SON DAKİKA

En Son Nokta

HAKKI MÜDAFAA DERNEĞİ UĞUR KUTAY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Avcılar’da kısa bir süre önce Avukat Cebrail Akbaş ve arkadaşları tarafından kurulan Hakkı Müdafaa Derneği peygamberimize hakaret eden Uğur Kutay hakkında suç duyurusunda bulundu.

HAKKI MÜDAFAA DERNEĞİ UĞUR KUTAY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Kategori: Genel - Bu haber 14.075 kez okundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay’ın, 5 Aralık’ta Senaryo Yazımı dersinde müfredat dışına çıkarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.S.) ve İslam’a hakaretler ettiği ortaya çıkmıştı.

Tartışma sosyal medya aracılığıyla dalga dalga yayılırken, Müslümanlar arasında büyük infiale neden olmuştu.

PEŞİNİ BIRAKMADILAR

Bu gelişmeler üzerine kısa bir süre önce Avcılar’da kurulan Hakkı Müdafaa Derneği yöneticileri Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Konuyla alakalı Ensonnokta’ya özel açıklamalarda bulunan Hakkı Müdafaa Derneği Başkanı Avukat Cebrail Akbaş, ‘Her geçen gün bir başka hayasızlık ile karşı karşıya kalmaktayız. Birkaç gün önce Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Uğur KUTAY isimli şahsın talihsiz hezeyanlarını hep beraber medyadan öğrendik. Adı geçen şahıs Peygamber Efendimiz hakkında yalan-yanlış sözler söylemiştir. Aslında Uğur KUTAY isimli şahıs bilinçli bir şekilde son dönemlerde yaşanan olaylar üzerinden İslam Peygamberine iftira atmış ve İslam’a karşı tabiri caiz ise içindeki kini kusmuştur. Uğur KUTAY isimli şahıs Türkiye’ de 70 milyon, dünyada 2 milyar a yakın insanın müntesibi olduğu İslam dininin Peygamberine pervasızca, küstahça hakarette bulunmuştur. Yani bu şahıs hem Müslüman insanların verdiği vergiler ile Üniversitede çalışmakta, yaşamını idame ettirmekte, hem de büyük bir edepsizlik yaparak bu insanların peygamberine saldırıda bulunmaktadır. Uğur KUTAY isimli şahıs aslında Peygamber Efendimiz (S.A.S) zamanında yaşayan müşriklerin dahi yapmadığı iftirayı yapmıştır. Çünkü Sevgili Peygamberimizin yüce ahlakı, benzersiz şahsiyeti karşısında düşmanları dahi saygıyla eğilmiş, bütün güzel sıfatları şahsında topladığını kabul etmişler ve sadece Peygamberliğini kabul etmemişlerdir. Oysa ki adı geçen şahıs büyük bir hayasızlık örneği göstermek suretiyle Yüce Peygamberin ahlakına, karakterine ve şahsiyetine dil uzatmıştır.  Bu durumda Arif Nihat Asya’nın ‘Diller, sayfalar, satırlar ‘ Ebu Leheb öldü ‘ diyorlar: Ebu Leheb ölmedi, ya Muhammed ; Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor!’ sözlerini hatırlamamak mümkün değil. İnançlı hukukçular ve inançlı vatandaşlar olarak adı geçen müptezelin hezeyanlarına tahammül etmek ve sessiz kalmak mümkün değildir. Uğur KUTAY isimli şahsın hem idari olarak görevden uzaklaştırılması hem de Türk Ceza Kanunu anlamında indirim yapılmadan en büyük cezayı alması gerekmektedir. Bu şahsın cezalandırılması bundan sonra kirli düşüncelerini ifade etmeyi düşünen kişiler için de caydırıcılık oluşturacaktır. Bugün burada Uğur KUTAY isimli şahsın İslam Peygamberine yapmış olduğu saygısızlığın yanına kalmaması, hak ettiği cezayı alması amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmak amacıyla HAKKI MÜDAFAA DERNEĞİ olarak toplandık. Bizce bundan sonra yapılması gereken, mezkur düşünceler ileri süren kötü niyetli insanların hiçbir kamu görevinde çalıştırılmamasıdır. Hatta ve hatta bu şekilde kutsallarımıza saldıran kişilerin ülkemizde yaşamasını, bu memleketin ekmeğini yemesini, suyunu içmesini istemiyoruz, kendisini reddediyoruz’ açıklaması yaptı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.