta uyuşturucu ile mücadele, o adamların ayaklarını kırmak bizim boynumuzun borcudur. Esenyurt, İstanbul’un en çok yabancısının olduğu yerdir. Sitesinden mahallesine kadar herkesin birbirine saygı gösterdiği, annelerin sabahları çocuklarını güvenli bir şekilde okula göndermeleri boynumun borcudur. Bir tek, milletimin huzurunu bozan bir kişi olursa, hayatını dar ederim.” diye konuştu.

“Esenyurt’u İstanbul’un incisi yapana kadar yola devam edeceğiz”

Soylu, 15 gün önce Milli Eğitim Bakanı ile Esenyurt’a gelmeyi planladıklarını ancak, hava muhalefeti nedeniyle gelemediklerini ifade ederek, “İstanbul’a ve Esenyurt’a ayrı bir önem veriyoruz. Önümüzdeki günlerde Esenyurt’a geleceğiz. 17 okulun ve 15 anaokulunun temelini atacağız. Esenyurt’ta çok kısa bir süre içerisinde tekli eğitime geçeceğiz ve bütün güzellikler içinde çocuklarımızın o okullara gidip geldiğini göreceğiz. Güvenlik için de çok adım attık, daha yapacağımız işler var. Esenyurt’u İstanbul’un incisi yapana kadar yola devam edeceğiz.” dedi.

“Türkiye eski Türkiye değil, o tarihi değiştirdik”

Afet bölgelerinde devletin çok daha etkin bir şekilde görev yaptığını söyleyen Bakan Soylu, “Biz şöyle bir Türkiye’de büyüdük. Siyah beyaz televizyonlarda bir depremi seyrederken, devletin belki en zor zamanlara en son zamanlarda gittiği, vatandaşların siyah beyaz televizyonlara ‘Nerede bu devlet’ diye haykırışlarını ortaya koyduğu o kelimeleri kulaklarımızdan hiçbir zaman ama hiçbir zaman unutmadığımız, en zor zamanlarında kendinden aman beklediği devletin kendine el uzatmasını beklediği ama gecikmesinde de sitemde bulunduğu vatandaşlarımız var. Şimdi öyle değil bilmenizi istiyorum. 21. yüz yılda Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini yaptığı bu böyle değil. Buna herkes şahittir. O meselenin ilk anında hiçbir şey olmadan devletin bütün yöneticileri, bütün kurumları, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşlar Allah’a hamd olsun oradadır. Türkiye eski Türkiye değil, o tarihi değiştirdik. Şimdi ‘Nerede bu devlet’ diye bir cümle yok, ‘Allah devlete, millete zeval vermesin’ diye bir cümle var” ifadelerini kullandı.

”Biz bugün kendi göbeğimizi kendimiz kestiğimiz için ayaktayız”

Türkiye’nin kendi gücü ile ayakta kaldığını ifade eden Bakan Soylu, “Bize bu güne kadar itibar ettiniz. Sayın cumhurbaşkanımıza itibar ettiniz. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür. Gün bu zorlukların hepsini beraber aşabilmek günüdür. Eğer biz Avrupa’ya veya Amerika’ya güvenseydik, eğer biz NATO’ya güvenmiş olsaydık, eğer biz dünyanın küresel kulüplerine güvenmiş olsaydık bugün Kuzey Irak’tan Afrin’e kadar terör koridorunu kurmuş olurlardı. Biz bugün kendi göbeğimizi kendimiz kestiğimiz için ayaktayız” dedi.

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!