SON DAKİKA

En Son Nokta

Hedefteki isim konuştu: ‘Büyükçekmece iyi yönetilmiyor’

Kendisi hakkında meclis toplantılarında sürekli skandal sözler sarf eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hakkında açıklama yapan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Zerrin Çağlar Büyükçekmece’nin kötü yönetildiğini bir kez daha ifade ederken Akgün hakkında hakaret davası açacağını belirtti.

Hedefteki isim konuştu: ‘Büyükçekmece iyi yönetilmiyor’
Kategori: Genel - Bu haber 12.120 kez okundu.

Zerrin Çağlar yaptığı açıklamada, ‘20 Mayıs Perşembe günü yapılan Büyükçekmece Belediye Meclis toplantısında canlı yayında tüm kamuoyunun gözü önünde meydana gelen esef verici hadiseyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme amacıyla açıklama yapma gereği doğmuştur.

AKGÜN ELEŞTİRİLMEYİ KABUL EDEMİYOR
17 Mayıs Pazartesi günü yapılan birinci oturumda Büyükçekmece Belediyesi’ne ait mülklerin tapu kayıtlarına ‘kamu hizmetine’ tahsis şerhinin düşülmesi ile ilgili bir madde gündeme geldi. Bizler de AK Parti Büyükçekmece Meclis grubu olarak bu maddeye ilave olarak 7 yer daha tespit ettiğimizi ifade ettik. Albatros da bu yerlerden biri. Madde ilk oturumda Hukuk Komisyonuna havale edildi. Hukuk komisyonunda CHP grubu diğer yerlerin kamu hizmetine tahsisini kabul ederken Albatros’u kabul etmedi. Perşembe günkü ikinci oturumda da bu konu gündeme geldi ve bunun üzerine tartışma çıktı.
Bu madde ile ilgili olarak grup yönetimindeki meclis üyemiz, Albatros üzerinde ve diğer belediyenin mülkleri üzerinde haciz olduğunu, bu hacizler nedeniyle hem Albatros’un hem de belediyenin mülklerinin satışına yol açacak böyle bir durumla karşı karşıya kalabileceğimizi ifade etti.
Bunun üzerine Belediye Başkanı Hasan Akgün, belediyelerin zor durumda olduğunu, merkezi bütçeden yeterince pay alamadıklarını ve bu nedenle hizmet yapamaz hale geldiğini ifade etti. AĶ Partili belediyelerin de bu durumdan muzdarip olduğunu ifade eden Akgün, ‘Bana borcu olmayan bir AĶ Partili belediye örnek gösterin’ dediğinde grubumuz adına söz alarak gayet kibar ve saygılı bir ses tonuyla iki belediyemizi örnek gösterdim. İki belediyemizin de henüz iki yıldır görevde olduğunu ve geçmişten gelen tüm borçlarını ödediklerini ifade ederek, ‘Siz de 27 yıldır belediye başkanısınız. Belediyecilik hizmet makamıdır. Ağlama makamı değildir. Büyükçekmece çok güzel bir ilçemiz, daha iyi hizmeti hak ediyor. Bunu bu meclis hep birlikte başarabilir’ dedim. Bu sözlerin üzerine Akgün çok hiddetlendi. Gerginleşti ve kendisine, üstelik de 27 yıldır belediye başkanlığı yapan yaşını, başını almış bir başkana yakışmayacak seviye ve üslupta bir açıklama yaptı.
Bizler Büyükçekmece halkının oyları ile göreve geldik. Büyükçekmece’ye hizmet için o meclisteyiz. Bizler orada ilçemizin sorunlarını tartışamayacaksak nerede tartışacağız. Bu durum 27 yıldır aynı görevde bulunan bir belediye başkanının yaşadığı güç zehirlenmesini gözler önüne sermektedir. Ben bu ülkeye iki evlat yetiştirmiş, onuruna ve haysiyetine önem veren bir insanım. Başkanın bu cinsiyetçi yaklaşımını tamamen kınıyorum. Kendisine yakışmamıştır. Bu durumu başkanın Albatros gündemini değiştirmek için bilinçli yaptığını düşünüyorum. Akgün, seviye sınırlarını zorlamıştır. Onun seviyesine asla inmem. Mecliste yaptığı hakaret nedeniyle kendisine hem hakaret davası, hem de kişilik haklarıma saldırı nedeniyle manevi tazminat davası açılacaktır. Avukatım bu konuda harekete geçmiştir.

BÜYÜKÇEKMECE DEREBEYLİK GİBİ YÖNETİLİYOR
Belediyeden yapılan basın açıklamasında ve sosyal medya mecralarında konuyu başka yönlere çekmeye çalıştıklarını görüyorum. İşin özü şudur: Büyükçekmece derebeylik gibi yönetiliyor. Büyükçekmece’de muhalefet yapmak maliyetli hale gelmeye başlamıştır. Benim sahilde bir işletmemin olması, Akgün’ün tahakkümü altına girmemi gerektirmez. Kaldı ki o olay yargıya intikal etmiştir. Bizim konumuz o değildir. Bizim konumuz, Akgün’ün yönetme kabiliyetini yitirmesidir. Akgün’ün insanları ekmek üzerinden terbiye etme girişimidir.
Biz doğru bildiğimizi mecliste saygı çerçevesinde dile getiririz.
Kaldı ki ben hemen hemen her ay belediye meclis toplantılarında Büyükçekmece’nin sorunlarını dile getiren bir meclis üyesiyim, diğer arkadaşlarımız da öyle. Daha önce Akgün’ün benim konuşmamı engellemek için mikrofonumu kapattığı görüntüler hafızalarda yerini aldı. Hani nerede o çok dillerinden düşürmedikleri demokrasi. Nerede kadına saygı? Bunu AĶ Partili bir belediye başkanı yapsa aylarca kamuoyunun gündeminden düşmezdi.
Biz AK Parti Meclis grubu olarak doğru bildiğimizi söylemekten asla çekinmeyiz. Kaldı ki kafamıza göre konuşmuyoruz, gündem gereği konuşuyoruz. Başkana tavsiyem mecliste, benim konuşmalarımı engellemek için sağa sola mesaj vermeyi bıraksın. Başkan çıksın, Albatros üzerindeki hacizleri açıklasın. Sizlerle Albatros üzerindeki hacizleri de paylaşarak değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyorum.

İmam-ı Şafi’ye sormuşlar;
Fitne Zamanı Hakkı Tutanları Nasıl Anlarız?
Demiş ki: “Düşman Okunu Takip Ediniz, O Sizi Hak Ehline Götürür.”
İftiralarınız, algı çalışmalarınız, değersizleştirme çabalarınız sizin yönetim beceriksizliğinizi gizleyemez.
YÖ-NE-TE-Mİ-YOR-SU-NUZ.

Kamuoyuna saygılarımla.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.