SON DAKİKA

En Son Nokta

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ TEKNOLOJİ DETOKSUNDA

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencileri, pandemi döneminde artan teknolojik cihaz kullanımı ve teknoloji bağımlılığı konusuna dikkat çekmek için “Teknoloji detoksu ‘İYİ’leştirir” Sloganıyla sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi ve 27 Mayıs 2021 tarihinde webinar düzenlendi.

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ TEKNOLOJİ DETOKSUNDA
Kategori: Genel - Bu haber 6.054 kez okundu.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 113 kişi üzerinden gerçekleştirilen online anket çalışmasında Pandemi sürecinin başlamasıyla teknolojik cihaz kullanımlarında meydana gelen artış oranı %64,6 olarak, sosyal medya paylaşımlarında artış olduğunu düşünenlerin oranı ise %43,4 olarak ortaya çıkmıştır. Araştırmalar sonucunda elde edilen verilerle “Teknoloji detoksu ‘İYİ’leştirir” sloganı adı altında sosyal medya hesapları üzerinden bireylerin kısa süreliğine teknolojiden arınmaları ve kendi kişisel gelişimlerine yönelmeleri amacıyla çalışmalar gerçekleştirildi.

Webinara Dijital Denge Derneği kurucusu Tuğba Şengül ve Psikolog Muhammed Cihad Işık katıldı.

Psikolog Muhammed Cihad Işık, aşırı teknolojik ürün kullanımının bireylerde oluşturabileceği psikolojik sorunlar üzerinden değerlendirmelerde bulunurken, sosyal medyanın insan psikolojisini nasıl etkilediği konusuna dikkat çekti. Muhammed Cihad Işık, sözü Tuğba Şengül’e bıraktı.

Tuğba Şengül, gençlere teknoloji bağımlığının tehlikelerinden ve kişilerin teknolojik ürün kullanımlarına sınırlandırma getirilmesinin faydalarından bahsetti. Son olarak teknolojinin dengeli kullanılması konusunda önerilerde bulundu.

Webinar sonunda konuklar, etkinliğin yarattığı farkındalıktan dolayı projede yer alan öğrenciler Selahattin Vanlıoğlu, Merve Kıyırlı, Mertcan Uysal, Seher Kaya, Sedat Özcan’a ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’a ve Araş.Gör. Nevra Çelikkol’a teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.