SON DAKİKA

En Son Nokta

HARUN ÖZER: MESELE KONUT MAĞDURLARI DEĞİL, MESELE ESENYURTLUNUN PARASINI HİÇ ETMEK

Esenyurt Belediyesi’nin ‘Konut Mağdurları’ için şirket kuracağız iddiası yalan çıktı. Şirket kuruluşunda yer alan şaşırtıcı maddeler asıl amacın Esenyurtlunun parasını hizmete değil hovardaca abuk sabuk işlere harcamak olduğunu gözler önüne serdi.

Bilgileri Kopyala
HARUN ÖZER: MESELE KONUT MAĞDURLARI DEĞİL, MESELE ESENYURTLUNUN PARASINI HİÇ ETMEK
Kategori: Genel - Bu haber 12.321 kez okundu.

Konut mağdurlarıyla alakalı şirket kurmak istediklerini iddia eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un doğru söylemediğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Harun Özer, ‘Şayet öyle olsaydı 28 aydır konut mağdurlarıyla alakalı bir formül üretmeye çalışırdı. Konut mağdurlarıyla muhatap olmayan belediye yönetimi kurmak istediği şirketleri de ne hikmetse denetlemeye izin vermiyor. Acaba neden?’ diyerek Bozkurt’u zor duruma sokacak sorular yöneltti.

RESMEN İNSANLARLA DALGA GEÇİYORLAR

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un 28 aydır Esenyurt halkını oyaladığının altını bir kez daha kalın çizgilerle çizen AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, ‘5393 sayılı belediye kanununda belediyelerin yapacakları sıralanmış. Bunlar apaçık önümüzde dururken belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt kurmak istediği şirketin içerisine müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, barajlar ve göletler, turistik tesisler yapma, tatil köyleri, transit yol, konaklama tesisleri, nakil vasıtaları bakım ve onarım işletmeleri, pazar yerleri işletmek, açılan pazarları kiralamak, yerli ve yabancı şirket teşebbüsüne iştirak etmek, hisse senetleri ortaklık paylarını almak, yeniden şirket kurmak, satın almak, elden çıkarmak, filmlerin tanıtılması, senaryo hazırlanması, reklam kampanyaları gibi olmadık maddeler koymuş. Birde utanmadan biz ‘Konut Mağdurlarını düşünüyoruz’ algısı yaratmaya çalışıyor. AK Parti olarak bu usulsüz talebe destek vermemiz mümkün değil.

MESELE KONUT MAĞDURLARI DEĞİL

Asıl mesele kesinlikle konut mağdurları değil. Şayet öyle olsaydı kurduğu şirket bünyesinde (DERMAN) bu çalışmaları yapardı. 28 aydır siz konut mağdurlarıyla alakalı bir çalışmasını gördünüz mü ya da duydunuz mu? Aksine mağdur olan insanlarla muhatap olmayan bir yerel yönetimle karşı karşıyayız. Bugüne kadar konut mağdurlarını tanımayan yerel yönetim ne hikmetse konut mağdurları üzerinden algı yaratarak onlar için şirket kuracağından bahsediyor. Adama sorarlar; Belediyemize ait olan DERMAN şirketi bünyesinde 28 ay boyunca konut mağdurlarıyla alakalı ne yaptınız?

2 ŞİRKETİ DENETLEMEMİZE İZİN VERMEDİLER

Daha önce mecliste sık sık uyardık. ‘Derman Limited Şirketi ile ilgili meclisten neden onay almadınız’ diye sorduk. Bizi önemsemediler. YASA bunu emrediyor. ‘Kuracağınız şirketler için meclis kararı gerekiyor’ diyor. DERMAN şirketi şu anda soruşturma geçiriyor. Neden soruşturma geçiriyor? Bu şirket üzerinden kaşar, süt, gıda maddesi aldılar. İçişleri Bakanlığı müfettişi de bu alımların uygunsuz olduğunu iş deneyimi olmadığını, ekonomik verilerin yetersiz olduğunu söyledi ve belediye hakkında soruşturma açtı. Ayrıca madem bizden yeni şirketle alakalı destek istiyorlar. Kamuoyunun daha net anlaması için şunu soruyorum; Neden denetim döneminde iki şirketin evraklarını (DERMAN ve ESBAŞ) DENETİM KOMİSYONUNA vermediniz. Mal mı kaçırıyorsunuz, usulsüz işler mi yapıyorsunuz bu şirketlerde? Neden ısrarla bu şirketleri denetlemek istediğimizde buna izin vermediniz. Kurmak istediğiniz bu şirkette de maddelere baktığımızda yandaşa, akrabaya ihale vermeyi hedeflediğiniz açıkça görülüyor.

HANGİ SÖZLERİNİ YERİNE GETİRDİLER Kİ!

Bu şirketi ısrarla kurmak istemelerinde ki amaç para kontrolümü sağlamak mı? Kaç konut mağduru ile toplantı yaptınız, konut mağdurlarını sorunlarını dinlediniz mi? Hangi konut projesini hangi yöntemle çözeceksiniz? Hukuksal sorunu olanı, maddi sorunu olanları nasıl çözeceksiniz? Bir çalışmanız olsaydı bugüne kadar meclise sunardınız. Belediye meclisini muhatap almayan bir yerel yönetimin konut mağdurlarını muhatap alıp görüşeceğine de, bu sorunları çözeceğine de inanmıyorum. Amacı AK Parti ve MHP guruplarını baskı altına almak. Sürekli kamuoyuna ‘beni engelliyorlar’ algısında bulunuyor. Bırak ağlamayı iş çöz. Esenyurt Belediyesi olarak AK Parti döneminden yarım kalan projeleri bitirmemişken konut mağdurlarının sorununu çözeceğinize kimseyi inandıramazsınız. Hiç bir sözünü yere getiremeyen bir belediye başkanının sözüne güven olmayacağı açıktır. Sayın belediye başkanı algılarla bir şehri yönetemezsiniz. Hiç bir konut mağduru sizin sözünüze inanmaz. Bir kere itibar etmemiz için verdiğiniz sözlerin yerine getirmesi gerekiyor. Bugüne kadar verdiğiniz hangi sözleri yerine getirdiniz?

2 MİLYAR PARA İLE HANGİ HİZMETİ YAPTINIZ!

Yaklaşık 2,5 yıl oldu. Kemal Deniz Bozkurt her fırsatta algı yapmaya çalışıyor. Diyor ki ‘Sizin geçmişinizi, borçlarınızı temizliyoruz. Kocaman YALAN. ’ 2019 yılında 600 milyon belediyenin kasasına para girmiş. 2020 yılında 650 milyona yakın kasaya para girmiş. 2021 yılının ilk altı ayında 422 milyon kasaya para girmiş yılsonunda ise bu rakamın 822 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Yaklaşık 2 milyar para. 2,5 yılı aşkın bir süredir görevde, Allah aşkına bana bir yapılaşma gösterin, bir proje gösterin, temelden yükselmiş ve bitirilmiş hangi çalışmaya imza attınız’ diyerek Kemal Deniz Bozkurt’un proje üretmek ve Esenyurt halkının sorunlarını çözmek yerine sadece ALGI ile halkı kandırmaya çalıştığını ifade etti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!