SON DAKİKA

En Son Nokta

İL DERNEKLER BİRLİĞİ FESTİVALLE ALAKALI AÇIKLAMA YAPTI

Esenyurt’ta İl Dernekler Birliği ve Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Festivalde büyük olaylar yaşanmış, MHP’li milletvekili sahneye çıkartılmamış ve akabinde arbede yaşanmıştı. İptal edilen festivalin dün devam kararı verilirken İl Dernekler Birliği’nden resmi açıklama geldi.

Bilgileri Kopyala
İL DERNEKLER BİRLİĞİ FESTİVALLE ALAKALI AÇIKLAMA YAPTI
Kategori: Genel - Bu haber 9.588 kez okundu.

Festivalin başladığı ilk gün büyük olayların yaşandığı Esenyurt’ta kaos ortamı yerini durgun bir havaya bıraktı. İptal edilen festivalle alakalı Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve İç işleri Bakanı Sayın Soylu tarafından devam edilmesi yönünde karar verildi. Karar sonrasında İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur resmi bir açıklama yaptı.

Orhan Onur açıklamasında, ‘Esenyurt İl Dernekler Birliği ve Esenyurt Belediyesi olarak yaptığımız Kardeş Kültürler Festivalinin açılışında yaşanan yanlış anlaşılma nedeniyle açıklama yapma zarureti doğmuştur.

Program Komisyonu ve Belediye ile yapılan görüşmede açılışta sadece Kaymakam, Belediye Başkanı ve İl Dernekler Başkanı konuşacaklar vekiller ise bölge gecelerinde konuşacak ve her siyasi partiden bir vekil konuşacak diye karar alınmıştı.

Ancak gelinen programın sağlıklı yürütülmesi adına hiçbir siyasiye söz Hakkı verilmemesi kararı alınmıştır. Amacımız kardeşliğimize zarar gelmemesidir.

Açılış günü programımıza katılan MHP Milletvekili Sn. Arzu Erdem söz istemiş ancak bu karar doğrultusunda konuşma verilmemiş ve devamında hoş olmayan durumlar oluşmuştur. Sn. Vekilimiz ve ilgilerden bu yanlış anlamadan kaynaklı oluşan eksiklerden kusurumuza bakmasınlar.

Bu olayların devamında Güvenlik nedeniyle programımız iptal olmuş ve Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatı ve İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun desteği ile programın devamı sağlanmıştır.

Anlayışlı tutumu nedeniyle Sn. Arzu Erdem’e ve destek ve katkıları için devlet büyüklerimize teşekkür eder, programımızın kaldığı yerden devam ettiğini tüm Esenyurtlu hemşehrilerimize bildiriyoruz.

Etkinliklerimize Esenyurtluları bekliyoruz. Saygılarımızla.’

NELER YAŞANMIŞTI

Dün gece Esenyurt meydanında il dernekler birliği ve Esenyurt Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği festivalde skandallar yaşandı. Nedir bu skandallar tek tek anlatalım.
1-) Festivale katılanlar arasında MHP İstanbul 3. Bölge milletvekili Arzu Erdem’de vardı.
2-) Belediye Başkanı ve korumaları milletvekili Arzu Erdem’e konuşma vermeyerek sahneye çıkmasını engelledi. Ardından elektrikleri kapattı.
3-) Sahneye konser vermek için çıkan Kubat’ın konser performansı yaşanan olaylar nedeniyle zaman zaman sekteye uğradı.
4-) Arzu Erdem’e konuşma verilmeyince festival alanına gelen ülkücülerle belediye başkanı ve korumalar arasında BÜYÜK bir arbede yaşandı. Belediye başkanının yere düştüğü iddiası var. Belediye başkanının korumaları gözaltına alındı.
5-) Belediye başkanı festival alanını terk etmek zorunda kaldı. Arzu Erdem sahneye çıkarak ülkücülerin sloganları eşliğinde konuşmasını gerçekleştirdi.
6-) Kavga esnasında ilçe kaymakamı ve belediye başkanı arasında BÜYÜK tartışma yaşandı. Hatta kaymakamın belediye başkanına parmak salladığı iddia ediliyor.
7-) Tüm bu yaşananlar üzerine İstanbul Valiliği FESTİVALİ iptal etti.
8-)Araya giren bazı isimler İçişleri bakanı Süleyman Soylu’ya ulaştı. Bakan Soylu festivalin devam etmesi talimatı verirken bir dernek başkanının telefonundan diğer dernek başkanlarına seslendi. Onlara serzenişte bulunan bakan Soylu’nun, ‘Yakın bir zamanda Karadeniz Festivali düzenledik. Bir problem oldu mu? Belediye başkanının konuşması olmamasına rağmen ona konuşma hakkı tanımadık mı? Misafir milletvekiline söz verilmemesi yakışıksız olmuş. Sizden belediye başkanına tavır göstermenizi bekliyorum’ cümleleri sarf ettiği öğrenildi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!