SON DAKİKA

En Son Nokta

İŞÇİLERDEN AHMET ÖZER’E ‘EMEĞİN HAKKI, ADALETİN SESİ OLUN!’

Kemal Deniz Bozkurt döneminde sudan bahanelerle işten atılan Esenyurt Belediyesi çalışanları haklarını aradıkları mahkemeleri tek tek kazandı. İşçiler şimdi Esenyurt’un yeni belediye başkanı Ahmet Özer’den ‘işe başlama’ talimatı vermesini bekliyor.

Bilgileri Kopyala
İŞÇİLERDEN AHMET ÖZER’E ‘EMEĞİN HAKKI, ADALETİN SESİ OLUN!’
Kategori: Genel - Bu haber 79.700 kez okundu.

Esenyurt Belediyesinin önceki dönem belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt sudan bahanelerle çok sayıda personeli toplu halde işten çıkarmıştı. Bozkurt ve ekibi o dönem işten çıkarmaları whatsap ve twitter yazışmalarına bağlarken işten atılan işçilerin yazışmalarını kendilerince uygun görmedikleri kamuoyuna yansımıştı.

İşten çıkarmalar üzerine haklarını mahkemede arayan personeller mahkemeleri tek tek kazandı. Bu işçiler Esenyurt’un yeni belediye başkanı Ahmet Özer’den yeniden görevlerine alınmalarını arzuluyor. Özer ve ekibi ile görüşmelerini sıklaştıran Esenyurt Belediyesi’nin işten atılan çalışanları yayınladıkları bildiri haklarını aramaya devam ediyor.

HAKSIZ VE HUKUKSUZCA İŞTEN ATILDIK

Sevgili Dostlar, sosyal medya üzerinden amirlerimizi ve çalıştığımız kurumu yıpratmak veya huzuru ve çalışma düzenini bozmak veya boykot, işgal veya yapılması gereken işlerin yapılmasını engellemeye dair fiil veya teşviklerde bulunduğumuz iddia edilerek savunmalarımız hızlıca alınıp işten çıkartıldık. Ekmeğimiz ve alın terimiz haksız ve hukuksuzca elimizden alındı. Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş ile Esenyurt Belediyesi arasında toplu sözleşme TİS sürecinde bizlere bilgi verilmeden imzalandı. İşçilere protokol sözleşme şartları açıklanmadı. Bizlere söylenen ücretlerle elimize geçen ücretler farklı oldu, bahsedilen verilecek hiçbir hakkımızı sendika imzalamadı. Üyesi olduğumuz Hizmet-İş düşük rakamlara imza attı. “Taşeron işçi olarak kadro haberlerinin gündeme gelmesiyle birlikte gelişmelerden haberdar olmak için” işçiler arasında 4 Ekim’de WhatsApp grubu kuruldu. O sürede TİS imzalanmış, maaşlar yatmıştı. Ancak sendikanın söylediği rakamlar elimize geçmedi. Bizler bu durumlara istinaden, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar sebebi ile maaşlarımızın yetersizliği yüzünden sendikal süreçteki hak arayışımızda, KHK için twitter da gündem oluşturduk. Eleştiren işçilerden, tek kelime yazanlardan tutun iki cümle yazan insanlar dâhil cımbızla seçildi yani topun ağzına konulan bizlerden savunma alındı ve sosyal medya (whatsapp) hesaplardaki yazılarımızdan dolayı emektar işçiler olarak işten atıldık.

KEMAL DENİZ BOZKURT SÖZÜNDE DURMADI

Geçmiş dönem Belediye Başkanı olan Kemal Deniz BOZKURT, hak ve hukuktan yana olduğunu söyleyerek, ‘’Hukuki süreçlerinizi başlatın eğer kazanırsanız işe iadenizi yapacağız’’ dedi ve hukuk sürecini başlatmak zorunda kaldık. Tüm arkadaşlarımızı 25/2 maddesinin içine alarak işsizlik maaşını bile almamıza engel oldular. Bizi dava eden Espaş Personel A.Ş. mahkemeyi kazanan ve avukat aracılığı ile işe iadelerimizin istendiği personelleri bile başvurunun aynı günü çalıştırmama tazminatı verip işe geri iademizi kabul etmediler. Hala aramızda mahkemesi devam eden, istinafa gönderilen, istinafa gönderilecek olan arkadaşlarımız mevcut.

DAHA GÜZEL ESENYURT İÇİN HİZMET ETMEYE HAZIRIZ

Seçim arifesinde ve hemen seçim sonrası bile başvuru yapan arkadaşların dosyalarını ivedilikle Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Özer Bey’in ve Sayın Grup Başkan Vekilleri ve Meclis üyelerinin bilgisi alınmadan alelacele retleri yapıldı. Bizleri hiçe sayan art niyetli anlayış aynı şekilde Belediye Başkanı Ahmet Özer’i ve yönetimini de yok saymaya devam etti. Haklarımızı savunmak için buradayız, çünkü bu haklarımızı kazanmak için mücadele etmemiz gerektiğini anladık. Bu bir ekmek mücadelesi, haksızlıklara karşı dur mücadelesidir. Eşit işe eşit ücret, kıdem farkı, lisans farkı, dil farkı, sosyal destek farkları gibi durumlarda ücretlerimiz yetersiz kalıyor ve çalışma koşullarımız iyileştirilmiyor. Biz, bu koşullar altında adil bir yaşam sürdüremeyiz. Bunun için, haklarımızı almak için mücadele etmek zorundayız. Sadece bu belediyenin personelleri olarak değil, tüm işçi sınıfı olarak, tüm belediye çalışanları olarak bir araya gelmeliyiz. Birlikte güçlüyüz, birlikte daha yenilikçi hizmetler üretebiliriz. Bizler sesimizi duyurmak için mücadele ettik. Ancak bu mücadelede birbirimize destek olmalıyız. Birimiz zayıf olduğunda, hepimiz zayıfız. Birimizin hakkı gasp edildiğinde, hepimizin hakkı gasp edilmiş olur. Tüm arkadaşların, maaş durumlarının iyileştirilmesi, kaybettikleri aylar adına, kaybettirildikleri itibarları adına gerekli iyileştirilmelerin yapılarak geri alınmasını sizlerden rica ederiz. Daha güzel ve yaşanabilir bir İstanbul için, Esenyurt için hep beraber hizmet ettik. Daha güzel yarınlar için ailemizden bizleri koparmayın, el ele verelim, sesimiz olun, sesiniz olalım çünkü Biz birlikte daha güçlüyüz. Teşekkür eder, Saygılar sunarız.

ESENYURT BELEDİYESİ EMEKÇİLERİ

ÖZEL HABER: M. EMİN BEYAZ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!