SON DAKİKA

En Son Nokta

HALİS KAHRİMAN, ‘AÇIKLAMALAR GÜNÜ KURTARMAK İÇİNMİŞ’

Deva Partisi Esenyurt ilçe başkanı Halis Kahriman yaşanan sel felaketiyle alakalı yazılı bir açıklama yaptı. İBB’nin 2020 yılında verdiği sözü tutamadığına değinen Kahriman, o gün yapılan açıklamaların günü kurtarmak için yapıldığını belirtti.

HALİS KAHRİMAN, ‘AÇIKLAMALAR GÜNÜ KURTARMAK İÇİNMİŞ’
Kategori: Genel - Bu haber 7.233 kez okundu.

Deva Partisi Esenyurt ilçe başkanlığından yapılan resmi açıklamada,

‘Kıymetli Esenyurtlu hemşerilerimiz, 09.07.2022 tarihinde gece saatlerinde yaşanan sağanak yağışlardan dolayı ilçemizde meydana gelen sel baskını akabinde Deva Partisi Esenyurt İlçe Teşkilatı olarak olay yerine gidip gerekli incelemelerde bulunduk. Yaptığımız araştırmalar sonucu benzer görüntülerin 23.06.2020 tarihinde yaşandığına tanıklık ettik. Malumunuz bundan iki yıl önce Haramiderenin taşması sonucu pınar mahallesi 1272. sokak ve yeşilkent mahallerinde vatandaşlarımızın evlerini su basmış yurttaşlarımızın ev ve iş yerlerinde hasar kaybı meydana gelmiş maalesef bodrum katta yaşayan Suriyeli bir misafirimiz yaşamını yitirmişti.

HANİ PROJE 2020 YILINDA BİTECEKTİ?

Bugün aynı nedenlerden dolayı aynı adreslerde yaşanan sel felaketi sonucu yine vatandaşlarımızın ev ve işyerlerinde ciddi hasarlar meydana gelmiştir. Bu felakette tek sevindirici durum can kaybının olmamasıdır. Oysa bir önceki sel felaketi sonrası bölgeye gelip incelemelerde bulunan başta iktidar temsilcileri olmak üzere yerel yönetimden sorumlu siyasilerin ‘’sorunu bildiklerini, çözüm projelerinin hazır olduğunu en geç 2020 yılı yaz bitiminde İSKİ ile ortak çalışmalar sonucu sel baskınlarını önlemeye yönelik projelerinin biteceğini’’ ifade etmişlerdi.2020 yılında Haramidere ıslah projesi İ.B.B İSKİ ATIK SU DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından başlatılmış olsa da 3600 metre uzunluğunda olan Haramiderenin yalnızca 580 metre olan kısmının ıslah edilmiş olması, çalışmanın ağır, aksak ilerlemesi sonucu yaşanan sel baskını engellenememiştir. Bugün bir kez daha anlıyoruz ki yapılan açıklamalar günü kurtarmak için medyaya yönelik siyasi açıklamalarmış. Çünkü aynı sorun ve aynı sonuçları ile baş başa kalan yine Esenyurtlu hemşerilerimizdir.

 

Yapmış olduğumuz hasar tespit çalışmaları sonucu;

18 mahallede 135 konut en az 15 işyeri 3 fabrika 1 dernek binası ve 1 camiinin zarar gördüğünü tespit ettik. Yoğun yağışlardan dolayı Haramidere’nin taşması sonucu derenin çevresindeki pınar mahallesi 1272. Sokak ve Yeşilkent mahallesinde sokakların sular altında kaldığı, araçların sel sularının içerisinde yüzdüğü ve bodrum katlardaki dairelerin sular ile dolduğunu gözlemledik. Öte yandan Akçaburgaz mahallesi 3137. Sokak içerisinde bulunan bir fabrikada 4 işçinin mahsur kaldığı bilgisine ulaştık.

Çözüm önerilerimiz;

1- Bizler Deva Partisi Esenyurt İlçe Teşkilatı olarak ilçemizde sel felaketinin önüne geçmek için kalıcı

çözüm projelerinin biran önce yaşama geçirilmesini ,

2- Çözüme yönelik hazırlanan ve devam eden projelerin acil bir şekilde tamamlanmasını,

3- Daha önce dere yataklarına verilen imar ve iskan izinlerinin iptal edilmesini, dere yatağında ve bodrum katlarındaki dairelerin ve iş yerlerinin kamulaştırılmasını,

4- Yaşanan sel felaketinde evleri ve eşyaları kullanılamaz hale gelen, zarar gören iş yeri ve ev sahiplerine 5.000-7.000 TL gibi cüzi rakamlar değil, vatandaşlarımızın zararlarını telafi edebilecek iş yerleri için en az 100.000 TL, evleri hasar gören yurttaşlarımız için ise en az 50.000 TL maddi yardımların yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Sonuç olarak; Bizler Deva Partisi Esenyurt İlçe Teşkilatı olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini önemsiyor, sağlıklı yaşam ve barınma olanaklarının sağlanmasını istiyoruz. Yetkililerden sel sonrası iyileştirme çalışmalarından önce aynı gayreti ve samimiyeti kalıcı çözüm üretmeleri noktasında bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

HABER: EMİN BEYAZ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.