SON DAKİKA

En Son Nokta

İstanbul Gazeteciler Derneği Muharrem Sarıkaya’yı kınadı

Yayında, muhabire tokat attığı ortaya çıkan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya hakkında İstanbul gazeteciler Derneği sert bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Vicdana, ahlaka ve insani harekete yakışmayan davranış” ifadesi kullanıldı.

Bilgileri Kopyala
İstanbul Gazeteciler Derneği Muharrem Sarıkaya’yı kınadı
Kategori: Genel - Bu haber 8.371 kez okundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj gerçekleştiren gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın, yanına gelip mikrofonunu ayarlayan ajans çalışanı Ahmet Demir’i tokatladığı anlar ortaya çıktı. Olay sonrası tepki toplayan Sarıkaya, sosyal medya hesabı üzerinden özür diledi. Sarıkaya’nın şiddet uyguladığı Demir’in şikayetçi olacağı öğrenildi.

Yayında, muhabire tokat attığı ortaya çıkan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya hakkında İstanbul Gazeteciler Derneği’nden sert bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Vicdana, ahlaka ve insani harekete yakışmayan davranış” ifadesi kullanıldı.

Muharrem Sarıkaya’yı şiddetle kınıyoruz…

İstanbul Gazeteciler Dermineği (İGD) Yönetim Kurulu yayınladığı mesaj ile Gaziantep’teki canlı yayın sırasında Muharrem Sarıkaya’nın İHA kameramanı Ahmet Demir’e şiddet uygulamasını kınadı.

İGD Yönetim Kurulu mesajında şu ifadeleri kullandı;

Vicdana, ahlaka ve insani harekete yakışmayan bu kabul edilemez davranış nedeniyle Muharrem Sarıkaya’yı bugün itibari ile meslektaşımız ve ‘gazeteci’ olarak tanımıyoruz.

Kameraların önünde insan hakları ve emek savunuculuğu yaparken kamera arkasında kameraman tokatlaması, herkes gibi bizlerin de yüreğini sızlattı. Şiddetin her türlüsünü şiddetle reddediyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

İstanbul Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!